Γ. Αδαμίδης: “Ας αφήσει λοιπόν τα ψόφια ο κύριος Υπουργός και ας το παραδεχθεί. Είναι η πιο ταξική Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”

14 Φεβρουαρίου 2022
19:08
«Ας αφήσουμε τα ψόφια πληθωρισμός υπάρχει παντού» ήταν σήμερα η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των δημοσιογράφων να αναλογιστεί πως θα τα βγάλουν πέρα οι Έλληνες με την ακρίβεια. Την ώρα που το κόστος της ενέργειας έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας της απουσίας κρατικής παρεμβατικότητας στην αγορά συμπαρασύροντας τις τιμές όλων των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση επέλεξε την πιο αδόκιμη στιγμή να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Την ώρα που εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι βλέπουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και παίρνουν αντιϋπερτασικά πριν τους ανοίξουν η Κυβέρνηση εμμένει στην αυτορρύθμιση της αγοράς και στο «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», αρνούμενη ιδεοληπτικά να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Ας αφήσει λοιπόν τα ψόφια ο κύριος Υπουργός και ας το παραδεχθεί. Είναι η πιο ταξική Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και χρησιμοποιούν την πανδημία ως όχημα για να προκαλέσουν μια άνευ προηγουμένου ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος. Στα δικά μας. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται άποψη και θέση των πολιτών ότι η Δ.Ε.Η. πρέπει να ξαναπεράσει -και θα ξαναπεράσει- στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου. Δεν είναι μακριά η στιγμή που και η άμεση απολιγνιτοποίηση που αφορά τις λιγνιτικές περιοχές, θα κριθεί ως ένα τραγικό λάθος του Πρωθυπουργού που μοιραία θα αναθεωρηθεί. Καλά θα κάνουν όσοι σήμερα κρύβονται πίσω από μισόλογα και ευχολόγια να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να κατακρίνουν όσο είναι νωρίς μια επιλογή που εκθεμελιώνει και καταβαραθρώνει τη Δυτική Μακεδονία και την Αρκαδία.
Μετά Χριστόν προφήτες δεν θα ξαναδοξάσουμε.

29 σχόλια

  • Μέρες μετράνε Γιώργη. Θα πέσουν με κρότο και θα μείνουν στην ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση όχι της μεταπολίτευσης αλλά του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

  • Κύριε Αδαμίδη για μην τρελαθούμε εντελώς. Ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο η Αμερική ανακοίνωσε 7% τον Ιανουάριο.Η αντιμετώπιση του είναι δύσκολη και δεν έχει βρεθεί φάρμακο στην παγκόσμια οικονομία. Στην ελλάδα η αύξηση του οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Στην ενέργεια τώρα αν η ΔΕΗ γίνει δημόσια και δεν αυξάνει το ρεύμα την ζημία που θα έχει ποιός θα την καλύπτει?Αν δεν την καλύπτει κανένας θα χρεοκοπήσει αν την καλύπτει το κράτος πρέπει να αυξήσει την φορολογία. Αυτό προτείνεται να αυξηθεί η φορολογία?

    • Τώρα αυτό είναι συλλογισμός που στέκεται; Μια δημόσια ΔΕΗ που παράγει ενέργεια από τον λιγνίτη που εξορύσσεται από κρατικά ορυχεία γιατί πρέπει σώνει και καλά να αυξάνει το ρεύμα; Επειδή θα το πουλάν ακριβότερα οι ιδιώτες; Τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει από ποιόν αγοράζει αλλά πόσο αγοράζει. Αν εσύ έχεις ιδεολογική εμμονή να αγοράζεις από τον ιδιώτη πάνε και κάνε συμβόλαιο και πλήρωνε τα μαλλιά της κεφαλής σου. Άσε όμως εμένα που δεν με περισσεύουν να αναζητώ τη φθηνότερη τιμή. Και όπως τώρα πια είναι φανερό σε όλους η ΔΕΗ μπορεί να πουλάει πολύ φθηνότερα αλλά τα φιλαράκια της κυβέρνησης δεν την αφήνουν.

      • Η ΔΕΗ βρε αριστερε της σφαλιαρας παραγει ακριβα το ρεύμα και απλα στο πουλουσε φτηνα γιατι την φέσωναν και έστελναν τον λογαριασμο στους δανειστες της και στον έλληνα φορολογουμενο. Αλλά αυτά δεν στα έλεγε ο Αδαμίδης γιατί κονομούσε πεντοχίλιαρα και στο έπαιζε ο Ρομπέν των Δασών. Θύμα ε θύμα

        • Αυτοί που κονομούσαν πεντοχίλιαρα έκαναν μπαμ από μακριά. Ο Αδαμίδης δεν έδωσε δικαίωμα ποτέ. Και τον Σπάρτακο κράτησε ψηλά και καθαρό, και τη ΓΕΝΟΠ συμμάζεψε μετά τα πάρτι των δεξιών και των σοσια-ληστών. Όσο για το αριστερός της σφαλιάρας μάθε κάτι επιτέλους σ’ αυτή τη ζωή. Οι αριστεροί προχωράνε με το κεφάλι ψηλά και όχι με τη γλώσσα κρεμασμένη σαν σπάτουλα όπως εσύ.

  • Πιο τοξικη κυβερνηση και πιο καταστροφικη απο αυτη του τσιπροκιου δεν υπαρχει στην μεταπολιτευση!!! Οταν θα γινουν εκλογες τοτε θα το καταλαβαιτε μια και καλη,το 2019 δεν το αντιληφθηκατε δεν πειραζει ποτε δεν ειναι αργα!!!

    • Τρομάζω από την ποιότητα του σχολίου. Αν μπορούσε ο αρχηγός σου χθες θα είχε κάνει εκλογές. Είναι ώρα να πάθεις και συ ότι έπαθε το ΚΙΝ.ΑΛ. Μη βιάζεσαι. Έρχεται και αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.