Κοζάνη: Οι πολίτες συν – διαμορφώνουν προτάσεις για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

21 Ιανουαρίου 2022
14:43

Στη συν-δημιουργία προτάσεων για την Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη Κοζάνη μέχρι το 2030 συμμετέχουν οι δημότες, μέσω των Συναντήσεων της Επιτροπής Πολιτών, που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών για το όραμα της  Κοζάνης, καθώς και η δημιουργία μιας πλατφόρμας διαλόγου με τους πολίτες, η οποία θα οδηγήσει στη συγκρότηση σε σώμα μιας Επιτροπής Πολιτών, που ως αντικείμενο θα έχει τον συν-σχεδιασμό της στρατηγικής που εκπονεί ο Δήμος Κοζάνης για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας.

Η 1η Συνάντηση της Επιτροπής Πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, με το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα να τονίζει τη σημασία του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής. Εφόσον η Κοζάνη επιλεγεί ως μία από τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής των Πόλεων,  η Κλιματική Επιτροπή Πολιτών θα αποτελεί έναν διαρκή εταίρο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων που θα ακολουθήσουν, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και ασκώντας τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της στρατηγικής του Δήμου.

Η 1η Συνάντηση της Επιτροπής ήταν ιδιαζόντως σημαντική,  καθώς αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση με τους πολίτες, με την οποία εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή συμμετοχικού σχεδιασμού με την κοινωνία, με την αξιοποίηση όχι μόνο καινοτόμων εργαλείων διακυβέρνησης, αλλά και των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE), ενώ τον συντονισμό είχε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Μαρνέλλος.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στον συν-σχεδιασμό συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο:  https://climateneutral2030.cityofkozani.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

9 σχόλια

  • Τοσο ιδιαζόντως σημαντική που δεν πηγαν ουτε οι διοργανωτες
    Το παραμυθι προς το ταξίδι συνεχίζεται και κανεις δεν μιλα για το ποσο στοιχιζει ολο αυτο καθως ακουγεται για πανω απο 70.000 !!!

      • Εσύ που λυπάσαι και επειδή φαίνεται να ξέρεις για να λες και λασπολόγο τον προηγούμενο πες και μας πόσο κάνει αυτό.Πόσο στοιχίζει στο δήμο, από που πληρώνεται και ποιές διαδικασίες ακολουθήθηκαν. Φαντάζομαι επειδή είναι χρήματα ΜΑΣ δεν είναι μυστικό.

  • Μπα και από πότε θυμηθήκατε τους πολίτες, εσείς τα ξέρετε όλα και τη μύτη σας την έχετε μέχρι εκεί πάνω. Χώρια που μπήκατε στο τρυπάκι της δήθεν κλιματικής ουδετερότητας γιατί έτσι νομίζεται πως θα γίνεται αρεστοί στην κυβέρνηση που διαλύει την περιοχή.

    Όχι, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε…

  • Τι υποκρισία!

    Μιλάνε για κλιματικά ουδέτερη πόλη, όταν ο κίνδυνος να χάσουμε την τηλεθέρμανση από την ανυπαρξία τους είναι παραπάνω από υπαρκτός!

  • Όσο νωρίτερα αποσύρουν τη στήριξη στο Μαλούτα τα δεκανίκια του, τόσο το νωρίτερο θα γλιτώσει η πόλη από έναν αποδεδειγμένα εντελώς ανύπαρκτο δήθεν δήμαρχο. Ούτε την αλυσίδα στην αλάνα του ΟΣΕ, για να περάσουν τα αυτοκίνητα που πάνε στη Λαϊκή το Σάββατο, δεν είναι ικανός να ξεκλειδώσει, τα “οράματα” τον μάραναν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.