Την έναρξη λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος κωπηλασίας, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς

4 Ιανουαρίου 2022
11:14

Την έναρξη λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος κωπηλασίας, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, μετά και την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας στην Ελλάδα, στα πρότυπα των μεγάλων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου, όπου υπάρχουν τμήματα κωπηλασίας υψηλότατου επιπέδου, το οποίο θα έχει την πλήρη υποστήριξη του ιστορικού σωματείου του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Στο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, διοικητικό, διδακτικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του Ν.Ο.Κ. κι απολαμβάνοντας ένα άθλημα που προσφέρει πληρέστατη εκγύμναση και φυσική κατάσταση ενώ προσφέρει την ευκαιρία σε αθλητές κι αθλήτριες φοιτητές/τριες, αλλά και ενήλικες που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το άθλημα της κωπηλασίας (μέλη του διδακτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου), να γνωρίσουν και να απολαύσουν μια διαφορετική εκγύμναση.

Στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, στο τέρμα της Βόρειας παραλίας της πόλης, με φόντο τη μαγευτική λίμνη Ορεστιάδα και την πόλη, το Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας θα λειτουργεί από τις 10 Ιανουαρίου 2022 και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, στις 7 μ.μ. – 8 μ.μ., τηρώντας πλήρως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως έχουν οριστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, που δημιουργεί η παρέα των αθλουμένων.

Προπονήτρια στο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας θα είναι η κ. Φιλιοπούλου Ιωάννα (απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κωπηλασίας, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονήτριας Κωπηλασίας Α’ κατηγορίας) η οποία προσφέρει για χρόνια με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά τις τεράστιες γνώσεις της στο άθλημα της κωπηλασίας, αλλά ταυτόχρονα και της γενικής εκγύμνασης ενηλίκων.

Τα Σαββατοκύριακα, όποτε οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν, θα πραγματοποιείται και κωπηλασία στη λίμνη, με τη χρήση των σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, κατόπιν σύμφωνης γνώμης και συνεννόησης της προπονήτριας κ. Φιλιοπούλου με τους αρμόδιους του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Φιλιοπούλου Ιωάννα: 694 375 5838, email: [email protected]

Για εγγραφές στο τμήμα, αποστολή email στο [email protected] (αυστηρά από ιδρυματικό λογαριασμό της μορφής [email protected]), όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του/της ενδιαφερόμενου/ης, με θέμα του μηνύματος: ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ. Οι εγγραφές μπορούν να γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

14 σχόλια

 • Οκ, καταλάβαμε, λεφτά υπάρχουν, για να κάνει κάθε πανεπιστημιακός το κομμάτι του.

  Ακόμα δε λάβαμε απάντηση όμως, εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το πανεπιστήμιο ή εργολάβος που παίρνει δουλειές από την αγορά εργασίας;

  Γιατί πήρε τη δουλειά της ενεργειακής αναβάθμισης του εκθεσιακού κέντρου των Κοίλων με προγραμματική σύμβαση και δεν την άφησε στα Τεχνικά Γραφεία που λιώνουν στις αναδουλειές;

  Αν είναι να παίρνει τέτοιες δουλειές, οι απόφοιτοί του θα πάνε για παλιάργατοι στο εξωτερικό;

 • Εδώ τα καλά Πανεπιστημιακά – Επιστημονικά Διπλώματα Κωπηλατών!!!

  Να μην ξεχάσει ο πρύτανης να εισηγηθεί στην Κεραμέως έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να γίνει κωπηλάτης αν δεν έχει “επιστημονικό δίπλωμα κωπηλάτη” από το “πανεπιστήμιο” δυτικής Μακεδονίας.

  • Ούτε καν κατάλαβες ότι μιλούν για τμήμα εκμάθησης κωπηλασίας του πανεπιστημιακου προσωπικού, φοιτητών κλπ
   Κι όχι για τμήμα πανεπιστημιακών σπουδών φωστήρα…

   • Ο παραπάνω “φωστήρας” δεν κατάλαβε…

    Ο φωστήρας που έγραψε “το πρώτο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας στην Ελλάδα”, τι σκεφτόταν άραγε;

    Απαιτούμε ισότιμη προβολή των δράσεων του τομέα well being του Πανεπιστημίου!

 • Πολύ ωραία ανακοίνωση! Εξαιρετική!

  “Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας στην Ελλάδα, στα πρότυπα των μεγάλων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου”, λέει το κείμενο και φουσκώνουν κάποιοι από υπερηφάνεια.

  Ας διευκρινίσουμε όμως κάτι σημαντικό: Στο εξωτερικό όταν υπάρχουν τέτοιες ομάδες, η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου και των ομάδων γίνεται από ιδιώτες χορηγούς και όχι από τα συνήθη υποζύγια, τους φορολογούμενους πολίτες. Στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν χορηγοί – μαικήνες πανεπιστημίων και κωπηλατών, αυτά προφανώς πάσχουν ως προς τη σκοπιμότητα και τους ωφελούμενους.

  Ο ελληνικός λαός πληρώνει αιματηρές φορολογίες και απαιτεί σύνεση και ανταποδοτικότητα, ειδικά στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι κάτι που δεν αφορά το “πανεπιστήμιο” δυτικής Μακεδονίας. Δεν ξέρω ποια τρύπα βρήκαν για να δικαιολογήσουν στοn επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου τη δαπάνη. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το μαγαζί.

  Ανακοίνωση διαμαρτυρίας δε θα βγάλει το “πανεπιστήμιο” για μειωμένη χρηματοδότηση; Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το έχει κάνει ήδη μέσω του “esos”.gr.

   • Άμα δεν κατάλαβες το τρολάρισμα, πα να πει εσύ είσαι ο φωστήρας…

    Το ουσιαστικό ερώτημα παραμένει και το έθεσε κάποιος πιο κάτω: α) ποιος πληρώνει, β) ποιος ωφελείται και γ) ποια η ανταποδοτικότητα.

  • Δεν περίμενα ένα τμήμα κωπηλασίας να τραβήξει το ενδιαφέρον…. Βλέπω η κριτική πάνω σε σοβαρό ζήτημα γίνεται. Τώρα πως εμπλέκονται τα μισά ζητήματα της παιδείας σε ένα τμήμα κωπηλασίας μόνο ένας καημένος ξέρει. Περαστικά του

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.