Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας: Τα επόμενα βήματα των δράσεών μας

7 Φεβρουαρίου 2022
14:38

Χθες 06-02-2022 έγινε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και της Συντονιστικής, με κύριο θέμα την απάντηση που πήραμε από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου κυρίας Ελίζα Φερέϊρα, σχετικά με την χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω Καστοριάς και Πτολεμαΐδας.

Αναλύθηκε και αξιολογήθηκε η απάντηση της κ. Φερέϊρα, με βάση την οποία δρομολογούνται εξελίξεις, αρκεί να τηρείται, η ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, αλλά και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εμείς από την μεριά μας έχουμε απευθυνθεί και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και στον ΟΣΕ χωρίς δυστυχώς να πάρουμε απάντηση!!!!!

Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και να συναντηθεί άμεσα με τον Δήμαρχο Εορδαίας ώστε να παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα δράσεων από όλους μας, και φυσικά με την πρωτοβουλία του Δημάρχου τον οποίο στηρίζουμε αμέριστα στο θέμα αυτό.

Στην σύσκεψη τηλεφωνικά συμμετείχαν και οι πρώην αυτοδιοικητικοί κ.κ. Στέφανος Κωνσταντινίδης, Παύλος Τσότσος, (οι οποίοι συμμετέχουν στην διευρυμένη συντονιστική) και συμφώνησαν με την απόφαση.

Επίσης ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Πτολεμαΐδας, στους οποίους κοινοποιείται και το δελτίο τύπου για δικές τους ενέργειες.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

16 σχόλια

  • Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας απ’ ότι φαίνεται στην παρούσα φάση δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα της Πτολεμαΐδας.
    Δεν θέλει να τα χαλάσει με τους φίλους του στην Κοζάνη διότι τον είχαν κάνει Νομάρχη Κοζάνης.
    ‘Όμως τώρα είναι Δήμαρχος Εορδαίας και πρέπει να φροντίζει την Εορδαία και όχι την Κοζάνη.
    Εκτός και αν του έταξαν και κάποια άλλη θέση για το μέλλον.

  • “ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Πτολεμαΐδας”

    αλήθεια τώρα, το γράψατε αυτό;

  • Γιατί δεν συζητήσατε νά γίνει η Καστοριά-Πτολελαιδα- Φλώρινα νέα Περιφέρεια …με την ονομασία Α’Τμημα Βορειοδυτικής Μακεδονίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαϊδα…..?????

  • Άχρηστα και δαπανηρά έργα. Εάν θέλετε τρενο εκεί στην πτολεμαιδα ξεσηκωθείτε να επαναλειτουργήσει η υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου Κοζάνης

  • Η συγκεκριμένη ομάδα έχει μια εμμονή με την γραμμή Βέροια – Καστοριά! Δεν νομίζω ότι αυτός είναι στόχος του ΟΣΕ. Δεν υπαρχει τόσο μεγάλη κίνηση για να στηρίξει το κόστος. Επίσης αγνοούν την ήδη σχεδιασμένη γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα που αποτελεί μέρος της σιδηροδρομικής εγνατίας. Το υπο συζήτηση τμήμα είναι αν θα πάει απευθείας Κοζάνη – Πλατύ ή από την παλιά υπάρχουσα γραμμή. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο της εορδαίας!

  • Είναι δυνατόν να σκέφτεστε με τον τρόπο αυτό εκεί στην Πτολεμαϊδα. Να τρυπήσουμε δύο βουνά με χιλιόμετρα σήραγγες, για να περνάει η σιδηροδρομική γραμμή από την Πτολεμαϊδα. Είναι δυνατόν να σκέφτεστε τόσο μίζερα;
    Τα δίκτυα γίνονται για να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και όχι να εξυπηρετούν μεγαλοϊδεατισμούς.

  • “χωρίς δυστυχώς να πάρουμε απάντηση”.
    Ίσως γιατί τα έργα υποδομής δεν ωριμάζουν με γραμμές σε έναν χάρτη ανάλογα με το τι βολεύει την κάθε περιοχή

  • Ότι δεν συμφέρει στην Κοζάνη λοιδορείται και παρουσιάζεται σαν παράδειγμα κακής τοπικιστικής συμπεριφοράς. Η πραγματικότητα είναι ότι γενικά εκμεταλλευόσαστε τα χρήματα του Περιφέρειας προς όφελός σας. Έχετε εξασφαλίσει εισόδημα για κάθε οικογένεια της Κοζάνης 600 ευρώ από τους φοιτητές . Δεν χρειάζεται να δουλεύετε και γι αυτό φιλοσοφείτε. Κάνετε έργα τεράστια όπως το Πανεπιστήμιο Κοζάνης, η βιβλιοθήκη Κοζάνης, το νέο Μουσείο Κρόκου και όλα αυτά με τα χρήματα της Περιφέρειας που τα παίρνει μόνο η Κοζάνη.

  • Πάτε καλά;;;; ξεκολλήστε, αυτο το πράγμα δεν γίνεται, τα τρένα δεν είναι αεροπλάνα να περνάνε από βουνά εκτός αν τρυπήσετε το Βέρμιο από την μία πλευρά ως την άλλη

  • Ας είμαστε λογική άνθρωποι , το τρένο μας λειπει η δουλειές που δεν υπαρχουν και η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα παιδια μας θα αναγκαστούν να φύγουν και να μεταναστεύσουν….και εσείς απο Κοζάνη να σας νοιάζει και η κατσίκα του γείτονα και οχι να θέλετε να ψοφήσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.