kozan.gr: Γ. Καραβασίλης για Α. Διαμαντοπούλου: “Όταν έχεις λύσει τα προβλήματα σου, έχεις περάσει από τις ανώτερες υπουργικές θέσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και τώρα είσαι εκτός πολιτικού παιχνιδιού, τότε το παίζεις λίγο από ΝΔ λίγο από ΚΙΝΑΛ, λίγο από υπεράνω”

11 Φεβρουαρίου 2022
10:42

Ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Μπροστά για την Εορδαία» Γ. Καραβασίλη σχολιάζοντας άρθρο, για την απολιγνιτοποίηση, της Α. Διαμαντοπούλου, γράφει: Η κυρία Διαμαντοπούλου αδικεί με το άρθρο τον εαυτό της. Όταν έχεις λύσει τα προβλήματα σου, έχεις περάσει από τις ανώτερες υπουργικές θέσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και τώρα είσαι εκτός πολιτικού παιχνιδιού, τότε το παίζεις λίγο από ΝΔ λίγο από ΚΙΝΑΛ, λίγο από υπεράνω κλπ. Κοινώς δεν αντιλαμβάνεσαι τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας με την Βίαιη απολιγνιτοποιηση που φέρνει φτωχοποιηση, προβλήματα στην ανάπτυξη, στην οικονομία στην εργασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει φύγει των νέων. 2,5 χρονιά τώρα κλείνουν εργοστάσια και Ορυχεία οδηγούν εργαζόμενους στην Ανεργία από 25000,μειώθηκαν στις 2000 με τεράστιες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής. Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έφερε τεράστια αύξηση του ρεύματος και ακρίβεια που καλπάζει και πλήττει όλους τους πολίτες, είναι αποτέλεσμα της αντικατάστασης της βάσης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λιγνίτη από το ξένο φυσικό αέριο. Οι συνέπειες για τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας θα είναι καταστροφικες.

Θα μπορούσαμε και εμείς όπως η Γερμανία, η Πολωνία που επικαλείται η κυρία Διαμαντοπούλου με ομαλό και δίκαιο τρόπο να γίνει σταδιακά η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, έως το 2050 όρος ΕΕ, με ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο.
Πριν βάλεις την ταφόπλακα στην ανάπτυξη, την οικονομία και την εργασία σε μία περιοχή φροντίζεις ως πολιτεία, ως κυβέρνηση να προτείνεις και εφαρμόσεις ένα άλλο δίκαιο αναπτυξιακό μοντέλο, αυτό δυστυχώς εδώ και 3 χρονια περίπου δεν έγινε.
Κυρία Διαμαντοπούλου σας θυμίζω ότι από το 1990 έως και σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχατε κατασκεύασαν σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες που κράτησαν την οικονομία της περιοχής μας και της χώρας. ΑΗΣ Μελίτης, ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή. Με την σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με παράλληλη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και της Πράσινης ενεργειακής μετάβασης, όχι βίαια και με εμμονικο τρόπο, γιατί ακόμα και σήμερα με την έλλειψη Ενέργειας οι λιγνιτικές μονάδες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα από την τροφοδοσία και τις υπερβολικές αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος”.

12 σχόλια

  • Επιτελους και κατι καλο.Οχι ολο το σχολιο, το μισο.Το πολιτικο παιγνιδι δεν εληξε.Σημειωσε το, υπαρχει και Π.Δ.Οσο για το λιγνιτη το 40 η το 50 τα ιδια θα λεμε, γιατι μαθαμε ολοι να θελουμε να εργαστουμε στη μαμα δεη.Οποιος εχει ορεξη για εργασια μπορει να βρει.

  • Κοιτάξτε είναι γνωστή η πολιτική σταδιοδρομία της κυρίας
    Πάντα ήταν και με τον χωροφύλακα και τον αστυφυλακα
    Από πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ,στις παλαιές εποχές τώρα προνομιακη συζητητής της Κυβέρνησης της ΝΔ
    Να μην έχουμε απορίες για τις θέσεις πάντα που αναπτύσσει
    Τα καλά και συμφέροντα πρωτα

  • Εαν η κυρία Δίαμαντοπουλου εχει λύσει τα προβλήματα της το ίδιο εχουν κάνει και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Τουλάχιστον μπορεί να τοποθετείται με την εμπειρία της και εάν μπορεί ,να βοηθήσει την περιοχή ,με όποιον τρόπο μπορεί.

  • Τώρα θέτει τον εαυτό της για την θέση πρωθυπουργού και του π.δ,
    Αφού δεν μπόρεσε στον ΟΑΣΑ . Να εκλεγεί με την ψήφο του λαού με οποιοδήποτε κόμμα μάλλον αδύνατον. Όπως πάντα προτιμά τους διορισμούς ….νομάρχης , γ.γραμματεας , ψηφοδελτίου επικρατείας , ευρωβουλευτής κλπ

  • Αλήθεια, ποιά ήταν η προσφορά της Διαμαντοπούλου στον νομό Κοζάνης ως βουλευτής και ως υπουργός; Ρωτάω για να μάθω…

    • Μονιμοποιησε καποιους.Αλλα γιατι ποιος υπουργος η βουλευτης εκανε ξατι σημαντικο για την Κοζανη;Μονο ο Παγουνης ως δημαρχος.

  • Α όλα και όλα η καταλληλότερη για το τι εστί ΠΑΣΟΚ για αυτό άλλωστε υποστήριξε και ψήφησε τον Ν Ανδρουλάκη των ισων αποστάσεων και το ΠΑΣΟΚ οδεύει για αυτοδυναμία

    • με 10% και με 12% κανεις δεν παιρνει αυτοδυναμια
      τι λες ρε ανθρωπε…χαχαχαχαχα
      εδω ο Κουλης δεν θα ξαναδει αυτοδυναμια που εχει 25% (το πραγματικο ποσοστο του τοσο ειναι οχι οσο λενε τα Πετσωμενα Site της Ριγιλης)
      και εσυ πιστευεις οτι θα δει αυτοδυναμια ο Νικολακης? αχαχαχαχα

  • Αν θυμάμαι καλά,ναι στην μετοχοποίηση τής ΔΕΗ είχες ψηφίσει όντας μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ σταματά επιτέλους να είσαι τιμητής των πάντων, έλεος!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.