Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας – Ξεκινά το τμήμα εκμάθησης ποντιακών χορών, για παιδιά έως 17 ετών

5 Φεβρουαρίου 2022
14:45

 

Με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ξεκινούν από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, τα μαθήματα εκμάθησης ποντιακών χορών , για παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, το οποίο βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου και Γουμεράς, στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του τμήματος εκμάθησης ποντιακών χορών του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Και συγκεκριμένα:

-Για παιδιά της πρώτης, δεύτερης και τρίτης τάξης δημοτικού σχολείου, τα μαθήματα χορού ξεκινούν από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα (5 -6 μ.μ) , στην αίθουσα χορού του Συλλόγου.

-Για παιδιά, της τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου , τα μαθήματα θα γίνονται επίσης από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, από τις 6 και μισή (6.30 μ.μ) έως τις επτά και μισή (7.30 μ.μ) το απόγευμα, στην αίθουσα χορού του Συλλόγου και

-Για παιδιά γυμνασίου και λυκείου , μαθήματα εκμάθησης ποντιακών χορών, στην αίθουσα χορού του Συλλόγου, θα πραγματοποιούνται από την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Κυριακή, μία φορά την εβδομάδα, από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα και από τις επτά και μισή (7.30 μ.μ) έως τις οχτώ και μισή (8.30 μ.μ) το βράδυ.

Για εγγραφές και οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, τις απογευματινές ώρες, από τις 7 έως και τις 9 το βράδυ, στο τηλέφωνο 2463027067 και καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας στο τηλέφωνο 6946556752.

3 σχόλια

  • Όλοι οι σύλλογοι μαζί με τους Δημοτικούς χορούς κάνουν μαθήματα και ποντιακούς χορούς……. εσείς οι ποντιακοί σύλλογοι εκτός από ποντιακά κάνετε μαθήματα για Δημοτικά, Θρακιώτικα, Νησιώτικα…???

    • Αν όλοι οι σύλλογοι έδειχναν από όλα, ποιος ο λόγος να υπάρχουν όλοι και να μην είναι μόνο ένας που να τα δείχνει όλα;
      Και πόσο μπορεί να εμβαθύνει ένας σύλλογος στις παραδόσεις ενός τόπου όταν τα πιάνει όλα επιδερμικά για να τους έχει όλους ευχαριστημένους;
      Ο χορός δεν είναι μόνο βήματα, δεν χορεύουν τα πόδια στον χορό, χορεύει η ψυχή.
      Και αν δεν έχεις βιώματα από την κάθε παράδοση τότε δεν μπορείς να χορέψεις τους χορούς της.
      Συνεπώς κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε ο κάθε σύλλογος να ασχοληθεί με τους χορούς και τις παραδόσεις της ρίζας του και να δώσει με τον καλύτερο τρόπο να καταλάβει μέσα από τις ιστορίες που άκουσε από τους παππούδες του γιατί τα βήματα πάνε <> και όχι <>.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.