Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στα “Πετρέλαια Καβάλας”

12 Ιανουαρίου 2022
16:04
Κανένα σχόλιο

 

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στα “Πετρέλαια Καβάλας”, για την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας της «Energean» με απολύσεις συνδικαλιστών εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι των “Πετρελαίων” εδώ και μήνες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ώστε να μη γίνουν σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη μιας πολυεθνικής. Μετά τα ΜΑΤ και τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, η εργοδοσία της “ENERGEAN” προσπαθεί με κάθε τρόπο να πιέσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να λυγίσουν και να δεχθούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους σε συνθήκες πραγματικής γαλέρας.

Με όπλο της τους νόμους όλων των κυβερνήσεων και ειδικά τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη, μετά τα ΜΑΤ, απέλυσε 24 εργαζομένους.

Καθόλου τυχαία, ανάμεσα στους απολυμένους είναι όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων. Θέλει να ξεμπερδεύει μια και καλή με όσους αγωνίζονται για εργατικά δικαιώματα, να επιβάλλει συνθήκες «καραντίνας» για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη.

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ λοιπόν ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.