kozan.gr: Στο Εμπόριο Εορδαίας ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης – Αναγκαία η σύσταση φορέα ΤΟΕΒ από τους αγρότες του Εμπορίου (Φωτογραφίες)

13 Φεβρουαρίου 2022
16:53
Συνάντηση των κατοίκων του Εμπορίου Εορδαίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γ. Κασαπίδη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 12/2, με θέμα τον επανασχεδιασμό του έργου των φραγμάτων και της διασύνδεσής τους με το αρδευτικό δίκτυο του Εμπορίου. Η συζήτηση έλαβε χώρα στο πρώην δημαρχείο Μουρικίου στο Εμπόριο παρουσία και του Δημάρχου Εορδαίας Π. Πλακεντά. Σύμφωνα με την Κοινοτική Σύμβουλο Θ. Κοράφτσα, η πρόταση του Δ/ντη Τεχνικών Έργων Κώστα Γρίβα  περιελάμβανε την εκ νέου εκβάθυνση των δύο υφιστάμενων φραγμάτων εξοικονομώντας στους ταμιευτήρες 300.000 λίτρα αντί για 120.000 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, την τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς του νερού από τους ταμιευτήρες στο αρδευτικό δίκτυο καθώς και τη βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου . Επίσης τονίστηκε πως το νομικό πλαίσιο για να υλοποιηθεί το έργο κρίνει αναγκαία τη σύσταση φορέα ΤΟΕΒ από τους αγρότες του Εμπορίου για την διαχείριση των υδάτων. Το εν λόγω έργο θα μπορεί να αρδεύει τον κάμπο δυτικής Εορδαίας, συνολικής έκτασης 1.500 στρεμμάτων .
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως το έργο κρίνεται αναγκαίο και τα οφέλη του ουσιαστικά και κυρίως οικονομικά στον αγροτικό κόσμο, μειώνοντας τα κόστη κατανάλωσης ρεύματος αλλά και δημιουργώντας  προοπτικές νέων καλλιεργειών στο μέλλον. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Εμπορίου κ. Μπόζιας δήλωσε ικανοποιημένος με την πρόταση της περιφέρειας και πως για τη σύσταση του φορέα ΤΟΕΒ έχουν υπογράψει έως τώρα 40 αγρότες.

9 σχόλια

  • Κύριε Κασαπίδη και κύριε πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Εμπορίου
    Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι αγρότες της Αναρράχης του Μηλοχωρίου και Φούφα για την επίσκεψη σας ; Τι εξυπηρετούσε η απουσία μας ; Μόνο οι αγρότες του Εμπορίου έχουν προβλήματα ή απλά απαξιώνεται τους υπόλοιπους ; Γνωρίζουμε όλοι ότι το Εμπόριο χαρακτηρίζεται ως ορεινό χωριό και άρα με ελάχιστη αγροτική παραγωγή . Αν κρίνω και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται αναγνωρίζω τρεις ή τέσσερις αγρότες .
    Φοβάστε κύριε Κασαπίδη να ακούσετε τα προβλήματα μας; Μην ανησυχείτε για αυτό γιατί έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να κάνετε τίποτα για να μας ανακουφίσετε ή έστω να ενδιαφερθείτε να ακούσετε την άποψη μας .
    Ήταν ντροπή η μονομερή επίσκεψη σας μόνο στο Εμπόριο και θα κριθείτε για αυτό
    Απαιτώ μια ειλικρινή εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά .

    • Συν τοις άλλοις 2 ‘ΈΞΥΠΝΟΙ΄ εκ των οποίων ένας γιατρός χωρίς μάσκα ελεύθεροι και ωραίοι. Ούτε τους τύπους δεν κρατάνε μερικοί.

  • γιωργο η πολιτικη κατρακυλα σου δεν εχει τελειωμο. εχασες και τον αγροτικο κοσμο εβαλες και τους παππαδες απεναντι σου. για την υπολοιπη κοινωνια δε αστααααα δεν σε θελει ουτε ζωγραφιστο να σε δει, ετσι που τα καταφερες. πηγαινε σπιτι σου και μην εξευτελιζεσαι περισσοτερο.τουλαχιστον φυγε με το κεφαλι ψηλα. ουτε μπορεις ουτε το εχεις κ.κασαπιδη. θελουμε ανθρωπους μεσα απο την κοινωνια και οχι ανεπαγγελτους μισθοφορους του κρατους στην αυτοδιοιηκηση. Η ΕΠΟΧΗ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

  • ΔΕΝ ΣΩΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.