ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

Α. Δεν επιτρέπονται οι συνοδοί σε κλινικές COVID-19

Β. Για τα τακτικά ιατρεία: Ένας συνοδός ανά ασθενή

  1. Ο συνοδός που είναι πλήρως εμβολιασμένος (>14 ημέρες) ή έχει νοσήσει το τελευταίο τρίμηνο ΔΕΝ υπόκειται σε διαγνωστικό έλεγχο

  2. Ο μη εμβολιασμένος ή μη νοσήσας συνοδός υπόκειται σε rapid test (πραγματοποιημένο εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο του Νοσοκομείου)

Σε κλινικά τμήματα (πλην COVID): Ένας συνοδός (όχι επισκέπτης) ανά νοσηλευόμενο ασθενή

  1. Ο συνοδός που είναι πλήρως εμβολιασμένος (>14 ημέρες) ή έχει νοσήσει το τελευταίο τρίμηνο υπόκειται σε rapid test (πραγματοποιημένο εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο του Νοσοκομείου) και δεν εξέρχεται εκτός του Νοσοκομείου.

  2. Ο μη εμβολιασμένος ή μη νοσήσας συνοδός υπόκειται σε PCR (πραγματοποιημένο εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο του Νοσοκομείου)

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τις παραπάνω υποχρεώσεις ελέγχου (επίδειξη test) εξαιρούνται οι συνοδοί που προσέρχονται στο ΤΕΠ (ένας συνοδός)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

  1. Ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο.

  2. Ασθενείς που προσέρχονται για επεμβατική ή απλή εξέταση, που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε PCR ή rapid test (πραγματοποιημένο εντός 48 ωρών πριν την εξέταση)

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου (πλην της διενέργειας ιατρικών πράξεων)

Απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες μέχρι νεωτέρας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και συνιστάται η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας FFP2/KN95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.

Εκ της Διοικήσεως