kozan.gr: Νέα απάτη στην Κοζάνη, με τη “λεία” των απατεώνων, αυτή τη φορά, να φτάνει τα 30.000 ευρώ

15 Φεβρουαρίου 2022
17:44

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, άγνωστος, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε σε φαρμακείο της Κοζάνης, παραγγέλνοντας διάφορα πράγματα.  Με  διάφορα τεχνάσματα, προκειμένου να προχωρήσει στην πληρωμή, κατάφερε να  αποσπάσει τους κωδικούς τραπέζης του προσωπικού λογαριασμού του θύματος, «ξαφρίζοντας» εν συνεχεία ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ. Το θύμα της απάτης κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν θα πρέπει για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο να παραχωρούν σε τρίτους οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περιουσιακά τους στοιχεία, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ..

kozan.gr

6 σχόλια

  • Αυτοί οι απατεώνες έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Να τους συλλάβουν άμεσα είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

  • το δημοσιο, ειτε αυτο ειναι περιφερεια, ειτε πυροσβεστικη,ειτε σχολειο, ειτε αστυνομια κτλ κτλ..οτι θελησει να προμηθευτει απο τοπικους επιχειρηματιες για οποιοδηποτε ποσο, μικρο&μεγαλο..πρωτα εγκρινεται απο ειδικη επιτροπη με λιστα γραπτη του τι θελει να προμηθευτει και αφου κοπει το τιμολογιο προς την εκαστοτε υπηρεσια μεσολαβει σχεδον παντα ενα διαστημα τουλαχιστον 10-15 ημερων ωστε να εγκριθει η πληρωμη του επιχειρηματια σε τραπεζικο λογαριασμο..επομενως οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο που περιγραφηκε..ειναι απατη!!

    • Μπορούμε να γυρίσουμε και στην εποχή προτού την ανακάλυψη του τροχού… Όσοι χρησιμοποιούν διαπίστευση με κινητό ή με sms έχουν μεγαλύτερη προστασία από τα τριτοκοσμικά που γράφεις.. άκου εκεί 15 μέρες για μία πληρωμή ενώ πλεόν όλες οι συναλλαγές παγκόσμια γίνονται στο δευτερόλεπτο… Τρικυμία..

  • Καλησπέρα, σύμφωνα με πηγές του kozan.gr διαβάζω και μου εγείρεται ένα ερώτημα. Οι εν λόγω πηγές σας μπορούν να μας πουν και αν ο εν λόγω άνθρωπος θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά του;
    Η ερώτηση προκύπτει με ένα δεδομένο ότι οι πηγές του site είναι εντός αστυνομικού τμήματος και άρα μπορούν να απαντήσουν.
    Ας μας πει κάποιος ότι εν έτη 2022 η αστυνομία και στο σύνολό της η πολιτεία δεν μπορεί (ή αν μπορεί) να εντοπίσει κινήσεις, τηλέφωνα ή ό,τι άλλο με στόχο να επιστραφούν τα χρήματα;
    Αν το ποσό που αναφέρετε ισχύει τότε μιλάμε για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό επομένως τι γίνεται από πλευράς οργάνων σε αυτήν την περίπτωση;

    Καλή η πρόληψη και η ενημέρωση αλλά από ότι φαίνεται όταν αυτά δεν πετυχαίνουν δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης των προβλημάτων.
    Μακάρι ο άνθρωπος να μπορέσει να βγάλει άκρη.

    • Αν τα σήκωσαν μετρητά αποκλείεται. Αν ήταν αρκετά ηλίθιοι να τα μεταφέρουν σε δικό τους λογαριασμό τότε μπορεί αλλά χρειάζεται τρέξιμο από πλευράς του θύματος και αγωγή για να αποδείξει ότι είναι δικά του και δεν τα έδωσε με τη θέλησή του. Όπως και να το δεις μεγάλο μπλέξιμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.