Πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης οι αυξήσεις σε νερό και τηλεθέρμανση – Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Δημοτικής Κίνησης του Χ. Κουζιάκη & “Κοζάνη – Μπροστά” του Ε. Σημανδράκου

8 Φεβρουαρίου 2022
16:33

“Πέρασε”  το μεσημέρι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ για την ύδρευση και την τηλεθέρμανση.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική  περιλαμβάνει την αύξηση της τάξης του 10% στην τηλεθέρμανση, κατάργηση του 80% στο νερό και ενσωμάτωση του στην τιμή νερού, που θα οδηγήσει σε μεσοσταθμική αύξηση του κόστους για τους καταναλωτές της πόλης της Κοζάνης ανέρχεται σε 6,79% και για τα τοπικά Διαμερίσματα σε 10,11%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και του Κυριάκου  Μιχαηλίδη και καταψήφισε όπως αναμενόταν ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις Χάρης Κουζιάκης αλλά και   Σάββας Αλεξανδρίδης, που πρόσκειται στην παράταξη του Βαγγέλη Σημανδράκου.

Την ίδια ώρα απ’ έξω οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και εργασιακά σωματεία προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρόεδροι ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% και την ενσωμάτωσή του στην τιμή του νερού με επιπλέον προσαύξηση 6,79% για την πόλη της Κοζάνης και 10,11% για τα δημοτικά διαμερίσματα.

«Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, αλλά ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο καλείται η ΔΕΥΑΚ να φροντίσει, ώστε να παρέχεται όχι μόνο καθαρό, αλλά και οικονομικά προσιτό» είπαν για ακόμα μια φορά οι πρόεδροι.

Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ xronos-kozanis.gr

21 σχόλια

    • Αριβίστα Βαγγέλ και αντιδήμαρχος θέλεις και δεν στηρίζεις τον Δήμαρχο στα δύσκολα.
      Λάζο εσύ φταις που του δίνεις ρόλο και σου σκάβει το λάκκο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ

      • Απλά οι Κοζανίτες θα ψηφίσουν (Τουμπουλιδου) Μαλουτα και τα χωριά Σημανδρακο. Στο τέλος θα συνεργαστούν και πάλι τα ίδια.

  • Δεν πειράζει ΜΑΛΟΥΤΑ , κοντά είναι οι εκλογές,μην νομίζεις ότι θα το ξεχάσουμε , μόνο μην τολμήσεις και ερθεις στα Δ.Δ. δεν θα σε καλοδεχτουμε…. ΔΥΣΤΥΧΏΣ….

  • Θα πληρώσει και ο Δήμος την αύξηση για την κατανάλωση σε νερό και τηλεθέρμανση; Η’ τα βάζουν στους πολίτες για να αποπληρωθούν τα χρέη ετών και η κατάχρηση θέρμανσης σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες;
    Θα μας πει κάποιον επίσημα πόσα χρωστάει ο Δήμος στην τηλεθέρμανση;

  • Γνωρίζει κανένας πόσες φορές αυξήθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και του Φυσικού Αερίου τα τελευταία χρόνια;
    Λέτε να φταίνε οι μισθοί των υπαλλήλων τους;
    Γνωρίζει κανένας ότι η ΔΕΥΑΚ έχει τις ίδιες τιμές από το 2008;
    Γνωρίζει κανένας ότι αν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ δεν πληρωθούν για έναν ολόκληρο χρόνο, πάλι η επιχείρηση θα είναι ελλειματική;
    Γνωρίζει κανένας πόσα εκατομμύρια ευρώ πληρώνει τον χρόνο στην ΔΕΗ για ρεύμα (πέραν της παροχής τηλεθέρμανσης) η ΔΕΥΑΚ;
    Γνωρίζει κανένας πόσα εκατομμύρια ευρώ πρέπει να πληρώνει η ΔΕΥΑΚ για κάθε χρόνο για τους ρύπους;
    Γνωρίζει κανένας ότι η ύδρευση είναι ελλειματική εδώ και πολλά χρόνια, απλώς χρηματοδοτούνταν από την τηλεθέρμανση;
    Ξέρετε το ποσοστό αύξησης που ψήφισε το ΔΣ της ΔΕΥΑ Ηρακλείου για νερό το οποίο μάλιστα απαγορεύεται να πιεις και όλοι αγοράζουν εμφιαλωμένο; 25%
    https://www.google.com/amp/s/www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1644115/irakleio-auxiseis-25-stous-logariasmous-nerou/AMP/
    Γνωρίζει κανένας ότι οι συνολικές οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ μαζί με αυτές του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, είναι κάτω από 7% από την ίδρυσή της; (αλήθεια τι ποσοστά επισφάλειας έχουν η ΔΕΗ και οι τράπεζες;)
    Και καλώς ο κόσμος δεν τα γνωρίζει και βρίσκει τον εύκολο και βολικό φταίχτη.
    Κάποιοι όμως έπρεπε να γνωρίζουν και κάποιοι που γνωρίζουν ψηφίζουν μόνο για πολιτικά οφέλη.

    • Εσύ της οικονομικης επιτροπης(μάλλον φοβάσαι να γηραψεις το όνομα σου) αφου ξέρεις τόσο πολλά, θα γνωρίζεις βέβαια και πως δημιουργήθηκαν και απο ποιούς αυτά τα χρεή….

    • Αφου εσυ γνωριζεις, γραψε γιατι η Κοζανη πληρωνει το ακριβοτερο νερο στην Ελλαδα;να σου πω εγω που δε γνωριζω.Γιατι εχει πολλους και μεγαλους.

  • “Περασε απο την οικονομικη επιτροπη;;;;” ……ελα ρε σοβαρα, και εγω που νομιζα οτι αυτοι δεν ειναι του δημοσιου….

  • Είστε απαράδεκτοι έχετε το θράσος να μιλάτε πιστεύω οι αυξήσεις να δοθούν στους κακοπληρωμένους υπάλληλους Της ΔΕΥΑΚ Θα ήθελα να απαντήσει κα ποιος αρμόδιος χαλάει η τηλεθέρμανσης την επισκευάσει εργολάβος είχε πρόβλημα ο υπόνομος ιδιώτης κανί την αποφράξει η ΔΕΥΑΚ ΜΟΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΧΕΙ????

  • Τα χωριά κυρία ή κύριε της οικονομικής επιτροπής γιατί να πληρώνουν για τις επιβαρύνσεις της ΔΕΥΑΚ από την τηλεθέρμανση , αφού δεν έχουν τηλεθέρμανση ..!
    Εξ άλλου τα περισσότερα χωριά έχουν δικό τους νερό με σχεδόν απ ευθείας ροή. Γιατί να έχουν το ίδιο σχεδόν τιμολόγια με την πόλη και αυξήσεις μάλιστα μεγαλύτερες.!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.