Πτολεμαΐδα: Αδειάζουν διαμερίσματα γιατί φοιτήτριες δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο

15 Φεβρουαρίου 2022
11:03

Τα διαμερίσματα τους αδειάζουν φοιτήτριες του δευτέρου εξαμήνου, τέταρτο έτος, του Πανεπιστημιακού τμήματος της Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα με κτηματομεσίτες να κάνουν λόγο για σημαντική διαρροή εσόδων τόσο για τους ίδιους όσο και για άλλους επαγγελματίες. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, η Μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας δεν μπορεί να  απορροφήσει όλες τις τεταρτοετείς φοιτήτριες που πρέπει να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Έτσι οι φοιτήτριες αναζητούν  Νοσοκομεία σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων, Δημήτρη Πέιτση και Παναγιώτη Αμανατίδη τα διαμερίσματα που θα μείνουν κενά υπερβαίνουν τα πενήντα σε μία δύσκολη εποχή για τον κλάδο, κι αυτό γιατί ο Φεβρουάριος δεν παρουσιάζει κίνηση η οποία ανοίγει τον Απρίλιο. Επισημαίνουν, ότι το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά, τις προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους, τεχνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην κατασκευή της Μονάδας « Πτολεμαΐδα V» τα ενοικίαζαν για το προσωπικό τους. Κατά τις εκτιμήσεις κτηματομεσιτών, η απώλεια των εσόδων  υπολογίζεται στις 12.000 Ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

19 σχόλια

    • Μια χαρά είναι η σχολή , εκτός αν εισαι σουρδος και βγαζεις το μενος σου το κλασσικο που υπαρχει απο παλια ετσι κι αλλιως. Η σχολή λοιπον…ειναι μια χαρα τωρα αν οι μεσιτες και οι διαφοροι εξυπνακηδες που πουλανε η νοικιαζουν ενα κεραμυδι και το χρεωνουν μια περιουσια λες και ειμαστε το Κολωνακι και η Εκαλη προφανως δεν φταιει καμια σχολη , για να ξερουμε τι λεμε.

  • ΤΟ ΤΡΑΣΤ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΝ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΚΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΙΚΙΑΣΤΕΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΤΕΙ

  • Βαλτε μυαλο και να μαθετε να πουλατε η να νοικιαζεται ενα κεραμυδι σε λογικα πλαισια για να μπορει να ανταποκρινεται και ο/η φοιτητης/τρια
    στο κατω κατω εδω ερχεται καθαρα για να σπουδασει…δεν ερχεται και σε καμια ποιος ξερει τι….πολη που θα κανει και ζωαρα.
    Ενα κεραμυδι θελει το εκαστοτε παιδι πανω απ το κεφαλι του να μπορει να ζει αξιοπρεπως για οσο καιρο θα κατσει εδω για να παρει αυριο μεθαυριο ενα χαρτι , δεν ειμαστε ολοι και ολες golden boy να παιρνουμε 8 χιλιαρικα οπως εκει στον Εφκα (οι νουδουληδες ξερουν!) για να μας περισσευουν.

    Κι αφηστε μερικοι τις κουταμαρες για την σχολη δεν σας φταιει σε τιποτα το ΤΕΙ αν εσεις βαρατε στο κεφαλι τις τιμες σας!

  • απαραδεκτοι μεσίτες με τις τιμες που τα ζηταν.
    και οι ιδιοκτήτες νομίζουν οτι θα βγαζουν τζαμπα χρήμα
    Στην πτολεμαιδα ειστε ρε. Δεν εχει θαλασσα

  • Κληρονόμησαν ένα παλιόσπιτο γιατί φυσικά και δεν είναι άξιοι να φτιάξουν δικό τους και νομίζουν οτι θα γίνουν εισοδηματίες απο ένα διαμερισμάτακι 50 ετών χωρίς ανακαίνιση

    • Χρόνια αυτή η συνταγή είχε επιτυχία στην Κοζάνη. Ακόμα και τα κοτέτσια. Ζήλεψαν και στην Πτολεμαΐδα και είπαν να πάρουν λίγο από την τακτική.

  • Φυσικό είναι να μη μπορεί ένα νοσοκομείο να απορροφήσει 60 άτομα για πρακτική. Ισχύει για όλες τις σχολές της επαρχίας. Το πρόβλημα σας δεν είναι το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ αλλά η απολιγνιτοποιηση και η συρρίκνωση του πληθυσμού της πόλης…..

  • Ρεζιλικι επικρατεί δεν υπάρχει φοιτήτρια που να μην ειναι δυσαρεστημενη απο την τιμη ενοικιων! Εκει στο καλιαρι δείχνουν τι θα πει νεοπλουτισμος βολεύτηκαν με την 5 κ τις εταιρείες ξεσπαν κ στους φοιτητές. Μια πολη που δεν εχει να προσφέρει κατι σε ομορφιά και παροχές πολυ υπερτιμημένη.

  • Γιατί οι σχολές της Λάρισας απορροφούν όλους τους φοιτητές στο Πανεπιστημιακο νοσοκομείο καθώς επίσης και στο παλιό;Εδώ δύο νοσοκομεία υπάρχουν στη Λάρισα μεγάλα,χώρια τα κέντρα αποκαταστασης και τα δικά μας παιδιά από τα άλλα μερη-εκτως τους Λαρισαίους φοιτητές,ήταν αναγκασμένηα να ψαχνουν να βρουν μόνα τους νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα για την πρακτική τους.
    Η ταλαιπωρία;Τεράστια!Δεν λέω θα ηταν καλό να μπορούσε να γίνεται η πρακτικη σένα μικρό νοσοκομείο όπως το Μποδοσάκη και θα έπρεπε να γίνεται
    μην ξεχνάμε όμως και τα πελάτισσα παιχνιδάκια.Κριμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.