kozan.gr: Δε δέχεται δείγματα, για μοριακό έλεγχο από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, το Εργαστήριο μοριακής βιολογίας (real time-PCR) στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης – Ελάχιστοι έλεγχοι κι αποκλειστικά και μόνο για όσους νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο (Αποκλειστικό)

28 Δεκεμβρίου 2021
20:35

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, εδώ και λίγες μέρες, το Εργαστήριο μοριακής βιολογίας (real time-PCR) στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης δε δέχεται δείγματα, για μοριακό έλεγχο από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Όλα ξεκίνησαν στις 22/12 όταν το εργαστήριο ενημέρωσε άλλες μονάδες υγείας ότι από 23/12 μέχρι και 27/12, για τεχνικούς λόγους (συντήρηση), θα δέχεται αποκλειστικά και μόνο δείγματα που κρίνονται επείγοντα, ενώ από χθες Δευτέρα 27/12 προέβη σε νέα ενημέρωση ότι δε θα δέχεται πλέον καθόλου δείγματα. Ελάχιστοι έλεγχοι γίνονται πλέον κι αποκλειστικά και μόνο για όσους νοσηλεύονται στο Μαμάτσειο. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τ’ ότι τα δύο μηχανήματα που διαθέτει το εργαστήριο έφτασαν στο μέγιστο όριο των τεστ που προβλέπονται από τον κατασκευαστή και χρειάζονται συντήρηση. Η διοίκηση λόγω της αναμενόμενης επέλασης της μετάλλαξης “Όμικρον” επέλεξε, εν τέλει, να μην προχωρήσει στη συντήρηση των δύο μηχανημάτων αλλά στην αντικατάστασή τους με δύο πανομοιότυπα νέα (χωρίς κανένα επιπλέον οικονομικό κόστος – προβλέπεται από τη σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία). Τα δύο μηχανήματα αναμένεται να παραλειφθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ώστε μέχρι τις αρχές της επόμενης (εβδομάδας) κι αφού προηγηθούν κι οι σχετικές δοκιμές, να επανέλθει η ομαλή λειτουργιά στο εργαστήριο. Ως τότε τα Κέντρα Υγείας κι άλλα νοσοκομεία, που εξυπηρετούνταν από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο,  θα στέλνουν τα δείγματα σε άλλα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας κ.α.

kozan.gr

 

12 σχόλια

  • το pcr στο νοσοκομειο οff μονο εκτακτες αναγκες απο τις 22/12.
    2 στις 3 μερες αργία ΣΚ με τα ιδιωτικα εργαστηρια προφανως κλειστα?
    και με ολα αυτα 500-600 θετικα στο 3ημερο?
    θα μας τρελανουν

  • Τι σερβις και πράσινα άλογα έχει έναν αριθμό που κάνει τεστ και τελειώνει πρέπει να έχεις έτοιμο το άλλο μηχάνημα για να μην μείνει η περιοχή χωρίς μοριακο αλλά είπαμε αυτοί είμαστε

  • Ο διορισμένος διοικητής του Νοσοκομείου με τον παχυλό μισθό των πέντε και πλέον χιλιάδων ευρώ τί έχει να δηλώσει?
    Σιγά μη μιλήσει το κομματόσκυλο!!!
    Άφαντος!!!
    Καμία λύση!!!
    Όλα τελευταία στιγμή!!!
    Χώρα για κλάματα!!!

  • Πέντε χιλιάδες να πάρεις εσυ “ανεξάρτητε γάτε”, 15000 παίρνει.
    Εχεις δίκιο; Γιατι χάλασε το μηχάνημα και δε μπορεί να επισκευαστεί
    χωρις να σε ρωτήσει; Και γιατί δεν περιμένουν κανα μήνα έως ότου
    επισκευαστεί και παίρνουν άμεσα, άλλα κανούρια μηχανήματα χωρίς
    οικονομική επιβάρυνση και χωρίς πάλι να σε ρωτήσουν; Γιατί δεν
    προγραμμάτισαν πότε θα χαλάσει το μηχάνημα; :ολα όντως τελευταία
    στιγμή. Δεν σώζεται όντως με τίποτα αυτή η χώρα “ανεξάρτητε γάτε”
    και μη κομματόσκυλε.

  • έξι νομοί χωρίς pcr τη στιγμή που καίγεται ο τόπος!
    πόσοι πολίτες άραγε μπορούν να πληρώσουν για να το κάνουν σε ιδιωτικό εργαστήριο και πόσο κόσμο μπορεί να εξυπηρετήσει ένα εργαστήριο;
    Με άλλα λόγια αυτές τις ημέρες δεν θα ξέρουμε τι γίνεται στ’ αλήθεια.
    Ο Θεός να μας φυλάει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.