Δήμος Κοζάνης: Ομορφαίνουμε την πόλη μας με graffity στις μεγάλες επιφάνειες

7 Φεβρουαρίου 2022
13:49

 

Ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ιδιοκτήτη που θα ήθελε να δει τον τοίχο του («τυφλά» σημεία) να μετατρέπεται σε ένα μικρό έργο τέχνης, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με έγγραφη αίτηση προς την  Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και Μελετών (στο email [email protected] ).

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2461350400, κα Μακρή.

15 σχόλια

  • Ομορφιά είναι όταν έχεις κάτι όμορφο… αλλιώς κάνεις κάτι μόνο για να πεις ότι το έκανες!! Καμμιά ουσία δυστυχώς! Κρίμα πραγματικά όμως!

  • το “ομορφαίνουμε” είναι σχετικό, κάποια είναι πολύ άσχημα ρε παιδιά.. ας το παραδεχτούμε. Καλό ειναι να υπάρχει μια επιτροπή ή κάποια αισθητικά κριτήρια κοινά για όλους.

  • Όμορφη πόλη με δρόμους άθλιους με διαγραμμίσεις ανύπαρκτες . Τα βασικά μας λείπουν υπάρχουν προτεραιότητες..

  • Πρεπει το προγραμμα να συνεχιστει απροσκοπτα.Πραγματικα το γκριζο γινεται χρωματα.Αλλαζει η διαθεση σου οταν κινεισαι και τα βλεπεις.Μπραβο στην αντιδημαρχια.

    • Η αντιδημαρχια κανει λαθος δεν εκφραζει αυτο το κακεκτυπο την αισθητικη ολων…η τεχνη του δρομου εχει αναπτυχθει σε πολεις η χωρες με συγκεκριμενα κοινωνικα χαρακτηριστικα. Δεν εχει σχεση με ελλαδα!!!!

  • Ωραίο σχέδιο και αυτό και το γκράφιτι που υπάρχει στο Μούκα, άλλά δεν σου φτιάχνουν τη διάθεση. Αντιθέτως. Προφανώς εκφράζουν τον καλλιτέχνη και το σέβομαι, αλλά αν θέλουμε κάτι που φτιάχνει τη διάθεση, θα πρέπει να έχουν άλλη θεματολογία. Υπάρχουν υπέροχα σχέδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με γέφυρες, λουλούδια, θάλασσες που με τη βοήθεια της προοπτικής μοιάζουν πραγματικά. Δε λέω να τα αντιγράψουμε, αλλά η δική τους “λογική” είναι ανεβαστική. Όχι παραδείγματα σαν και αυτο το σχέδιο (που ξαναλέω είναι ωραίο, αλλά δε θα το ήθελα στο σπίτι μου). Γεμίσαμε φουγάρα.

  • Βάλτε ομορφιά όχι μόνο καλλιτεχνία. Τα θέματα που μέχρι στιγμής επιλέχθηκαν μόνο ομορφιά δεν έβαλαν στην πόλη. Δώστε στην ασχήμια μια όμορφη γωνιά. Ζωγραφίσετε θέματα που να ταιριάζουν στον ηπειρωτικό χαρακτήρα της πόλης, θέματα που να θυμίζουν την αρχοντιά της παλιάς πόλης. Δώστε στίγματα μνήμης και καλαισθησίας. Όχι άλλα πειράματα μοντέρνας τέχνης. Φτάνει η καταστροφή της εργολαβίας. Βάλτε τον πολίτη βοηθό σας. Κάντε λίστες θεμάτων και δυνατότητα επιλογών. Εμπνευστειτε από το ωραίο. Δείτε τα αρχοντικά μας, το μουσείο μας, τα νεοκλασικά μας. Βάλτε αισθητική στη ζωή μας. Δεν αντέχουμε άλλες τραγικοτητες.

  • Δείτε στα Τρίκαλα τις τοιχογραφίες της ζωής του Τσιτσανη. Δείτε τους Κένταυρους στο Βόλο. Κάντε την πόλη καλύτερη κι όχι τραγικοτερη.
    Βάλτε τους χαλκοποιους που είχαμε, βάλτε τους ευεργέτες, τις όμορφες βρύσες των δρόμων κάποτε, τα καλντερίμια, τα πέτρινα, τα αετωματα, τα παλιά χαμένα επαγγέλματα, πρόσωπα που αξίζουν να μείνουν στην ιστορία διδάσκοντας αξίες. Βάλτε στιγμές που χάραξαν την πόλη, ζωγραφίσετε παιδιά να παίζουν, ζωγραφίσετε να θυμόμαστε τις παρελάσεις μας, το στρατό να υψωνει τη σημαία, τη στιγμή της απελευθέρωση, τον κόσμο στον κήπο του Τερζή να διασκεδαζει. Ζωγραφίσετε ένα φανο! Ζωγραφίσετε Χαρά! Όχι άλλα κόμικς, όχι άλλα τρομακτικά γκράφιτι ψευτοκουλτουρας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.