kozan.gr: Ο Γ. Αδαμίδης για τη στάση του Δημάρχου Κοζάνης και τo “άδειασμα” (αφού μέχρι πρότινος είχαν τις ίδιες απόψεις) των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενότητα», που ώθησαν τον Κ. Κυριακίδη στην ανεξαρτητοποίηση: “Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής παράταξης «Ενότητα» του Δήμου Κοζάνης δεν έχει τελειωμό”

10 Ιανουαρίου 2022
09:08

Τελικά δεν σεβάστηκε τον Κυριακίδη και έμεινε προσηλωμένος στις δεσμεύσεις του. Ο πολιτικός κατήφορος της δημοτικής παράταξης «Ενότητα» του Δήμου Κοζάνης δεν έχει τελειωμό. Τα πρώτα σημάδια αποσύνθεσης εκδηλώθηκαν με το καλημέρα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής τετραετίας. Η άβουλη και χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια παραταξιακή συνεργασία που διάλεξε ήταν ενδεικτική του τι επέρχονταν. Ακολούθησε η ανεξαρτητοποίηση εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου. Τώρα στα μέσα της θητείας ο πρώτος εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με 1648 σταυρούς δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Με δεδομένο ότι ο επόμενος Δημοτικός Σύμβουλος κατέλαβε τη 2 η θέση με 1041 σταυρούς είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο ηθικά και πολιτικά αποδεκτή είναι η αποδοχή του υπεύθυνου επικεφαλής της παράταξης να κατέχει αυτό το ρόλο;
Συγκρίνοντας την απόστασή του από την μείζονα αντιπολίτευση είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι την εκλογή του και την ανάληψη της ύψιστης θεσμικής θέσης στο Δήμο Κοζάνης την οφείλει σε ένα μεγάλο βαθμό στον συγχωριανό μου Κυριακίδη Κώστα. Δεν το σεβάστηκε, αδιαφόρησε, έμεινε προσηλωμένος στις δεσμεύσεις (όποιες και αν είναι αυτές) που τον συνδέουν αναπόσπαστα με τις επιλογές που έκανε εξ’ αρχής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ιστορική δημοτική παράταξη στα βράχια. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο: Δήμαρχος Κοζάνης.

19 σχόλια

  • Λοιπόν Γιώργη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Ο Κώστας δούλεψε σαν νεροκουβαλητής για το σύστημα του Καμπαναριού. Μόλις τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα τον πέταξαν όπως πετάν την τρίχα από το ζυμάρι. Τον εξώθησαν στην ανεξαρτητοποίηση και μοίρασαν ξανά την τράπουλα. Το σχέδιο είναι απλό και έρχεται από δεκαετίες πίσω. Τότε που ο πολυχρονεμένος βεζίρης, το αδιαφιλονίκητο αφεντικό της πόλης, ξεχώρισε το πουλέν του και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να το στηρίζει. Σήμερα η περί ου ο λόγος βρίσκεται εκεί ακριβώς που πρέπει για να κάνει ότι ρουσφέτι χρειαστεί ως επόμενη υποψήφια Δήμαρχος. Ο Κωστάκης ήταν πολύ χρήσιμος αλλά ακόμη πιο πολύ ήταν αναλώσιμος. Γιατί δεν τον ρωτάς εσύ που τον έχεις και χωριανό ποιοι ήταν αυτοί που τους έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες και δεν το σήκωσαν ποτέ;

  • ΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Κ.ΑΔΑΜΙΔΗ.ΑΠΛΆ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΠΛΑ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ.

  • Γιατί δεν ήξερε ο Κυριακίδης ότι θα γίνει συνεργασία ; Και αν διαφώνησε έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για φύγει ;

    • Απλοϊκή η σκέψη σου. η συνεργασία στην πορεία πήρε άλλα χαρακτηριστικά και δέθηκε βάση γεγονότων και πράξεων που δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση. Οπότε καλώς έφυγε.

  • Ας ασχοληθεί ο συγκεκριμένος κύριος με τα θέματα της ΔΕΗ και την λαμπρή πολιτική του καριέρα στο ΣΥΡΙΖΑ ( και για τα 2 γελάμε ) και ας μην ασχολείται με τον Δήμο Κοζάνη .
    Με συνδικαλιστές μακριά

  • κραταει ορθια τη δεξια στην κοζανη κατι ειναι και αυτο οι δεξιοι τριβουν τα χερια τους εξαιτιας του ουτε ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ εχει τυχη το ΚΙΝΑΛ τι λεει για αυτα?

  • Ρε μεγάλε τρομερές αναλύσεις κάνεις, αντε να σε βρούμε κ σε ιολογικες επιδημιολογικες ως πετρακος της γενοπ!!!

  • Σιγα σιγα κανει και ο Παρις το ψηφοδελτιο με ισχυρα στελεχη της αυτοδιοικησης. Τι τον νοιαζει τον Παρι εαν διαλυθει η παραταξη εκεινος να εκλεγει!!!!

  • Κατόπιν δικών μου ενεργειών σάς έδωσα τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα ( η ΔΕΗ στον ιδιωτικό τομέα θα παρανομουσε εάν δεν τα έδινε) άρα μπορώ να έχω άποψη καί για τόν Δήμο Κοζάνης και για τόν Δήμαρχο!!!
    Το αλάθητο τού πάπα μόνο ο ο πρόεδρος της Γενοπ το έχει!!!

    • Εσύ τώρα γιατί πονάς; Επειδή πήραν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ τα δώρα ή επειδή πήραν τα δώρα με ενέργειες του Αδαμίδη και της ΓΕΝΟΠ;;;
      Πάντως πονάς πολύ , για κάποιο λόγο…

  • Ο κύβος ερρίφθη και όλα πήγαν περίφημα για το Καμπαναριό. Τώρα μένει να επιβεβαιωθεί ο Μαλούτας που στην αντιφώνηση του προς τον Κυριακίδη είπε αυτό το περίεργο και απροσδόκητο πως ελπίζει οι δρόμοι τους να ξανασυναντηθούν. Ποντάρουν στα ηθικά αντανακλαστικά του Κώστα και ελπίζουν να τον αρμέξουν άλλη μια φορά όταν σε λίγους μήνες ο πολυχρονεμένος βεζίρης θα ντουφεκάει την έδρα στο κοινοβούλιο. Και μαντέψτε τότε ποια θα είναι αυτή που θα κρέμεται μέρα νύχτα πάνω από τα τηλέφωνα για τον μέντορά της; Ποια; Γατάκια!!! Σωστά μαντέψατε βρε!!! Εκείνους που λυπάμαι πραγματικά είναι κάτι εξωσχολικούς Αντιδημάρχους και τους παρατρεχάμενους τους που έκαναν σχέδια και όνειρα μεγάλα. Θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη με τον Κώστα.

  • Κώστα,αυτοί,οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που έγιναν Σύριζα, σε οδήγησαν στην τόσο άστοχη κινηση;
    Αυτοί που δεν δούλεψαν καθόλου μια ζωή;
    Λυπάμαι πραγματικά.
    Σε χρειαζόταν ο Δήμος,κρίμα,σε τελείωσαν,κακώς τους ακουσες

    • Ναι, ναι πάρτον με το καλό μήπως και τον ξανατσουβαλιάσεις για να σε κουβαλήσει τις μισές και παραπάνω ψήφους του ψηφοδελτίου που θα κάνεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.