Δημοτική Κίνηση Κοζάνη – Τόπος να Ζεις: Γέμισε κόσμο το «Κουρί» την Κυριακή 2 Ιανουαρίου

3 Ιανουαρίου 2022
10:53
Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι από το δάσος «Κουρί» την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 όπου ο καλός καιρός και η ανάγκη χρήσης εξωτερικών χώρων λόγω της πανδημίας ευνόησαν την παρουσία πλήθους κόσμου κυρίως παιδιών και νέων ανθρώπων που αναζητούσαν μια διέξοδο δίπλα στην πόλη. Τέτοιες εικόνες σίγουρα δικαιώνουν την επιλογή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» που ως Δημοτική Αρχή επιδώξε με κάθε τρόπο την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης του δάσους «Κουρί» που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Έτσι:
• στις 12-7-2016 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση χρονικής διάρκειας 20 ετών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ιδιοκτήτη του χώρου, που παραχωρούσε την χρήση στον Δήμο Κοζάνης και αδειοδοτούσε τις εργασίες που θα γινόταν στο δάσος «Κουρί».
• το 2017 ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η σχετική μελέτη από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης.
• στις 13-6-2018 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης). Το έργο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και χρησιμοποιείται εδώ και μήνες από τον κόσμο.
Ευελπιστούμε ότι και άλλες επιλογές έργων αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Κίνησης (αναβάθμιση χώρου ΟΣΕ, στεγασμένη λαϊκή αγορά, πλατεία Λασσάνη, ανάπλαση οδού Αριστοτέλους, ανάπλαση οδού Ολύμπου, ανάπλαση ανατολικής εισόδου στην πόλη, νέες παιδικές χαρές, κατασκευή δύο νέων νηπιαγωγείων, προσθήκη αιθουσών στο 13ο και 18ο δημοτικό σχολείο, ανακαίνιση κτιρίου Τεχνικών Υπηρεσιών, συντήρηση και ολοκλήρωση Δημοτικού Κήπου κ.α.) θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν σύντομα για την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Καλή χρονιά!

8 σχόλια

  • Θα μας πει η συγκεκριμένη παράταξη ποια είναι η θέση της για την Δευακ και ιδίως για την ΤΘ η θα κάνει συνεχώς ότι δεν καταλαβαίνει,για ευνόητους λόγους και για το ότι αν και πέντε χρόνια στην διοίκηση της επιχείρησης δεν αντιλήφθηκε τι πράγματι συμβαίνει η αντιλήφθηκε μεν αλλά σιωπά γιατί συνηργησε και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάσταση της

  • να γίνει γλυπτό με το λογότυπο της παράταξης στην είσοδο του πάρκου

    και μιλάτε για ιδιοκτησιακή νοοτροπία…

  • Μπράβο στην κινηση ,έργο ζωής για την πόλη..μπορει ο κοσμος να αθληθει και να ψυχαγωγηθει…να δώσουμε και συγχαρητήρια στην τωρινή διοίκηση του δήμου που άνοιξε τις εισόδους στο στρατιωτικό γηπεδο και παρκάρει ο καθε ενας μέσα στο στρατιωτικό γηπεδο και διευκολύνει έτσι τους δρομείς και περιπατητες ..απο τις πιο σωστές κινήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής που διεγραψαν οι τωρινοί..συγχαρητηρια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.