Γ. Αδαμίδης: “Άλλη μια τραγική επιβεβαίωση της ανένδοτης και αμετάκλητης πρωθυπουργικής πρόθεσης να κλείσουν οριστικά κι άμεσα οι λιγνιτικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας”

30 Δεκεμβρίου 2021
11:55
Επειδή παρακολουθώ πολύ προσεκτικά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις δημόσιες παρεμβάσεις φορέων και ατόμων της περιοχής μας, που εκφράζουν απόψεις σχετικές με την προχθεσινή απόφαση του ΥΠ.ΕΝ. και την υποτιθέμενη παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της περιοχής μας θέλω να διευκρινίσω τα εξής: Η Απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια κάθε άλλο παρά παράταση του χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων σημαίνει. Αντίθετα αποτελεί άλλη μια τραγική επιβεβαίωση της ανένδοτης και αμετάκλητης πρωθυπουργικής πρόθεσης να κλείσουν οριστικά και άμεσα οι λιγνιτικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο έγγραφο η ΔΕΗ ζήτησε και πήρε από το Υπουργείο άδεια να συνεχίσει κατά παρέκκλιση τη λειτουργία ορισμένων λιγνιτικών μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι επιμένει στην τακτική της αποφυγής εναρμονισμού της λειτουργίας των μονάδων αυτών στα νέα όρια ρύπων μέσω του εκσυγχρονισμού τους και επομένως μηδενίζει την πιθανότητα πολυετούς συνέχισης της λειτουργίας τους. Άλλωστε η ίδια ακριβώς μέθοδος εφαρμόστηκε το 2013 για τις μονάδες Καρδιάς και Αμυνταίου, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.
Κάθε άλλη ανάγνωση των τεκταινόμενων αποπροσανατολίζει την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε ότι αυτές οι τακτικές οδηγούν μαθηματικά την μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε μια βαθιά πληττόμενη και
δοκιμαζόμενη περιοχή.

12 σχόλια

  • Έτσι ακριβώς είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζει το ΚΙΝ.ΑΛ. σύσσωμο για το θέμα αξιοποιώντας και τις πιο ανενεργές εφεδρείες του!!!

  • Παρτετο αποφαση η πλειοψηφια του κοσμου ειναι υπερ της απολιγνιτοποιησης!!!! Α και καλοφαγωτο το δωρο χριστουγεννων!!

    • Ολος ο κοσμος δεν ειναι οι αυλικοι του αρνητη ποθεν εσχες που το παιζει πρωθυπουργος μην μπερδευσαι.
      Α! Και περιμενε σε λιγους μηνες να δεις τι δωρακι σας ετοιμαζει αυτη η πλειοψηφια

  • ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΦΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

    “Έτσι, για τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου Ι και ΙΙ, οι οποίες βάσει του προγράμματος απολιγνιτοποίησης θα πρέπει να κλείσουν έως το τέλος του 2022, το ΥΠΕΝ «χαρίζει» 1.500 ώρες λειτουργίας ως ετήσιο κυλιόμενο μέσο όρο πενταετίας, αναδρομικά από τον Ιούλιο 2020 έως και τον Ιούνιο του 2025.

    Για τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου ΙΙΙ και IV που επίσης έχουν πάρει σειρά για απόσυρση τον Οκτώβριο του 2022 δίνονται 13.600 ώρες λειτουργίας, συνολικά για κάθε μία, από τον περασμένο Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2023.

    Τέλος, στη μονάδα του Αγίου Δημητρίου V η οποία είχε προγραμματιστεί για να σβήσει τον Οκτώβριο του 2023 δίνονται κατά παρέκκλιση 35.600 ώρες λειτουργίας, συνολικά, από τον περασμένο Αύγουστο έως και τις 31-12-2025.”

    Πρέπει όμως να τα βρεις με τον πρωην σύντροφο πάρη που βλέπει υποχώρηση ενώ εσύ κλείσιμο.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

  • Tατσι μιτσι κοτσι με τον Γαλαζιο Συριζα, τα αλλα ειναι σανο για τους αφελεις. ΥΓ Σε καλη μερια το δωρο Χριστουγεννων!.

  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ..ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ..ΟΠΟΤΕ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΠΙΖΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Η ΒΑΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 2008 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΔΑΜΙΔΗ.ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ.ΕΥΣ ΚΑΙ Η ΒΕΤΤΑ…ΑΕΡΑ..

  • Αδαμίδη για εμάς τους αδαείς το ερώτημα είναι απλό. Πότε μπαίνει το λουκέτο; Προφανώς το 2025… όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….

  • Ειμαστε με τα καλα μας;ψηφισαμε Ν.Δ. για να κλεισει τις μοναδες αμεσα κι οχι να δινει παρατασεις.Αν θα ξαναδει ψηφο να μας γραψει.Αμεσα κλεισιμο ολων των μοναδων που καινε λιγνιτη για να δουμε καθαρο ουρανο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.