Οι αποδοκιμασίες στην Καστοριά ήταν μόνο η αρχή (Γράφει η Κ. Μαρκοπούλου)

13 Φεβρουαρίου 2022
17:02
Οι φωνές πληθαίνουν τελευταία στη Δυτική Μακεδονία για τη θεσμική λειτουργία της περιφερειακής αρχής. Πληθαίνουν μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο για την αποτυχία της να χειριστεί τα θέματα. Η μεγάλη, άνευ προηγουμένου νίκη από την πρώτη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με τίποτα δεν προμήνυε την πτώση δημοτικότητας του περιφερειάρχη.
Ο Γιώργος Κασαπίδης, πορεύτηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο που τον γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος του. Δεν έκανε καμία συμμαχία και έβαλε απέναντι όλους σχεδόν τους εν ενεργεία βουλευτές και πολλά στελέχη. Δεν έδωσε επίσης χώρο σε χιλιάδες πολίτες όλων των κομματικών χώρων που τον στήριξαν ως μια υποψηφιότητα που πρεσβεύει κάτι νέο.
Κοινώς στους ανθρώπους του κομματικού του χώρου λειτούργησε ως αντινεοδημοκράτης και στους υπόλοιπους ως νεοδημοκράτης. Πάντως όχι ως αυτοδιοικητικός. Προτίμησε να κάνει για πολλά θέματα τον επαναστάτη, για να είναι αρεστός στην κοινωνία και τελικά δεν το πέτυχε.Έβαλε την υπογραφή του για να κατευθυνθούν πόροι στους επαγγελματίες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αντί να τον επαινούν για την κατανομή στο τέλος τον κατέκριναν. Ακόμα και στο προνομιακό του πεδίο, την εκκλησία, τα έκανε θάλασσα και απογοήτευσε.
Σε επίπεδο συνεργατών στεναχώρησε πολλούς ανθρώπους που δώσαν και τη ψυχή τους για αυτόν, χωρίς να αξιώσουν ποτέ κάτι.
Το πιο σημαντικό όμως, προτίμησε σε μια περίοδο κοινωνικής απομόνωσης εξαιτίας και του κορονοϊού να χάσει τον προνομιακό του χώρο, αυτόν της επαφής με τους πολίτες παντού, δείχνοντας περισσότερο από ποτέ απόμακρος.
Ο ίδιος πιστεύει ότι θα κάνει την τούμπα στις προβλέψεις.
Η απογοήτευση όμως είναι διάχυτη στην κοινωνία και ο κόσμος πιστεύει ότι η πτώση του θα είναι εκκωφαντική και αντιστρόφως ανάλογη με την επικράτησή του στην εξουσία…
Καλείται πλέον ως μοναχικός καβαλάρης να διαχειριστεί μια κατάσταση που από τη φύση της απαιτεί πολλές συναινέσεις. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του και ως έμπειρος πολιτικός το γνωρίζει καλά.
Οι αποδοκιμασίες στην Καστοριά εξάλλου ήταν μόνο η αρχή..
Κατερίνα Μαρκοπούλου – Δημοσιογράφος

55 σχόλια

  • Το κείμενο αυτό θα μείνει ένα καλό ευχολόγιο. Τίποτε περισσότερο. Είναι από το περίσευμα της καρδιάς και όχι του νου.
    Ο Κασαπίδης είναι όαση !

  • Και λίγα είπατε κυρία Μαρκοπούλου για τον ανύπαρκτο.
    Ας είναι…1 χρόνος έμεινε ακόμη μετά θα ταιζει τις κοτουλες στους κηπακους και θα γυρνάει με κάμερες στους στάβλους.

  • Μέχρι στιγμής ο πρωτογενής τομέας δεν έχει δει κανένα έργο για την βελτίωση τις κατάστασης. Νερό στην κτηνοτροφική ζώνη Λευκοπηγης 1.90€ το κυβικό. Τώρα έρχεται και η ρήτρα στο ρεύμα και και οδευουμε προς την παύση της παραγωγής.

  • Ο λιγότερο αποτελεσματικός και ο πιο συγκεντρωτικός περιφερειάρχης της χώρας. Αδίκησε και απαξίωσε τους συνεργάτες του, τους τοπικούς φορείς και συνεχίζει ένα μοναχικό, αδιέξοδο έργο στην χειρότερη περίοδο για την περιφέρεια.

  • Κι όμως, Κατερίνα ο Γιώργος παίζει χωρίς αντίπαλο…… Πείτε μου από ποιόν θα χάσει….. Κάνε ένα γκάλοπ, Για το κανάλι τις αφεντικού…… Και Να
    δεις ότι δεύτερος θα ειναι ο κανένας…… Καληνύχτα σας….

  • Σε οποιονδήποτε μπορουν να μαζευτουν 5- 6 αχαρακτήριστοι και να γιουχάρουν… αλλα αυτό δεν χαρακτηρίζει πάντα τον παθόντα…

  • Τί έγινε τελικά με το βέτο στη Συμφωνία των Πρεσπών που έλεγε προεκλογικά ότι θα βάλει ο Κυριάκος; Θυμάσαι Γιώργο; Γαργαρα Γιώργο!

    • Σταματήστε τα ψέματα !!! Ο Μητσοτάκης είχε πει ότι από την στιγμή που θα ψηφιστεί η συμφωνία από την Βουλή θέλοντας και μη η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να την τηρήσει . Πρόκειται για διεθνή συμφωνία η οποία δεν ακυρώνεται γιατί έτσι λέω εγώ . Σοβαρευτείτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

      • Σοβαρευτείτε εσείς εκει στον μπλε συρφετό σας και προ πάντων σταματήστε την γκεμπελική προπαγάνδα που κάνετε ο κόσμος θυμάται πολύ καλά τι λεγατε προεκλογικα και τι εχετε πραξει εδω και 2,5 χρονια. Με αυτα τα ψεματα που λετε δεν προκειται να σωθει ο μπλε θιασος σας αντιθετα ριχνετε λάδι στη φωτιά και θυμώνετε ολο και περισσοτερο τον κοσμο.
        Γινετε μια φορα υπεύθυνοι εκει στον μπλε συρφετό και ζητήστε και καμια συγνωμη για το κακο που προκαλεσετε και συνεχιζετε…
        να εχουμε να θυμομαστε οτι πραξατε και κατι σωστο σε λιγους μηνες που θα πεσετε.

        • Τιτανομεγιστε , μπορείς σε παρακαλώ να βρεις τις δηλώσεις του Μητσοτακη που δηλώνει ότι θα καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών μετά την ψήφιση της από την Βουλή ?
          Σοβαρέψου παλίκαρε !!!! Στια ψέματα ξεπέρασες τον Τσίπρα και στις βρισιές τον Πολάκη .

  • κοιταξτε ο κασαπιδης εκανε την δουλεια του εδω και 15 χρονια ,καλλιεργησε τον μυθο του καλου παιδιου προκειμενου να πετυχει την πολιτικη του ανελιξη,το ειπα και θα το ξαναπω ηταν 15 χρονια βουλευτης και δεν ασκησε ποτε διοικηση και το ειχε αυτο αποθημενο γι αυτο διαβλεποντας οτι δεν θα υπουργοποιειθει ποτε αναγκαστικα ηρθε στην περιφερεια για να βγαλει τον καημο του,καημο ομως που τον πληρωνει πανακριβα η περιφερεια με την ανυπαρξια του,κριμα

  • Μηδέν σε όλα. Ας πει κάποιος κάτι θετικό. Να το μάθουμε και εμείς. Απόμακρος, εκτός τόπου και χρόνου. Θα μείνει ως ατάκα ” κοτούλες και κηπακους”

  • Μια περιφερειακή αρχή για κλάματα, οχι για γέλια, υπεροψία κλασική νεοδημοκράτικη αλαζονική Γεμάτη ΔΑΠ ΝΔφκ. Αντιπεριφερειάρχεςτης πλάκας. Ανάπτυξη μόνο για το Ρουβά. Το πρόγραμμα που τρέχει η ΑΝΚΟ εάν ρωτήσετε τους επενδυτές μετάνιωσαν που συμμετέχουν . Έργο μηδέν. Πτώση όλη η Δυτική Μακεδονία. Χρόνια το παλικάρι με το τρόπο του. Είμαι καλό παιδί, είμαι πόντιος βοηθάω τους αγρότες και πιστεύω στο θεό. Οι νέοι έχουν φύγει από τη Δυτική Μακεδονία εκτός από τους κομματικοποιημένους ακόμα και αυτών που οι οικογένειες τους έχουν περιουσίες. Ο τόπος μαραζώνει και αυτοί κονομάνε και δε ντρέπονται. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους προηγούμενους περιφερειάρχες.

    • Η ΑΝΚΟ δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα, μόνο για την πληροφόρηση έχει ευθύνη όπως και για όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα τα “τρέχουν” οι διαχειριστικές αρχές των περιφερειών με τους ενδιάμεσους φορείς. Μη γράφετε ότι σας κατέβει.

  • Ρωτηστε τους ανθρώπους που κουβάλησαν ψηφους και ειναι στην αφάνεια θα χει πολυ ενδιαφέρον να τους ρωτήσετε σε καποιο ρεπορτάζ! Ούτε μια συνάντηση ουτε ευκαιρια να δείξουν κάτι! Πολυ εσωστρέφεια!

  • Κυρια μαρκοπουλου ειστε εμπειρη δημοσιογραφος και γνωριζετε πολλα,πεστε οτι στην καστορια ακουσε 2 απολιθωματα και εκανε εγκλημα πολιτικο αλλαζοντας αντιπεριφερειαρχη,απο τους 4 συμβουλους που εχει μαζι του οι 2 ειναι αντ/ρχες,η μια προεδρος περιφερειακου συμβουλιου και ο μονος που δεν εχει θεσμικο ρολο ειναι αυτος που βγηκε πρωτος σε σταυρους[6700]οταν η δευτερη πηρε 3000,ε αυτα θα τα πληρωσει,στην καστορια θα ειναι κατω τουλαχιστον 20 μοναδες,εδω θα ειμαστε να τα δουμε.Ακουει ατομα που τον κανουνε κακο,μπλεχτηκε στις εκλογες της δεεπ μεσω συνεργατη του και βραζει η τοπικη,ας προσεχε.

  • Ενω επι Καρυπίδη και Δακή όργιο δημιουργικότητας. Την απουσία φράσεων για τον πρωτογεννη ναι αλλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού κ.Μαρκοπούλου!
    Σε μια χώρα που καταρέει έκανε οτι καλύτερο. δεν είχε καμια υποστήριξη γιατί να βάλει κάποιον στο κεφάλι του. Μήπως αυτοί που δε μπήκαν στο χορό των επιδοτήσεων δημιουργούν τις γκρίνιες.. λέω τώρα

  • Μπράβο κ.Μαρκοπούλου!
    Θα συμπληρώσω μόνο ότι είναι και εκδικητικός!!!
    Ακόμα και σε ανθρώπους που τον στήριξαν με συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.
    Αυτά θα καταγγελθούν λεπτομερώς όταν τελειώσει η…παντοδυναμία του μια για πάντα!

  • Εβαλε πολλους συνεργατες του να ειναι απεναντι,δυστυχως αν δεν αλλαξει ροτα τωρα που προλαβαινει θα πατωσει την αλλη φορα και θα κανει θορυβο μεγαλο η πτωση του.

  • Στη Δύση, ό,τι πάει να λειτουργήσει με αυταρχικότητα αποτυγχάνει!
    Ακόμα και αν δεν του ασκείται αντιπολίτευση!
    Άγνωστο γιατί!!!!!!

  • Είναι έτσι τα περιγράφεις Κατερίνα όμως τα έργα και οι ημέρες των προηγούμενων δεν ξεχνιούνται συν χορό χαρτί για κανέναν ακόμη και για εσάς που στηρίξατε την συμφωνία των Πρεσπών την αλαζονεία την αντιθεσμική λειτουργεία την συναλλαγή για μια θέση στο ψηφοδέλτιο
    Ο Κασαπίδης κρίνεται πολύ λίγος μαζί με τους συνεργάτες του που επιλέγει σε θέσεις ευθύνης αυτούς που δεν παρουσιάζουν έργο
    Μητσοτάκης ΑΕ Κασαπίδης ΑΕ κάπως έτσι
    Αλλαγή Παντού και όχι παλινόρθωση και δικαίωση όσων κρίθηκαν και απέτυχαν
    Ο Λαός δεν ξεχνά γίνεται σοφότερος

    • Δεν είπε τίποτα για τους ανθρώπους σε αναστολή, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός και οι φίλοι του πήγαν μετά την δημόσια πρόκληση και εμβολιαστικάνε ξεχνώντας το Θεό που πιστεύαν για μια τσέπη… Γιωρίκας ο Τσεπάκιας και οι Νταλτον φίλοι του….κοντα σιμά τα Γιαννενα…

      • Αααα ναι, είναι αυτά που επικαλέσθηκε επί 1 χρόνο….αυτός μισθό πήρε, “μερικοί” εργατοπατέρες αποζημίωση πήραν, να δούμε τι θα πάρει τώρα από την κοινωνία που με δικαιοσύνη υπηρέτησε…

  • …..στους ανθρωπους του κομματικου του χώρου λειτουργησε ως αντινεοδημοκρατης και στους υπολοιπους ως νεοδημοκρατης…
    Τα είπατε ολα με αυτη τη φραση κ.Μαρκοπουλου!!!!!!!

  • Αν απλά πρέπει να αποδείξετε στον εργοδότη σας ότι μπορείτε να γίνετε σκληρή, καλά το πάτε!
    Κατά τα άλλά, ούτε χθες γεννηθήκαμε ούτε στο Τόκιο ζούμε.
    Και την πορεία τη δική σας γνωρίζει ο κόσμος, και η βαρύτητα του λόγου σας έχει συγκεκριμένο “βάρος”.
    Με τα όποια λάθη έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή του Κασαπίδη, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως θα πορεύονταν το καράβι της Περιφέρειας με κλειδωμένο το τιμόνι, να έχει πορεία προς τα βράχια και επιβάτες όλους εμας!
    Καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τις παροπίδες, να προσπαθήσετε να βρείτε μια πυξίδα, για να μην χάνεστε συνεχώς και να το δείτε κι εσείς.
    Καλή τύχη!

      • Καὶ ὁ λαός, ποὺ βλέπει αὐτὴ τὴ σκηνή, σὰν σκυλιὰ λυσσασμένα ποὺ δὲν γνωρίζουν τὸ ἀφεντικό τους καὶ τὸ δαγκώνουν, φώναζε· «Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν» (ἔ.ἀ. 27,25). Μὴ σὲ νοιάζει, Πιλᾶτε, μὴν ταράζεσαι· ἐμεῖς εἴμαστε ὑπεύθυνοι γι᾿ αὐτό· τὸ αἷμα του ἂς βαρύνῃ ἐμᾶς καὶ τὰ παιδιά μας.

  • Για έναν Περιφερειάρχη που συμπεριφέρεται κατ αυτόν τον αυταρχικό και απαξιωτικό τρόπο πόσα ερωτηματικά υπάρχουν σ όλους αυτούς σχεδόν που τον στήριξαν και πόσες ενοχές άραγε υπάρχουν;
    Και δεν είναι μόνο αυτό.
    Αξίζει να τον ξεπεράσει κανείς και να σταθεί στον τρόπο και την κουλτούρα με την οποία πολιτικά έχει διαμορφώσει τον αξιακό του κώδικα και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να διατηρήσει την ηγεμονία του στο σημερινό του αξίωμα;
    Μπορεί να μην απορεί κανείς για την ηθικολογία που εξέπεμπε ως τώρα στα διάφορα αξιώματα και την καθιέρωση στην κοινή γνώμη ως το ‘’καλό παιδί’’.
    Από την άλλη όμως υποχρεούσαι να διερωτηθείς τέτοιου είδους αντιδράσεις και συμπεριφορές που οδηγούν την Περιφέρεια;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.