Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέες επιτυχίες! (του Νέστορα Κολοβού)

10 Ιανουαρίου 2022
09:03
Κανένα σχόλιο

Η διαφορά των ανθρώπων, που απολαμβάνουν μια ισορροπημένη και επιτυχημένη ζωή, σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι ότι:

  • Ξέρουν να βάζουν και να επιτυγχάνουν στόχους
  • Σκέφτονται διαφορετικά
  • Αποφασίζουν διαφορετικά
  • Ενεργούν διαφορετικά
  • Δημιουργούν καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις
  • Επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα

Οι υπόλοιποι απλώς εύχονται να επιτύχουν κάτι, χωρίς ποτέ να το επιτυγχάνουν.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος προς μια ισορροπημένη και επιτυχημένη ζωή περνάει μέσα από τη διαφορετική σκέψη, τη διαφορετική νοοτροπία και την επίτευξη μικρών ή μεγάλων στόχων που αφορούν είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή.

Συνεπώς, αν θέλετε μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή, πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε διαφορετικά, να αποφασίζετε διαφορετικά και να ενεργείτε διαφορετικά.

Καλύτερες σκέψεις οδηγούν σε καλύτερες αποφάσεις, καλύτερες αποφάσεις σε καλύτερες ενέργειες και καλύτερες ενέργειες σε καλύτερα αποτελέσματα.

Τι εννοούμε με την έκφραση «βάζουμε στόχους;»

«Βάζουμε στόχους» σημαίνει ότι προσδιορίζουμε κάτι που θέλουμε να επιτύχουμε. Π.χ. Καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις, αντιμετώπιση δύσκολων προσωπικών καταστάσεων, καλύτερα επαγγελματικά αποτελέσματα.

Όμως, το να βάζουμε στόχους, από μόνο του, δεν είναι αρκετό για την επίτευξή τους. Πρέπει να ξέρουμε:

  1. Τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε
  2. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους
  3. Πως τους διατυπώνουμε
  4. Πως δημιουργούμε το σχέδιο επίτευξης
  5. Πώς παρακολουθούμε την πορεία τους

Όλα τα παραπάνω μαθαίνονται εύκολα και εφαρμόζονται εύκολα. Αρκεί εσείς να θέλετε να μάθετε, να αποφασίσετε να μάθετε και να ξεκινήσετε.

Εύχομαι, στο νέο χρόνο, όλοι σας να επιτύχετε τους μικρούς ή μεγάλους στόχους σας και να κάνετε ένα σημαντικό βήμα προς την προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία.

Καλή Χρονιά

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός είναι Διδάκτωρ του ΑΠΘ. Ασχολείται με την ανάπτυξη και τη βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων, βοηθώντας ανθρώπους να βελτιώνουν τον τρόπο σκέψης τους και να επιτυγχάνουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Έχει πλούσια αρθρογραφία, δημοσιευμένη στο διαδίκτυο και πολλές διαλέξεις, εισηγήσεις και σεμινάρια, σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Επαγγελματικούς Συλλόγους και Επιχειρήσεις.

E-mail:[email protected]

Τηλ. 6973225228

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.