Ν. Μπουκουβάλας για ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δ. Ζάκη: “Τόσο άσχετος! Έχει ξεχάσει τις αλλεπάλληλες γκάφες του και ισχυρίζεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες του αγώνα για να μη γίνει ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι”

17 Φεβρουαρίου 2022
08:13

Το 2016 με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου στον χώρο των ΜΑΒΕ έγινε ένας τεράστιος ΧΥΤΑΜ όπου θάφτηκαν 30 χιλιάδες τόνοι αμιαντούχων υλικών. Ο ΧΥΤΑΜ αυτός έκλεισε και σφραγίσθηκε το 2018. Κανείς όμως τότε δεν διαμαρτυρήθηκε, για τα υδατοδιαπερατά υπεδάφη, για τον κίνδυνο απ τη σεισμικότητα της περιοχής, για τον θρησκευτικό τουρισμό του Ζιδανίου, για την πανίδα και το οικοσύστημα της περιοχής , για την άρδευση του κάμπου μας όπως και του κάμπου της Βέροιας , και βέβαια για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης. Γιατί , τι τους εμπόδισε να αντισταθούν στην ταφή επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών 30 χιλιάδων τόνων στον τεράστιο ΧΥΤΑΜ Ζιδανίου την περίοδο 2016-2018; [Ο ΧΥΤΑΜ είναι εκεί , είναι ο καθρέφτης τους ]. Γιατί δεν αντιστάθηκε κανείς ; το υποέδαφος δεν ήταν υδατοπερατό τότε, η μονή Ζιδανίου δεν υπήρχε τότε , τα οικοσυστήματα δεν κινδύνευαν τότε , οι κάμποι δεν ποτίζονταν τότε , η Θεσσαλονίκη δεν υδρεύονταν τότε, τα σεισμογενή ρήγματα δεν υπήρχαν τότε;Μιλάμε για 30 χιλιάδες τόνους αμιαντούχων υλικών που είναι θαμμένα στον ΧΥΤΑΜ των ΜΑΒΕ και τα οποία σύμφωνα με τους όψιμα ευαίσθητους αποτελούν την κατεξοχην υγειονομική βόμβα του Δήμου Σερβίων. Αν ήταν ειλικρινείς θα έπρεπε να αντιδράσουν ήδη το 2016 όταν έγινε ο τεράστιος ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ με 30 χιλιάδες τόνους .
Δυστυχώς τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι κ.κ Ζεμπελιαδου και Χαραλαμπίδης δεν εξέφρασαν κάποια αντίθεση όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβιων ο κ Κωνσταντόπουλος. Έτσι χωρίς να ανοίξει μύτη 30 χιλιάδες τόνοι ( ΄τεράστια μάζα , όχι αστεία ) ενταφιάσθηκαν στον μεγάλο ΧΥΤΑΜ στο ορυχείο των ΜΑΒΕ.Τέλη του 2020 αρχές του 2021 επανέρχεται το θέμα , οπότε και ο Δήμαρχος Σερβίων κ . Χρήστος Ελευθερίου μου προτείνει να το συμπεριλάβουμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Σερβίων της 17-03-2021 και το αποδέχτηκα .
Στη συνεδρίαση αυτή έγινε ξεκάθαρο ότι ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ . Δημήτρης Ζάκης ήταν τελείως άσχετος με το θέμα, αφού εξέλαβε ένα βίντεο της εταιρίας POLYECO του 2011 ( γνωστό σε όσους ασχολούμαστε με το θέμα επι 10 ετία ) ….. ως βίντεο του 2021.Τόσο άσχετος ! Σήμερα ο κ, Ζάκης έχει ξεχάσει τις αλλεπάλληλες γκάφες του και ισχυρίζεται ότι ήταν απ τους πρωτεργάτες του αγώνα για να μη γίνει ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι ( ενώ είχε γίνει ήδη με 30 χιλιάδες τόνους αμιαντούχων υλικών ).
Ερχόμαστε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14-02-2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και την απόφαση την οποία πήρε , και με την οποία συμφωνώ πλήρως να θαφτούΝ εκεί όλα τα μπάζα απ την καθαίρεση των κτιρίων των ΜΑΒΕ . Την ίδια θέση υποστηρίζω πάντα . Θα ορίσουμε πλέον έναν χώρο νέου ΧΥΤΑΜ ( αφού ο πρώην τελείωσε το 2018 , επαναλαμβάνω δίχως καμία αντίδραση ) στον οποίον οι ” αντι -ΧΥΤΑΜ ” μια χαρά θα θάψουν 10 χιλιάδες τόνους αμιαντο-υλικών , όντας αντίθετοι προς αυτό. Αν μπορεί κάποιος απ την ομάδα αντι -ΧΥΤΑΜ ας μου απαντήσει.
Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ψηφίστηκε απόφαση ώς εξής:
Στο ορυχείο των ΜΑΒΕ δε θα ενταφιασθεί υλικό αμιαντούχων υλικών από Ελλάδα και άλλες χώρες , αλλά θα γίνει ένας νέος ΧΥΤΑΜ για την ταφή των υλικών των κτιρίων των ΜΑΒΕ. Τους τα είπα κατ επανάληψη στις συνεδριάσεις του ΔΣ Σερβίων , προτίμησαν την πολεμική εναντίον του Δήμου
ΥΓ ο κ Ζάκης όντας άσχετος με το θέμα , δεν κατάλαβε ότι το βίντεο της Polyeco ήταν του ….2011 και το εξέλαβε ως του 2020, τον συγχωρούμε γιατί δεν έχει χαμπάρι απ τον Δήμο Σερβίων. ΠΑΣΟΚ είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

6 σχόλια

  • και τι πειραζει αν αποθηκευθουν αλλοι 100 τόννοι ρωτάω εγώ?

    Αφού το “έγκλημα” συνετελέσθει.

    Θα πρέπει να μεταφέρουμε αλλού το πρόβλημα ?

  • Τι να σου απαντήσει βρε Μπουκουβάλα που ούτε καν έχεις πάει εκεί; Τα μαβε υπήρχαν και έγινε ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με την αποσύνθεση του και αναμένεται και το κουφάρι του εργοστασίου.
    Τι σχέση έχει αυτό που ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ με την μεταφορά και δημιουργία χυταμ όλης της χώρας που πρότεινε ο ίδιος ο Ελευθερίου στην πεδ;
    Ντροπιαζετε τον τόπο μας πια. 8 στις 27 ψήφους Έχεις εσύ και 7 στους 27 συμβούλους η παράταξη σας που είναι μαλωμενη και με την σκιά της ακόμα!
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΤΟΥ ΧΥΤΑΜ ΣΤΑ ΜΑΒΕ! Ακόμα και τώρα. Ο εγωισμός πάνω από ολα

  • Το να αποκαλείς τον Χριστοφορίδη (έναν από τους πιο δραστήριου Περιφερειακούς Συμβούλους), Χαραλαμπίδη για να τον απαξιώσεις δείχνει το επίπεδο του προέδρου του ΔΣ ( ο οποίος ψηφίστηκε από 8 συμβούλους στους 27 !!!)

  • Σε όλα τα θέματα έχεις άποψη και μηλάς μηλάς μηλάς . Μόνο μηλάς και πραγματικά δείχνεις πόσο άσχετος είσαι . Δεν είμαι Σερβιώτης αλλά διαβάζοντας τις απαντήσεις σου επί παντός επιστητού πραγματικά λυπάμαι που εισαι στην θέση που είσαι. Κάποιοι σαν εσένα απαξιώνουν τους θεσμούς.

  • Όταν η ειρωνεία συναντιέται με την ύβρη,έχουμε την έκρηξη της πολιτικής Μικρότητας!
    Πολιτικό επίπεδο προιστορικής περιόδου!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.