Καλλιόπη Βέττα: Μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης λόγω των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

21 Ιανουαρίου 2022
15:39

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα: «Οι σημαντικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους προκαλούν μεγάλους κίνδυνους στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης».

Στην ερώτηση καταγράφεται το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι, παρά τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει το Ε.Σ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων σε αυτή την απαραίτητη ειδικότητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, το Μαμάτσειο διαθέτει μόνο έναν αναισθησιολόγο για τη Μ.Ε.Θ. και έναν για την οικεία Διεύθυνση, γεγονός που αφήνει το νοσοκομείο χωρίς την αναγκαία αυτή ειδικότητα για περίπου 10-12 μέρες το μήνα, ενώ στο Μποδοσάκειο υφίσταται μόνος ένας αναισθησιολόγος, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει μόνος του τις ανάγκες του Νοσοκομείου, γεγονός που οδηγεί, όπως και στην περίπτωση της Κοζάνης, στην υιοθέτηση άλλων λύσεων, όπως την έκτακτη διάθεση αναισθησιολόγων από άλλες δομές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ή τη σύναψη εξωτερικών συμβάσεων με ιδιώτες.

Η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχουν ήδη παρατηρηθεί περιστατικά, όπου οι ελλείψεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε συμπολίτες μας που έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας και δεν μπόρεσαν να την λάβουν λόγω των σοβαρών κενών στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, οχυρώνεται πίσω από την ισχνή, πλέον, δικαιολογία ότι οι διαγωνισμοί για την πλήρωση των ιατρικών ειδικοτήτων είναι άγονοι, αντί να θεσπίζει ειδικά κίνητρα προσέλκυσης υποψηφίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν, στα χαρτιά τουλάχιστον, υφίσταται ρήτρα δίκαιης μετάβασης, δηλαδή πλεονεκτικότερης αντιμετώπισης της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της βίαιης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης.

Τέλος, τίθενται τα ερωτήματα:

1.     Πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη των αναισθησιολόγων στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας;

2.     Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ της περιοχής;

3.     Προτίθεται να θεσπίσει ειδικά κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων στο ΕΣΥ της ΠΕ Κοζάνης, δεδομένης και της υπεσχημένης βούλησης της κυβέρνησης για την εφαρμογή ρήτρας δίκαιης μετάβασης;

4.     Σε συνέχεια της προηγούμενης, σε ποιες περιπτώσεις έχετε ενεργοποιήσει τη ρήτρα σε προκηρύξεις, διαγωνισμούς σε τομείς αρμοδιότητάς σας; Παρακαλώ καταθέστε τα απαραίτητα έγγραφα.

H κοινοβουλευτική ερώτηση.

9 σχόλια

  • θα περιμενουμε εσας να το λυσετε..ζυγωνει η μερα που θα ερθετε..σημερα αυριο..οπου ναναι ε?ερχετσαι ο αυτοδημιουργητος..για γελια ειστε..συνεχειστε..

    • Εσεις να δεις ποσο ειστε για γελια
      που το παιζετε αριστοι και μορφωμενοι και δεν ξερετε να ξεχωριζετε ενα φασολι απο ενα ταξι.
      Γι αυτο και καταντησατε την χωρα τα τελευταια 2,5 χρονια ενα απεραντο γκετο πτωματων και οχι μονο!

  • Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει η κυρία τώρα που δεν έχει καμία ευθύνη. Εάν, για κακή μας τύχη, ξαναπάρει το κόμμα της την διακυβέρνηση της χώρας θα τα ξεχάσει όλα όπως κάνουν όλοι.

    • θα την ξαναπαρει σε λιγους μηνες
      εδω την πηρε παλι η νδ με τον ανεκδιηγητο της Παρνηθας με τα πλαστα ποθεν εσχες που αφησε πισω του 21.000+ νεκρους τι να λεμε τωρα… τωρα που θα τελειωσει το μαρτυριο φοβασαι? ε οχι δα!

  • Η κυρία δεν θα εκλεγεί ξανά, και η ΝΔ δεν έχει μέλλον. Το πρόβλημα είναι ότι ο Συριζα δεν έχει το προσωπικό για να τραβήξει μπροστά (βλέπετε το καμένο πασόκο παραγοντικό προσωπικό – που σε μεγάλο τμήμα επιστρέφει σταδιακά στο τίποτα). Δυστυχώς κ. Βέτα και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν υπάρχει μέλλον επειδή εσείς είστε υπεύθυνοι για την απομάκρυνση παραγωγικών κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων που υποστήριξαν το όραμα.. Ας αναλάβετε και τις ανάλογες ευθύνες.

  • ουτε καν τριτο κομμα δεν θα ειναι και το ξερετε ολοι..και καλυτερα απο ολους το ξερει ο αυτοδημιουργητος.ο γιοσ το μεγαλοεργολαβου της δικατατοριας.που πηρε πτυχιο χωρισ να πατησει ποτε στο πολυτεχνειο..και εκανε διδακτορικο χωρισ να γνωριζει λεξη αγκλικα..σας το λενε πολοι..για γελια ειστε..αλλα συνεχειστε..σπαμε πλακα και εμεις..περναει η ωρα με τα καραγκιζιλικια τοων συριζαιων..

  • να τα δωσει..ασφαλως και να τα δωσει.αν καταλαβες καλα οτι δοθηκε σε ιδιωτες λειτουργει δεκαδες φορες καλυτερα..κοιταξτε τα αεροδρομια που δοθηκαν στην γερμανικη εταιρεια..οι μονοι βολεμενοι απο την παραμονη στο δημοσιο ηταν οι δ.υπαλληλοι.δεν δουλεψαν ποτε τους..και τα επαιρναν χοντρα.φτανει..δουλευαν ολοι οι αλλοι για αυτους.στν αμερικη και ο στρατος ακομα ιδιωτικοσ εγιονε..η αστυνομια πρι χρονια ανηκε στον δημο..και οποτε δεν εκανεσ καλα στην δουλεια σου ..σε πεταει εξω χωρισ καν συνταξη..ολα ιδιωτικα λοιπον..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.