Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης: Η αλήθεια για ό,τι ισχύει στην Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

27 Ιανουαρίου 2022
14:28

 

 

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης εδώ και αρκετούς μήνες δίνουν έναν δύσκολο αλλά απαραίτητο αγώνα με τρεις στόχους.

  1. Να παραταθεί και να δίνεται προτεραιότητα στην λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα  με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση της με τον πάροχο φυσικού αερίου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., προκειμένου να ανταποκριθεί στην ζήτηση των καταναλωτών, προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα των θερμικών φορτίων με τα εφεδρικά λεβηστοστάσια της, που ως καύσιμο τους έχουν το πετρέλαιο, τα οποία:

α. αδυνατούν να καλύψουν τις ποσότητες θερμικής ενέργειας που απαιτούνται για να τροφοδοτηθεί πλήρως το σύστημα τηλεθέρμανσης, και

β. η λειτουργία τους προϋποθέτει ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, λόγω και του διαρκώς αυξανόμενου κόστους του πετρελαίου.

  1. Να χρηματοδοτηθεί στο 100% το κόστος κατασκευής των έργων διασύνδεσης με την ΣΥΘΗΑ.

Πρόκειται για ένα κόστος που η  Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αδυνατεί, αντικειμενικά, να αναλάβει, αφού αφορά μια επενδυτική επιλογή στην οποία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει όχι από δική της επιλογή αλλά λόγω της Κυβερνητικής απόφασης για την απολιγνιτοποίηση.

  1. Να ενταχθεί και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος των τηλεθερμάνσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Για τα δίκαια αυτά αιτήματα ενημερώθηκαν όλοι, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση, και η συντριπτική πλειοψηφία σωματείων, συλλόγων, φορέων και των εκπροσώπων των πολιτών τάχθηκε στο πλευρό μας, ζητώντας την ικανοποίηση τους.

Δεν μπορούμε όμως σε καμιά περίπτωση να κατανοήσουμε, αλλά ούτε και να δικαιολογήσουμε, ότι την ώρα που όλοι ενωμένοι δίνουμε αυτό τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση, μέσα απ’ τον οποίο θέλουμε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης αλλά και την βιωσιμότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής που διαχρονικά εξασφαλίζει την ύπαρξη και την σωστή λειτουργία σύγχρονων βασικών και απαραίτητων υποδομών για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, υπάρχουν ορισμένοι που ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, επενδύουν στον διχασμό και στρέφονται εναντίον των εργαζομένων.

Και το κάνουν χρησιμοποιώντας αυθαίρετες και αστήριχτες προσωπικές εκτιμήσεις που μπορεί να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά αντί να βοηθήσουν στην λύση των προβλημάτων περισσότερο συσκοτίζουν και δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Πρόσφατα, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ακούστηκαν ορισμένες απόψεις που αν δεν οφείλονται σε άγνοια, προκαλούν πολλά και δικαιολογημένα ερωτήματα για την σκοπιμότητα τους. Ειδικά μάλιστα όταν όσοι τις εξέφρασαν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και θα μπορούσαν να τα είχαν θέσει εκεί, για να πάρουν τις απαραίτητες απαντήσεις και να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μπουν, επιτέλους, τα πράγματα στη θέση τους παραθέτουμε μια σειρά στοιχεία, μέσα απ’ τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα τι ακριβώς ισχύει στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

  1. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι Δημοτική Επιχείρηση, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που συστάθηκε με τον ειδικό Νόμο 1069/80, κάτι που σημαίνει πως δεν χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται εξ ολοκλήρου στα όποια έσοδα της.
  2. Είναι Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας, μεριμνά και εξασφαλίζει την ύπαρξη και την σωστή λειτουργία βασικών υποδομών του σημερινού Δήμου Κοζάνης στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της επεξεργασίας λυμάτων και της θέρμανσης.

Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κατανέμεται ως εξής:

  • Τομέας ύδρευσης- αποχέτευσης- Βιολογικών Καθαρισμών: 71
  • Τομέας τηλεθέρμανσης: 33
  • Τομέας διοίκησης :36

Θα πρέπει, ακόμα, να ληφθεί υπόψη το εξής σημαντικό στοιχείο:

  • Όταν η ΔΕΥΑΚ εξυπηρετούσε τον Καποδιστριακό Δήμο Κοζάνης, με τις 21 Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες, είχε 157 εργαζόμενους.
  • Σήμερα που η ΔΕΥΑΚ εξυπηρετεί τον Καλλικρατικό Δήμο Κοζάνης, με τις πενήντα μία (51) Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες, έχει 140 εργαζόμενους!
  1. Στους εργαζόμενους των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, όπως και της Κοζάνης, επιβλήθηκαν ποσοστιαίες μειώσεις των μισθών τους κατά 10% το 2010 και στη συνέχεια, στις 31-12-2012, και άλλη μείωση έως 25%.

Από το 2013 προβλέφθηκε η εφαρμογή σε βάρος των εργαζομένων Νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα περαιτέρω μείωση, γνωστή ως «υπερβάλλουσα μείωση». Οι εργαζόμενοι όλων των Δ.Ε.Υ.Α., πανελλήνια, όπως και άλλων Νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προσέφυγαν δικαστικά διεκδικώντας να μην εφαρμοσθεί αυτήν η  «υπερβάλλουσα μείωση». Αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις (Μονομελές Πρωτοδικείο, τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας) αναγνώρισαν τις μειώσεις που διαχρονικά είχαμε υποστεί (κατά 10% και 25%) και διατήρησαν τις αποδοχές μας στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στις 31-12-2012.

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν ήταν οι μοναδικοί που προσέφυγαν δικαστικά. Εργαζόμενοι σ’ όλη την Ελλάδα, τόσο σε ΔΕΥΑ όσο και σε άλλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. Αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης) διεκδίκησαν την μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και την μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους. Οι αγωγές τους έγιναν δεκτές για συγκεκριμένους λόγους ακόμα και με αποφάσεις του Αρείου Πάγου!

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις εταιρειών, όπως για παράδειγμα η αναπτυξιακές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης, που εξαιρέθηκαν απ’ το ενιαίο μισθολόγιο με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί μια κρίσιμη και ουσιώδη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Δ.Ε.Υ.Α., και κάθε Δ.Ε.Υ.Α., και την οποιαδήποτε άλλη Δημόσια ή Δημοτική Υπηρεσία. Αυτές λειτουργούν πάντα με βάση το πρωινό ωράριο ενώ οι υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. λειτουργούν σε 24ώρη βάση καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου για να διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση πως θα λειτουργούν σωστά και χωρίς προβλήματα τα διάφορα δίκτυα και οι βιομηχανικές και χημικές εγκαταστάσεις της που εξυπηρετούν τους πολίτες.

  1. Το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. φτάνει στο 32,46% του κύκλου εργασιών της, κόστος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και όλες οι απαραίτητες και υποχρεωτικές εργοδοτικές εισφορές, όταν ο μέσος όρος του κόστους των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας ανέρχεται στο 40,88% (και δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπου το κόστος φτάνει ακόμα και το 100%)

Ένα κόστος που με βάση τα όσα ισχύουν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας είναι και απόλυτα αποδεκτό αλλά και λογικό, χωρίς σε καμιά περίπτωση να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία και την βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

117 σχόλια

  • Η προτροπή για τη μη συμμόρφωση δικαστικής απόφασης, συνιστά ιδιαίτερο πειθαρχικό παράπτωμα.

    ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3068/2002 ΦΕΚ 274/Α/14-11-2002
    Άρθρο 1
    Το Δημόσιο, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις..….
    Άρθρο 5
    1.Η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στο Κεφάλαιο Α’ του νόμου αυτού ή Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ σε μη εκπλήρωση συνιστά ιδιαίτερο πειθαρχικό παράπτωμα….

    • Νόμος 1069/1980(ΦΕΚ – 191 Α’) : Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως
      Άρθρο 1
      Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου…

  • Ποιοι είναι οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΚ από το 2010 ως σήμερα?
    Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει ή μήπως θα τους ξαναψηφίσουμε?

  • Ένας εργαζόμενος δημοσίου ΔΕ ξεκινάει με 640 ευρώ καθαρά και παίρνει 30 ευρώ κάθε 3 χρόνια κλιμάκιο,σύμφωνα με το μισθολόγιο για πείτε τι παίρνετε κι εσείς .

      • Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις οτι οι μισθοί είναι απο φόρους των δημοτών; Για να δοθεί αυξηση πρέπει να αυξηθεί το νερό η τηλεθέρμανση.

        • Πληρώνεις ΦΠΑ από φόρους ακριβώς γιατί αγοράζεις προϊόντα και υπηρεσίες. Επιτέλους ξεχωρίστε τα πράγματα στο κεφάλι σας.

        • Τα σκέφτεσαι αυτά που λες? Πληρώνεις για τις υπηρεσίες που σου παρέχουν. Δεν πληρώνεις εσύ τους μισθούς των υπαλλήλων. Αν υπάρχει αυξημένο ενεργειακό κόστος οι αυξήσεις στα τιμολόγια πηγαίνουν για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Μάθε πρώτα και μετά μίλα.

        • Επιχείρηση είναι. Πληρώνεις προϊόντα και υπηρεσίες που σου παρέχονται. Και βεβαίως ένα μέρος από τα έσοδα πηγαίνει και στη μισθοδοσία όπως ακριβώς συμβαίνει όταν πας και πληρώνεις το κινητό σου ή τα παπούτσια σου. Εκεί μάλιστα βγάζουν και κέρδος από σένα στη ΔΕΎΑΚ όχι και αυτή είναι η διαφορά.
          Όποιος είναι καλοπροαίρετος το αντιλαμβάνεται. Οι άλλοι δεν θέλετε.

          • Πόσο μας κοστίζουν οι υπηρεσίες σου; Γιατί δεν μας αποδεικνύετε πόσο σας χρυσοπληρώνουμε ;Πριν ξαναμιλήσεις ξόδεψε και λίγο μυαλό. Πιστεύεις ότι ασχολούμαστε με σας έτσι για πλάκα; Πόσο ακόμη θα προκαλείτε; Η βάση των παράλογων μισθών σας σύμφωνα με το ενιαίο και τις σπουδές .,πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, ΑΣΕΠ, που όποιος προσλαμβάνεται σήμερα έχει 1000 ευρώ μισθό. Αν μπορείς να αμείβεσαι καλύτερα κάνε μας το κακό και παραιτήσου, δεν θα μας λείψεις. πανέξυπνε επιστήμονα.

    • ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 640???ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΙΝ 30-25 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ????ρΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ???

  • Καιρό τώρα διαβάζω τα αιτήματα των εργαζομένων για την τηλεθέρμανση για να μην παγώσει η πόλη.
    Δεν είδα μία σχετική δήλωση Κεχαγιά Σημανρακου κ Κυργια.
    δεν άκουσαν τίποτα για αυτό

  • ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ :

    ΕΧΕΤΕ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 27 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙΤΕ
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΛΕΙΤΕ
    ΟΛΕΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΕ . ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ .
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 % ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ.
    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    • Κι επιπλέον η σύγκριση τους με άλλες ΔΕΥΑ που έχουν 40% απαράδεκτη γιατί αυτοί εδώ βγάζουν από εμάς πολλαπλάσια με την τηλεθερμανση κ το πανάκριβο νερό.

      • Αν είχατε δίκιο. , θα είχατε αναρτήσει το μισθολόγιό σας. Γιατί δεν το κάνετε να μας διαψεύσετε;;;Πρέπει να πληρώνουμε ακριΒά το νερό ,την θέρμανση , την αποχέτευση για να έχετε εσείς απολαβές μεγάλες;Τι θέλουμε; Να πληρώνεστε όπως όλοι μας, εργάτες. υπάλληλοι κ.λ.π. Μας ταράξατε στις αυξήσεις και στις απαιτήσεις. Απο τα ποιό ακριβάτιμολόγια ΔΕΥΑ στη Ελλάδα.

        • Ρώτα τους μαγαζάτορες και τους υπαλλήλους τους τι θέλουνε. Εσύ κάτσε στη δημόσια καρέκλα σου και βγάζει κακία.

    • Για τις ανείσπρακτες οφειλές κύριε, η ευθύνη δε βαραίνει τους εργαζόμενους, δεν είναι οι εργαζόμενοι που ασκούν διοίκηση, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από αιρετούς όλων των παρατάξεων του Δήμου Κοζάνης.

      Μερικοί τσάμπα μάγκες έχουν μάθει να βαρούν το σαμάρι αντί για το γαϊδούρι.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ
    10% + 25% + ΔΩΡΑ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ; ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

      • Εσύ να ντρέπεσαι γι αυτά που λες χωρίς να σκέφτεσαι τις επιπτώσεις τους.
        Κοινωνικό αυτοματισμό τονα λένε και είναι το καλύτερο κόλπο για να διχάζουν την κοινωνία των εργαζομένων.

      • ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΑΡΕΣ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΥΜΕΝΕ ΔΗΜΟΤΗ. ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΣΑς ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.

  • Βαγγέλη
    Τώρα πρέπει να μας πεις γιατί και πώς εξαιρέθηκε η ΑΝΚΟ από τα μνημόνια;
    Βαγγέληηηηηηηηηηηηηηηη ακούς;

  • Οι εργαζόμενοι εργάζονται και πρέπει να αμείβονται. Τό πρόβλημα της ΔΕΥΑΚ δεν φαίνεται νά είναι οι μισθοί αλλά οι αποφάσεις που πάρθηκαν όλα τα χρόνια από τά Διοικητικά Συμβούλια και τίς Διοικήσεις.Αποφασεις πού μπορεί νά κόστισαν και νά κοστίζουν πολλά εκατομμύρια. Γι’αυτους όλους θα μιλήσει κανείς;

    • ΣΩΣΤΑ.
      ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΕΡΩΜΕΝΗ

  • Αν υποθέσουμε οτι κόβονται εντελώς οι μισθοί των εργαζομένων και δουλεύουν δωρεάν, η ΔΕΥΑΚ θα σωθεί; Ας μας απαντήσουν Σημανδράκος και Κεχαγιάς που το ‘χουν ψάξει το θέμα και αφού τολμουν, όπως λένε,Ας το προτείνουν. Γιατί όχι;

  • Μια διαπίστωση θα κάνω, εάν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ ήταν στο ενιαίο μισθολόγιο όπως όλων των θνητών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η τιμή χρέωσης της MWh στους καταναλωτές θα ήταν στο μισό.

    • Εγώ θα ήθελα να μάθω επίσης ως πολίτης της πόλης, πόσο θα κόστιζε η Mwh αν οι εργαζόμενοι της τηλεθέρμανσης δεν πληρωνόντουσαν καθόλου;

      Το ίδιο ισχύει και για τη δουλειά σου “πολίτη του Δήμου “, δηλαδή αν έπαιρνες τα μισά πόσο θα μου στοίχιζαν οι υπηρεσίες σου;

      Δεν πάμε καλά….

      • Αφού δεν είναι δημόσιο και έχει κέρδη γιατί ζητά χρήματα από το δημόσιο και μάλιστα σε ποσοστό 100% για τη διασύνδεση;

        • Γιατί όλες οι ιδιοτικές εταιρείες πήραν λεφτά από το κράτος είτε για το covid είτε για ταυτό χιόνια είτε για τις αυξήσεις στην ενέργεια αλλά κυρίως γιατί το κράτος φταίει για τη βίαιη και άδικη και απότομη απολιγνιτοποίηση

        • Όταν υπάρχουν κέρδη υποχρεωτικά επανεπενδύονται σε ανανέωση δικτύων και εξοπλισμού προς όφελος των πολιτών. Αυτή ειναι και η μόνη διαφορά με μια επιχείρηση π.χ. κινητή τηλ.

      • Ναι…με μοναδικο μετοχο εναν ΟΤΑ α βαθμου και δεν ειστε δημοσιο….την επομενη φορα που θα πατε στο ΠΕΠ να ενταξετε εργα και να απορροφησετε κοινοτικα κονδυλια ως….ιδιωτικη επιχειριση θα πατε….

    • Περισσότερο ακριβή απ ότι τώρα. Α ν παρακολουθείς το θέμα θα είδες ότι ο Πλακεντάς διασφάλισε τουλάχιστον 50.000.000εκ για να μην κάνει αυξήσεις και να κάνει τα απαραίτητα έργα. Φαντάσου τώρα πόσα θέλει η Κοζάνη και πόσο θα πάει η MWh αν λείψουν αυτά τα λεφτά.
      Συνειδητοποιείς σε πόσο δύσκολη κατάσταση έφεραν τη ΔΕΥΑΚ ΟΛΟΙ οι πολιτικάντηδες;

  • Aς δεχτούμε ότι έγιναν περικοπές 10% και 25%.
    1.Δεν αναφερετε αν παίρνετε 12 η 14 μισθούς
    2.Πόσο είναι το ύψος αποδοχών μετα τις περικοπές,αν ήταν ιδιαίτερα υψηλές παραμένουν υψηλές και μετά τις μειώσεις
    3.32% στον κύκλο εργασιών το λέτε χαμηλό μην κάνετε την σύγκριση με άλλες ΔΕΥΑ αλλά με ιδιωτικές επιχειρήσεις.
    4.Οταν απειλείται η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης δεν ισχύουν αποφάσεις εφετείων γιατί αν χρεοκοπήσει η επιχείρηση ποιός θα σας πληρώνει.

  • Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ με λίγα και απλά λόγια θα ήθελα να θέσω τους προβληματισμούς ενός πολίτη σε όλα όσα έχετε αναφερθεί ότι
    1) Δεν ειστε οι μόνοι που έχετε υποστεί μειώσεις στους μισθούς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους και μάλιστα σε ποσοστά που ξεπερνούν το 45% του μισθού που έπαιρνατ τα προηγούμενα έτη, και όχι μόνο
    1. Το επιχείρημά σας ότι η Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι Δημοτική Επιχείρηση, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που συστάθηκε με τον ειδικό Νόμο 1069/80, κάτι που σημαίνει πως δεν χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται εξ ολοκλήρου στα όποια έσοδα της. Δεν στέκει διότι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται μισθολογικά από την Ευρωπαική Ένωση πανελλαδικά . Τι σημαίνει αυτό ότι μπορούν αυθαίρετα να δίνουν στους υπάλληλοί τους υπερογκους μισθούς σε συγκριση με του χαμηλούς μισθούς που παίρνουν όσοι ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο?2) Με ποιο σκεπτικό σας έχουν απαλλάξει απο τό εννιαίο μισθολόγιο ώς προς τους κανόνες που αυτό ακολουθεί , εσείς είσαστε πολίτες μια άλλης χώρας σε σχέση με τους εργαζόμενους της υπόλοιπης Ελλάδας και θα πρέπει να έχετε ιδιαίτερα προνόμια και για πιο λόγο άλλοι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για παρόμοιους λόγους τα αιτήματα τους δεν έγιναν δεκτά?
    3) Γιατί δεν δίνετε στην δημοσιότητα τα νούμερα των μισθών που πέρνει ο καθένας σας για να κρίνουμε αν βάση της κάθε ειδικότητας οι μισθοί θα πρέπει να είναι αυτοί που είναι ?
    4) Από ποιους αξιολογείστε και πιο έργο επιτελεί ο κάθε υπάλληλος ώστε να απολαμβάνει τέτοιων μισθών ?
    5) Το ότι οι μισθοί σας καλύπτονται από μια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου τι σημαίνει ? Η επιχείρηση αυτή καλύπτει τις δαπάνες της από τους καταναλωτές της περιοχής μας που πληρώνουν για ένα σύνολο υπηρεσιών. Αυτό λοιπόν δεν αποτελεί κριτήριο για την διάθεση και διαχείρησης όλων αυτών των χρημάτων ώστε να γίνονται περικοπές σε άσκοπες σπατάλες που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης? Η μήπως τελικά δεν μας ενδιαφέρει η βιωσημότητα , αλλά μας ενδιαφέρουν μόνο οι αποφάσεις δικαστηριών για να πέρνουμε τους μισθούς μας.
    6) Σε τι ποσοστό τοπικών εργαζομένων και εννοώ βέρους κοζανίτες απασχολεί η επιχείρηση?
    7) Αυτά και πολλά άλλα είναι μερικά από όσα θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας σχετικά με όσα συμβαίνουν
    Σας ευχαριστώ

    • Μόλις τους διώξουν να είσαι έτοιμος με 530 ευρώ να εργαστείς και εάν δεις μείωση του τιμολογίου ξανά γράψε. Αυτά σας αξίζουν!!!

    • Στην αρχή κάνεις επίτηδες λογικά άλματα για να παρασύρεις τη κουβέντα εκεί που θέλεις.
      Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις το ύψος του μισθού; Με ποια κριτήρια; Με τι θα τους συγκρίνεις; Όταν από πριν έχεις καταλήξει αυθαίρετα και καταχρηστικά σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Υπάρχει εξ άλλου ιεραρχία, ΔΣ και αρμόδιοι που κρίνουν. Πήγες ποτέ τη κινητή τηλεφωνία να ρωτήσεις πόσα παίρνουν και πως τους αξιολογούν;
      Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι πρώτα η διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης τους ενδιαφέρει γιατί αν η ΔΕΥΑΚ καταρρεύσει η Κοζάνη και ολόκληρος ο Δήμος γενικά θα καταρρεύσει και αυτός με μαθηματική ακρίβεια
      Από τότε που ξεκίνησε ο ΑΣΕΠ δεν δεν έχει νόημα η ερώτηση ενδοποιότητας.

  • Αφήστε τα καραγκιοζλικια ο μαλουτας είναι στον δήμο από το 1990. Ας βγει με τους κολλητούς του να μας πουν τι έκαναν ως σήμερα. Λυπάμαι

  • Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη ο κόσμος ξέρει για τα υψηλά μισθολόγια σας τις δωροεπιταγες και τις έξτρα παροχές εσείς οι ίδιοι τα λέτε έξω.
    Ο Κόσμος το χει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι.
    Επίσης και άλλες υπηρεσίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εργάζονται 24 ώρες και σε αντίξοες συνθήκες και αμοίβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από εσάς Ενιαίο μισθολόγιο κύριοι αν ήσασταν στον ιδιώτη τι θα λέγατε;

    • Μα αν μπουν στο ενιαίο δεν θα είναι 24ωρο και δεν θα έχουμε κανονικά νερό που το θεωρείς αυτονόητο ότι έχεις.Ρώτα να μάθεις πριν 30 χρόνια αν ήταν το ίδιο αυτονόητο και τι έγινε σε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά έμαθες να πας 7- 15 καρεκλίτσα χαλαρά εφάπαξ και μετά τις 15 μόνο δικαιώματα.

  • Οι ξένοι λένε : Είδες Έλληνα μόνο του, να τον φοβάσαι! Είδες δύο, άστους να φαγωθούν. …!

    Είμαι στον ιδιωτικό τομέα με τα διάφορα προβλήματα του χώρου! Παρακολουθώ όσο μπορώ τα γεγονότα και βλέπω ότι όπως και σε εμάς έτσι και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, αλλά και άλλοι, αντιμετωπίζουν δυστυχώς το φαινόμενο της ανθρωποφαγίας, εφαρμόζοντας το ρητό ‘Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!’! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο τρόπος σκέψης είναι άρρωστος και όχι υγιής!

    Διαβάζω ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σχετικά.

    Μακάρι να είχαμε και εμείς στο χώρο μας κάτι να πιαστούμε, όχι για να το γκρεμίσουμε, αλλά για να ανέβουμε πιο πάνω!

    Αν δεν υπάρχει κάτι να πιαστούμε για να ανεβούμε ας μη προσπαθούμε να το γκρεμίσουμε τουλάχιστον! Αντί να χαιρόμαστε που κάποιοι δικαιώθηκαν κατά κάποιο τρόπο μέσα στην όλη τρέλα των μνημονίων, εμείς τους βρίζουμε και ζητάμε να πάθουν ότι και εμείς!

    Ζωή χωρίς όνειρα δεν υπάρχει και για να έχεις όνειρα, πρέπει να βλέπεις όμορφα πράγματα, καλύτερα από αυτά που έχεις, έτσι ώστε να τα κυνηγάς, να τα ονειρεύεσαι! Διαφορετικά υπάρχει σοβαρό θέμα με εμάς τους ίδιους!

    Ας κοιτάξουμε όλοι στις δουλειές μας να διεκδικήσουμε το καλύτερο για εμάς και τον συμπολίτη μας και να μη διεκδικούμε το χειρότερο!
    Αυτό λέγεται υγιής σκέψη, από υγιείς ανθρώπους!

  • Μήπως θέλουν να κλείσει η Τηλεθέρμανση; Μήπως θα μας ζεστάνουν τα φωτοβολταϊκά;Μήπως γνωρίζουν καλύτερα πως λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά;;

  • Οτι και να πειτε γενικα δεν πειθετε.Ο λαος ξυπνησε.Γιατι δε γραφετε ποσα παιρνει ο ΥΕ;, ο ΔΕ;, ΤΕ;, ο ΠΕ; ο Δ/της και οι προισταμενοι;Φυσικα αν κανουμε τη διαιρεση φαινεται ξεκαθαρα πως οι μισθοι σας ειναι μεγαλυτεροι απο τους γιατρους και τους πιλοτους των ραφαλ.Επομενως πρεπει να μειωθουν αμεσα οπως των δ.υ. της καθε κατηγοριας.Αν δε σας αρεσει παραιτηθειτε.Δηλ.αν σας δωσουμε ( γιατι εμεις σας πληρωνουμε)π.χ 720 ε θα φυγει κανεις;δεν το νομιζω.

  • Το γνωστό ρητό λέει;
    «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».

    Η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε πολλά ο ένας για τον άλλο!

    Ο κύριος Σηνανδρακο,μια που αυτός το προκάλεσε όλο αυτό,στην προκειμένη περίπτωση ας μας πει ο ίδιος για τον μισθό του εκεί που δούλευε και για το πως εξαιρέθηκε αυτός και οι συνάδελφοί του από το ενιαίο μισθολόγιο! Φυσικά έπραξαν πολύ καλά και μακάρι να τα είχαν καταφέρει έτσι όλοι οι εργαζόμενοι!

    Δεν γίνεται ονως κύριε Σημανδράκο να έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά!
    Είστε εκτεθειμένος με τις κινήσεις σας, δίνοντας κάκιστο παράδειγμα μαζί με άλλους με γνωστό θέμα των φωτοβαλταϊκών κ.α.

    Σταματείστε να εκτείθεστε και να βάζετε τις φιλοδοξίες σας πάνω από την ηθική σας!

    Όπως είπα στην αρχή, όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη!

    • Ο Σημανδράκος νομίζει ότι σπέρνοντας διχόνοια θα γίνει δήμαρχος…

      Αχ καημένε Σημανδράκο, ό,τι σπέρνεις θερίζεις κι όταν έλθει η σειρά σου ψάξε τρύπα να κρυφτείς.

      Ο λαϊκισμός κάποτε θα πρέπει να τελειώσει σε αυτή τη χώρα αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια άλλη Ελλάδα και οι υποκινητές όλης αυτής της κατάστασης μόνο ως προβοκάτορες καταγράφονται στη μνήμη μας.

      Ερώτηση: Πότε θα περάσει από ΔΣ η τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης – τηλεθέρμανσης που θα λέει ότι για τα χρέη των ενοικιαστών θα γίνεται καταλογισμός στο ΑΦΜ τους σύμφωνα με τις εξαγγελίες Κυτίδη; Γιατί καλές οι εξαγγελίες, αλλά δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

  • Ότι γράφεται είναι γενικολογα το πιο σωστό θα ήταν να δημοσιευθεί τώρα ο προϋπολογισμός της επιχείρησης να κατάλαβει ο κόσμος τι γίνεται επιπλέον να δημοσιευθούν οι τιμές αγοράς από την ΔΕΗ ,αν σας βασταει κάντε το και ότι και να γράφετε είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

    • Όταν (όχι αν) μάθεις πόσα λεφτά χρειάζονται θα κλάψεις γιατί δεν είναι μόνο θερμική ενέργεια αλλά και ρεύμα και ρύποι και υλικά και και και ….

  • Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βάζουμε κάποιους που γνωρίζουν από διοίκηση και οικονομικά, εννοείται εκτός συστήματος, να κάνει έλεγχο την τελευταία 10ετία για να δούμε την πραγματική εικόνα με στοιχεία και να δούμε ποιος και τι φταίει και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι ¨φωνή βοώντος εν τη ερήμω¨

    • Όχι δέκα αλλά τριάντα χρόνια και να κριθούν πρώτα απ΄ όλα οι στρατηγικές αποφάσεις σε σχέση με τα αποτελέσματα που έφεραν.
      Να τα δούνε όλα

      • Εγώ λέω να πάμε στο 1912 με την απελευθέρωση των νέων χωρών, εκτός κι αν θες να πάμε και πιο πίσω στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τον Βελή Γκέκα και τον Κατή…

  • Βγάλε ρε τους μισθούς σας στην φορά που μιλάτε κιόλας,οι δημόσιοι υπάλληλοι ξέρουμε ότι έχασαν το 50% και βάλε του μισθού τους (σε σχέση με το 2009) και υπάρχει το μισθολόγιο παντού δημοσιευμένο,εσείς πόσα παίρνετε και το κρύβεται;

        • Να πας να ζεσταθείς και να κάνεις μπάνιο και την ανάγκη σου στο σούπερ μάρκετ.
          Αν μια και θα πας να πάρεις και λίγη ούρδα.

      • Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι να τους πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, είναι ιδιωτικού δικαίου και τους πληρώνουν οι καταναλωτές του Δήμου Κοζάνης.Μπράβο λογική ,όταν μια επιχείρηση πάει κατά διαόλου το πρώτο που κάνει είναι περιστολή δαπανών, όχι αυξήσεις στο προϊόν που πουλά.

        • Εσύ κακόβουλε αγοράζεις το νερό τις υπηρεσίες αποχέτευσης και την ΤΘ όπως ακριβώς αγοράζεις κινητή τηλ. ή πουκάμισο .

          • Ναί καλό μου διαλέγω και αγοράζω. Αλλά πως να τα γνωρίζεις εσύ αυτά τρούπωσες και βγάζεις μόνο απαιτήσεις; Απο σένα πως μπορώ να απαλλαγω που δεν χορταίνεις με τίποτα. καλόβουλε.

  • Κατά τη γνώμη μου ζητάτε να ενταχθείτε στο ενιαίο μισθολόγιο. Στην συνέχεια θα υπάρξει και αποκατάσταση των σχέσεων σας με την κοινωνία και θα υπηρετήσετε την αρχή της ισότητας και στην πράξη.

    • Για να υπηρετηθεί η αρχή της ισότητας καλά θα είναι να ανέβουν οι μισθοί των εργαζομένων και όχι να πέσουν και άλλο οι σημερινοί. Για όλους μιλάω.

  • Σε ένα θα συμφωνήσω με την ανακοίνωση των εργαζομένων. Τόσον καιρό γίνεται λόγος για το μέλλον της τηλεθέρμανσης και δεν ακούστηκε κιχ απ’ όσους ζητούν τώρα να κοπούν οι μισθοί.
    Πολιτικοί περιορισμένης ευθύνης και ευκολίας. Δυστυχώς αυτοί μας διοικούν.

  • Κοστος μισθοδοσιας 32,46% επι του κυκλου εργασιων και 25εκ. ανεισπρακτες οφειλες και χρεη και αυτο ονομαζεται υγιης επιχειρηση.Τί αλλο θα ακουσουμε….βρηκαμε και την καραμελα της απολιγνιτοποιησης να τα ριξουμε ολα εκει….και λεω εγω….οκ ο Μητσοτακης αιφνιδιασε τους παντες με το κλεισιμο ολων λιγνιτικων μοναδων εως το 23….αν δεν ηταν ομως το 23 θα ηταν το 28 με 30 και τα χρονια περνανε γρηγορα…να μας πουνε ποιος ηταν ο μεσο-μακροπροθεσμος σχεδιασμος τους για φτηνη παροχη θερμικης ενεργειας….να σας πω εγω…”εχει ο Θεος”…

    • Ακόμη απορώ γιατί προσλάβαμε τρόικα από το εξωτερικό ενώ υπάρχουν τόσοι καλοί συνάνθρωποι μας εδώ μέσα πού θα μπορούσαν να διαπρέψουν στον ρόλο αυτό!

      • Ενδεια επιχειρηματων, χαζοευφιολογηματα περι “τρο’ι’κας εσωτερικου” και λοιπες κρυαδες…απλα να συμπληρωσω στο αρχικο μου σχολιο για το τί σχεδιο εχετε μεσο-μακροπροθεσμα για φθηνη θερμικη ενεργεια “οι μισθαρες μας να πεφτουν και εχει ο Θεος”…

  • Φαντάζεστε να κλείσει η ΔΕΥΑΚ ποιος θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της
    Η αντιδημαρχία Πολεοδομίας του Σημανδρακου . μία χαρά ….θα τα λύσει όλα όπως και στην τεχνική αντιδημαρχία που παντού αφησε λακκούβες και όχι μόνο

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ Δ. Υ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΕ !!!!!!

    • Κοιμάσαι όρθιος και είσαι χαιρέκακος. Ευτυχώς δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι σαν και εσένα που βγάζεις τέτοιο μίσος τόσο καιρό.

  • Εγω είμαι χαζός για να καταλάβω όμως άμα κάποιος που δουλεύει εκεί είχε μισθό 400 έρθω τι θα άλλαζε θα γινόντουσαν η βλάβες μόνες τους;

    • Να είχαν μισθούς του δημοσίου και η KWh θα είχε την μισή χρέωση από όσο έχει σήμερα και δεν θα ζητούσαν αύξηση 46% για να καλύψουν τα έξοδά τους. Κατάλαβες Εγώ.

      • Η ασχετοσύνη σου δεν περιγράφεται. Αυτοί αυξάνουν την kWH για να καλύψουν τια ανάγκες τους ή το ενρργειακό κόστος έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο? Όταν καίνει πετρέλαιο για να ζεσταθείς εσύ επειδή δε φτάνει ή ενέργεια από τον ΑΗΣ καλά είναι?

  • 1.Είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών

    2.Μείωση μισθών

    3.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:μείωση MWh και όχι αύξηση που θέλετε κύριε Κυτίδη

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ!!!!

    • Αποφασίζωμαι και διατάσωμαι
      1. Δήμευση της περιουσίας τους
      2. Κατάργηση του μισθού τους
      3. Μετά το οκτάωρο να καθαρίζουν φωτοβολταϊκά γνωστών επιφανών ανδρών του Δήμου μας έως ότου ξεχρεώσουν την επιχείρηση.

      Με τιμή η τρόικα εσωτερικού!

    • Η MWh πιστευεις ότι αυξάνεται επειδή απλά το θέλει η διοίκηση? Αν είχες πετρέλαιο η φυσικό αέριο στο σπίτι και πλήρωνες τα πενταπλάσια τι θα έλεγες? Ποιον θα κατηγορούσες τότε? Αλλά τώρα έχετε βρεί τον εύκολο στόχο και βαράτε συνέχεια.

  • 1. Το σωστό είναι οι πιλότοι και οι γιατροί κ.α. να πάρουν παραπάνω και όχι οποιοσδήποτε άλλος λιγότερο
    2. Δεν είναι δημόσιο
    3. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι ένας έμπειρος εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα από τα 720€ που επιθυμείς

  • Εκτός από τους μισθούς τους να μας πουν επίσης πως προσλήφθηκαν όλοι αυτοί, ποιος ήταν Δήμαρχος τότε και… σε ποια ομάδα έπαιζαν…

    • Το πιο σωστό σχόλιο. Εμ προσλήφθηκε το 99% με ρουσφέτι, εμ θέλουν να παίρνουν και 2.000€ και 2.500€ και 3.000€ καθαρά το μήνα (και πολλοί είναι απόφοιτοι γυμνασίου ή λυκείου). Ας περνούσαν με ΑΣΕΠ και δε θα μιλούσαμε. Αλλά τότε θα είχαμε κι εμείς ελπίδες να προσληφθούμε!

  • Άσχετο. Μπροστά από την ΔΕΥΑΚ υπάρχουν μισοτελειωμένα πεζοδρόμια από το περασμένο καλοκαίρι και το φανάρι στο λιντλ ακόμα ανάβει πορτοκαλί. Μάλλον οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ θα φταίνε γιατί παίρνουν πολλά και δεν περίσσεψε για να ολοκληρωθούν τα έργα….

  • Αν δημοσιοποιούσαν όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ τους μισθούς τους (όπως κάναμε όλοι οι υπόλοιποι που τους ανακοινώσαμε δημόσια)όλα θα λύνονταν. Ας σοβαρευτούμε. Προφανώς αμείβονται με βάση τις συλλογικές συμβάσεις και δεν παίρνει ότι θέλει ο καθένας.

  • Απο την στιγμη που υπαρχουν δικαστικες αποφασεις ,οπως και για πολλους αλλους εργαζομενους,δεν ειναι σωστο να στοχοποιουνται μονο οι εργαζομενοι στη ΔΕΥΑΚ. Ο καθε εργαζομενος εχει καθε δικαιωμα να παλευει για τα δικαιωματα του.

  • Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας λεει.Μας θεωρουν τελικα πολυ καθυστερημενους.Ποιοι?Οι αχρηστοι κλωτσομπαλοι κρινουν οτι ειναι και σωτηρες μας.Χαρη μας κανουν που παιρνουν τετοιους μισθους,θα μπορουσαν και περισσοτερα να επαιρναν ,εαν αυξαναν άλλα 80% τις χρεωσεις.Ετσι ειναι, αλλα δυστυχως κοιμομαστε ορθιοι εδω στην Κοζανη

  • δηλαδή το πρόβλημα που αντιλαμβάνομαι από τα περισσότερα σχόλια δεν είναι που πληρώνουν αυτούς λίγα χρήματα, είναι που δεν μείωσαν ταυτόσημα τους μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ.
    Αν μειωθούν οι μισθοί τους θα είναι όλα καλά. θα αλλάξει η ζωή των υπολοίπων!
    Αντί να απαιτήσουν νορμάλ μισθούς για τους εαυτούς τους, απαιτούν να μειωθούν και των υπολοίπων. Λογική όχι αστεία

    • Ναι αυτή είναι η λογική του Έλληνα χρόνια τώρα. Πόσο μάλλον μιας τόσο κλειστής και οπισθοδρομικής κοινωνίας όπως η Κοζάνη. Αντί να προβληματίζονται με το μέλλον της τηλεθέρμανσης τώρα που προχωρά η απολιγνιτοποίηση, έχουν φαγωθεί με το μισθολογικό.

    • Ναι φίλε μου. Όταν το 99% των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ μπήκε με ρουσφέτι (ενός δημάρχου), τότε να μειωθούν. Ας έβγαζαν τις θέσεις με ΑΣΕΠ να μπορούσαμε κι εμείς να περάσουμε και τότε θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Αλλά με ρουσφέτια, όχι.

  • Άντε να τά ξαναπώ Όταν όχι στο πολύ μακρινό μέλλον το νερό θα περάσει στους ιδιώτες και θα συμβεί ότι συμβαίνει σήμερα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ τότε να δω τι θα λέμε όλοι εμείς που αγοράζουμε το 1 κυβικό μέτρο νερού όσο κάνει ένα μπουκαλάκι νερού στο περίπτερο , έχουμε από τα φθηνότερα τιμολόγια ύδρευσης καί αποχέτευσης στην Ευρώπη αλλά οι πελατειακές σχέσεις καταχρεωσαν τέτοιου είδους επιχειρήσεις , το μέλλον για κάποιους είναι η δημιουργία άλλης μιας απρόσωπης υπερεταιριας που ο πολίτης θα έχει πρόσβαση μόνο για να πληρώνει , για άλλους πάλι το μέλλον είναι το παλαιό καλό παρελθόν που μέσο τού νερού δημιουργούσαν ευκαιρίες επανεκλογής

  • Δεν υπάρχει εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ που να παίρνει κάτω από 1.500€ το μήνα. Ακόμα και οι μη μορφωμένοι (απόφοιτοι γυμνασίου δηλ) που κλωτσούσαν ένα τόπι και τους διόρισε ο δήμαρχος έτσι απλά. Το παραμύθι ότι δεν πληρώνονται από το κράτος, πρέπει να σταματήσει. Όποτε θέλουν αύξηση, απλά αυξάνουν τις τιμές ως μονοπώλειο. Το μέσο μισθολογικό κόστος είναι 3.500€ μικτά το μήνα. Συν διατακτικές σίτισης, συν επιταγές για ρούχα, συν δώρα (έστω μειωμένα). Τώρα, αν ένα απόφοιτος γυμνασίου ή λυκείου με καθήκοντα κλητήρα (ή ταμεία ή στο διακανονισμό) πρέπει να αμοίβεται με 2.000€ καθαρά το μήνα, ας το κρίνει ο κόσμος που πληρώνει το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα και τη δωρεάν υποτίθεται τηλεθέρμανση που είχε ξεπεράσει σε κόστος πριν την κρίση το αέριο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.