Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, N. Mπουκουβάλας, απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης: “Η υπονόμευση της λειτουργίας του Δ.Σ και η υποκατάσταση του Προέδρου δε θα συμβούν ποτέ γιατί εκλεχθήκαμε σ αυτές τις θεσμικές θέσεις – ρόλους για να είμαστε παρόντες και να τις υπηρετούμε”

30 Ιανουαρίου 2022
10:29
Την Παρασκευή 28/01/2022 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου μας στην οποία οι δυο παρατάξεις , Δημοτική Συνεργασία με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο και Στάση Σερβίων με επικεφαλής την κ. Λαζαρίτσα Σπυρίδου , αποχώρησαν πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης . Είναι μια τακτική την οποία ακολούθησαν αρκετές φορές ως τώρα απαξιώνοντας τον κορυφαίο θεσμό του Δήμου αλλά και προσβάλλοντας την εικόνα του Δήμου προς τα έξω .
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως η παράταξη του κάνει έκκληση προς εμένα οι επόμενες συνεδριάσεις να πραγματοποιηθούν ” δια ζώσης ” , αλλιώς η παράταξη του θα απέχει απ αυτές εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων .
Κατά αρχήν αυτή δεν είναι έκκληση αλλά απειλή που αν την πραγματοποιήσει θα προκαλέσει την κατάρρευση του ανώτατου οργάνου του Δήμου . Δεν γνωρίζω αν είναι πολιτική αφέλεια ή στοχευμένη στρατηγική , εύχομαι το πρώτο . Ξέρω όμως πως επιφέρει αυστηρές πειθαρχικές συνέπειες .
Κατά δεύτερο λόγο , η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ δίνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ την ευχέρεια να επιλέξει τον τρόπο της συνεδρίασης , είτε με τηλεδιάσκεψη είτε ” δια ζώσης ” και σε κανέναν άλλον . Επομένως η ” έκκληση ” για ” δια ζώσης “συνεδριάσεις μετά απειλής αποχής αποτελεί έργω υπονόμευση της θέσης και του ρόλου του Προέδρου . Δεν είμαι Πρόεδρος ” εν ομηρεία ” , όπως και κανένας Πρόεδρος Δ.Σ .
Δύο ακόμη σημεία .
α ) Η κ. Λαζαρίτσα Σπυρίδου ήταν η εισηγήτρια του θέματος για το φυσικό αέριο μετά από δική της επιθυμία , αντ αυτού αποχώρησε . Πρόλαβε όμως να πάρει αυθαίρετα το λόγο τρεις φορές .
β ) Παρόντα στη συνεδρίαση ήταν τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων ” ΕΡΜΗΣ ” γιατί το πρώτο θέμα ήταν η χωροθέτηση της Λαικής Αγοράς των Σερβίων . Η παρουσία τους ήταν απαραίτητη γι αυτό τους έστειλα link . Οι δύο παρατάξεις δεν τους έδωσαν καμία σημασία και αποχώρησαν .
Η υπονόμευση της λειτουργίας του Δ.Σ και η υποκατάσταση του Προέδρου δε θα συμβούν ποτέ γιατί εκλεχθήκαμε σ αυτές τις θεσμικές θέσεις – ρόλους για να είμαστε παρόντες και να τις υπηρετούμε .
Νίκος Μπουκουβάλας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

12 σχόλια

  • Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος για να λέει “εκλεχθήκαμε” όταν πήρε μόλις 8 στα 23. Ποιος έχασε την τσίπα, να τη βρει κάποιος με 8 στα 23;

  • Ετσι όπως τα λες έχεις δίκαιο, δεν δα και το σπουδαία τα αιτήματα για δικαιολογείται η μη συμμετοχή τους.
    Αναρωτιέμαι γιατί κύριοι της Αντιπολίτευσης εκφράζεται τις απόψεις σας μόνο δια ζώσης;
    Τι παιδικά καμώματα είναι αυτά;
    Θα έρθουν οι εκλογές και θα πάρετε την απάντησή μας δια “ζώσης”, αφού έτσι σας αρέσει

    • χααχαχα πλάκα έχεις 12.09

      Ο Μπουκουβάλας παίζει ένα παιχνίδι συνειδητά ή έχει πλήρη άγνοια δεν έχει καμία σημασία. Σκοπός του δημάρχου είναι να διώχνει την αντιπολίτευση ώστε να μένει με τους 7 και να περνάει αυτά που θέλει. Μην ξεχνάμε ότι είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ . Αυτό φάνηκε και χθες και ήταν πολύ ξεκάθαρο στη συνεδρίαση για χυτά αμιάντου στα μαβε. Όταν πια δεν μπορούσε να κρυφτεί τι έκανε; Μίλαγε 4 ώρες ο πρόεδρος για ένα ανύπαρκτο θέμα θίγοντας πρόσωπα και υπολήψεις ανθρώπων που ούτε καν ήταν παρόντες!περίμεναν να φύγουν οι σύμβουλοι να μείνουν μόνοι τους όπως προχτές. Κουράγιο εύχομαι στους συμβούλους και να ακολουθήσουν το μόνο δρόμο που έχουν. Συνεχή κριτική αλλά και καταγγελία στον τύπο και τα θεσμικά όργανα. Για ένα έχει δίκιο ο Κίτσος. Λέει κάνει ένα που δεν έκαναν οι άλλοι. Φυσικά αφού ήταν απών από την περιοχή από το πάντα μέχρι το 2010 και από το 2013 και μέχρι το 2019 Τι να ξέρει τι είχε γίνει; Εδώ πιάστηκε να μην ξέρει έργα και αποφάσεις που έγιναν την διετία που ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου το 2010-2012. Το οποίο που το οφείλει; Μα στον Κωνσταντόπουλο που τον ανέσυρε από την παντελή αφάνεια

  • Νίκο ασε να λένε ζηλεύουν, προχωρήστε ακάθεκτοι.Εργαζεστε για τον τόπο.Μπραβω!!!! Αξιοποιήστε και το κατάστημα της Πειραιώς.Καντε μια Λαϊκή Αγορά να σκάσουν από το κακό τους!!!!

  • Και γιατί αν απέχει η παραταξη Κωνσταντόπουλου “θα προκαλέσει την κατάρρευση του ανώτατου οργάνου του Δήμου”. Ο Κωνσταντόπουλος εχει 9 δημοτικούς Συμβούλου στους 27. Οι υπόλοιποι 18 έχουν πλεοψηφία και μπορούν άνετα να συνεδριάσουν.
    Ο Κωνσταντόπουλος ειπε αμέσως μετά και στην ίδια συνεδρίαση οτι η παράταξή του θα εξετάση τον τρόπο αντίδρασης. Γιατί ο πρόεδρος πιάστηκε από το “θα απέχει απ αυτές εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων” που είπε στην αρχή και οχι από τη διόρθωση που έκανε μετά.
    ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Ένας τρελός δραπετεύει από το ψυχιατρείο , μπαίνει σε ένα Ι . Χ . που ήταν απ έξω παρκαρισμένο , βάζει μπροστά τη μηχανή και φεύγει .
    Μπαίνει στην Εθνική Οδό με ιλιγγιώδη ταχύτητα , αλλά στο αντίθετο ρεύμα .
    Οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων που τον έβλεπαν να ξεφυτρώνει μπροστά τους άρχιζαν να κορνάρουν , να φρενάρουν , να του αναβοσβήνουν τα φώτα ….. Πανικός ! .
    Η Αστυνομία δίνει την είδηση σ όλους τους σταθμούς για να αποφευχθούν ατυχήματα .
    ” Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια έκτακτη είδηση .
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΗΓΟΙ ! Τρελός οδηγός στην Εθνική Οδό τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ” .
    Το ακούει το μήνυμα κι ο τρελός , κοιτάζει δεξιά , κοιτάζει αριστερά , κουνάει το κεφάλι του και μονολογεί : ” Να τανε μόνο ένας ! ” .

      • Εγώ ρε παιδιά έχω μια απορία γιατί έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς Σερβίων?Ένας δήμος με πληθυσμό πάνω από 10000 κατοίκους και παρέμεινε του Βελβεντού.Ειναι πιο Μάγκες στο Βελβεντό?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.