Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιοχή της Εορδαίας, θέτει ερωτήματα, μέσω του kozan.gr, σε σχέση με τη διαχείριση της τηλεκπαίδευσης κατά το διάστημα των δύο ημερών, που τα σχολεία του Δήμου Εορδαίας έκλεισαν λόγω παγετού

19 Ιανουαρίου 2022
00:37

Αγαπητό kozan, είμαι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Εορδαίας και θέλω να απευθύνω μέσω της ιστοσελίδας σας, ένα δημόσιο ερώτημα – προβληματισμό που αφορά στη διαχείριση της τηλεκπαίδευσης κατά το διάστημα των δύο ημερών, που τα σχολεία του Δήμου μας έκλεισαν λόγω παγετού. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ, τα σχολεία πρέπει να παρέχουν τηλεκπαίδευση σε περίπτωση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης. Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, κάθε σχολείο ετοιμάζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς το λεγόμενο “πρόγραμμα webex” , ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί. Το πρόγραμμα αυτό ορίζεται από το υπουργείο να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Έτσι έγινε και φέτος. Και το υπουργείο, προφανώς επειδή υπάρχουν λόγοι σοβαροί, ορίζει ότι κατά τις πρωινές ώρες θα κάνει τηλεμάθημα η Δευτεροβάθμια και μετά τις 14:10 το μεσημέρι θα ακολουθεί η Πρωτοβάθμια. Αυτό έλεγε και το φετινό πρόγραμμα, που μας είχε δοθεί από τους διευθυντές των σχολείων. Όλα αυτά μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη. Όταν ξαφνικά ενημερωθήκαμε, μια μέρα μόλις πριν το κλείσιμο των σχολείων ότι το ωράριο αλλάζει και ότι όλες οι βαθμίδες θα κάνουν το πρωί. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι ποιος και με ποιο ακριβώς σκεπτικό πήρε την απόφαση αυτή, αναστατώνοντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εδώ να σημειώσω ότι το διαφορετικό ωράριο δεν γίνεται μόνο για την ευστάθεια του δικτύου και της πλατφόρμας. Το διαφορετικό ωράριο γίνεται για τις οικογένειες που έχουν μαθητές διαφορετικών βαθμίδων (πόσους υπολογιστές πρέπει να έχει μια οικογένεια), για τις οικογένειες που έχουν γονείς εκπαιδευτικούς και παιδιά μαθητές διαφόρων βαθμίδων, γίνεται για τους γονείς των μικρών μαθητών της Πρωτοβάθμιας , οι οποίοι τα πρωινά εργάζονται, οπότε είναι λίγο πιο εύκολο, τουλάχιστον για αρκετούς αν όχι για όλους, να υποστηρίξουν τα μικρά παιδιά στην όλη διαδικασία. Να σημειώσω επίσης ότι στη γειτονική Φλώρινα δεν έγινε καμία τέτοιου είδους αλλαγή. Για ποιον λόγο λοιπόν είχαμε αυτήν την αναστάτωση; Θεωρώ ότι υποχρέωση της υπηρεσίας, ειδικά σε μια χρονική περίοδο που όλοι μας αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες, είναι να διευκολύνει όσο μπορεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Θεωρώ επίσης ότι αυτή η απόφαση, δυσκόλεψε πάρα πολύ τις περισσότερες οικογένειες. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω το σκεπτικό της απόφασης, αλλά ειλικρινά θα ήθελα περισσότερο να αλλάξει την επόμενη φορά.

Αναγνώστης.

12 σχόλια

  • Να αγοράσετε υπολογιστές, να αναβαθμισετε την ταχύτητα του διαδικτύου του σπιτιού σας σε 100mbps και επιτέλους να δουλέψετε. Απλά τα πράγματα.

      • Επομένως συμφωνείς με την παραπάνω επιστολή, όπου το μόνο πρόβλημα στην υπόθεση της τηλεκπαίδευσης είναι το ωράριο. Εγώ περίμενα να δω μια διαφορετική άποψη.

    • πανέξυπνος!

      προφανώς για σένα οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν παιδιά ενώ ο εργαζόμενος οφείλει να αγοράζει τα εργαλεία δουλειάς του!

      αυτό βέβαια με την αναβάθμιση σε 100 mbs είναι πολύ καλό ανέκδοτο!

    • Δωσε λεφτα να αγορασω και να αναβαθμισω το ιντερνετ
      και το κανω. Να δωσω IBAN να μου καταθεσεις τα λεφτα μεγαλε γκουρου? Α οχι ξεχασα…ακομα ενας φανφαρολογος νουδουλης που κρινει απ την ζεστασια του καναπε του.

  • Στα παιδιά σας αγοράζετε πανάκριβα κινητά. Ας σκεφτείτε ότι τους χρειάζεται και ένα λάπτοτ για τη μόρφωσή τους.

    • Οταν επιβαλει κατι το επιτελικο κρατος μητσοτακη
      να εχει και τις υποδομες να το παρεχει και δωρεαν και σωστα , αλλιως μη το κανεις. Καταλαβες εξυπνακια?
      Οταν η Πορτογαλια περσι μοιραζε ταμπλετ σε μαθητες
      η δικη σου κυβερνηση της πλακας που μας εχει κανει ρεζιλι παντου μοιραζε παγουρινα και μασκες τεντοπανα
      λοιπον…μη μας το παιζετε και καλα μορφωμενοι και αριστοι οταν εχετε αποδειξει οτι δεν ξερετε να ξεχωριζετε ενα φασολι απο ενα ταξι. Αντε μπραβο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.