Θρίλερ για γυναίκα οδηγό με τα παιδιά της – Ήρθε αντιμέτωπη με αγριογούρουνο στον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης: «Μας έγινε εφιάλτης…»

22 Φεβρουαρίου 2022
08:16

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα προχθές, το πρωί της Κυριακής στις 11π.μ., με την γυναίκα οδηγό που αναφέρει το γεγονός να δυσκολεύεται να συνέλθει από το σοκ και την λαχτάρα, καθώς στο αυτοκίνητο είχε και τα παιδιά της, την ώρα που πετάχτηκε μπροστά της αγριογούρουνο στον δρόμο Ελασσόνας – Κοζάνης.

Ζητάει από τους αρμόδιους να προβούν σε ενέργειες λαμβάνοντας μέτρα, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα, καθώς το φαινόμενο πλέον είναι πολύ συχνό και επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Δείτε τι καταγγέλλει στο onlarissa.gr:

«Κρούσμα με αγριογούρουνο, 11 π.μ. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια πλέον σε δρόμους στο οδικό δίκτυο. Οι οδηγοί κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή ,όταν οποιαδήποτε ώρα και όχι μόνο το βράδυ ,πετάγονται ξαφνικά μπροστά και διασχίζουν τους δρόμους τα αγριογούρουνα. Αυτό μου συνέβη σήμερα (σ.σ. Κυριακή), 11,00π.μ. στο δρόμο Κοζάνης-Ελασσόνας. Σε δρόμους που δεν μπορείς να τρέχεις με ταχύτητα 20 και 30 Χιλ. Μας έχει γίνει εφιάλτης πλέον η οδήγηση και την ημέρα. Πότε επιτέλους θα αναλάβουν την ευθύνη για την αύξηση του πληθυσμού τους οι αρμόδιοι???? Κράτη σε όλη την Ευρώπη παίρνουν μέτρα, εδώ πότε θα ξυπνήσουν ??? Επιστήμονες προτείνουν λύσεις για την μείωση τους πριν είναι πολύ αργά. Τους ακούει κανείς?? Επιτέλους να δοθεί μια λύση στο θέμα.

Πήγαινα προς Ελασσόνα, εγώ και 3 άτομα στο αυτοκίνητο, ευτυχώς πίσω μου δεν ακολουθούσε άλλο όχημα σε κοντινή απόσταση. Ξαφνικά, στο ύψος του Ελευθεροχωριου, πριν την διασταύρωση με Κοζάνη, πετάχτηκε στο δρόμο από τα δεξιά μας και διέσχισε το οδόστρωμα τρέχοντας. Δεν έτρεχα, περίπου 40 Χιλ., γιατί στην περιοχή της Καλλιθέας έχουν δει πολλά αγριογούρουνα και οδηγούσα πολύ προσεκτικά. Πρόλαβα και φρενάρισα, αλλά εάν το αυτοκίνητο δεν είχε σύστημα ευστάθειας και αξιόπιστα φρένα δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορούσε να συμβεί. Και στο πίσω κάθισμα τα παιδιά, πάντα με ζώνες βέβαια. Όλη η περιοχή έχει πολλά, αν σταματήσει το κυνήγι τους τέλος Φεβρουαρίου τι θα γίνει?

Θέμα χρόνου να τα δούμε και στους κλειστούς εθνικούς δρόμους. Γιατί το συρματόπλεγμα που υπάρχει πίσω από τα κιγκλιδώματα, δεν νομίζω ότι αποτελεί προστασία σε δρόμους που αναγκαστικά θα τρέχεις με ταχύτητες μεγάλες. Και δεν βλέπω καμία κίνηση από τους αρμόδιους να δοθεί λύση. Να αναφέρω χαρακτηριστικά, στην Καλλιθέα, σε χωράφι με καλλιέργεια καλαμποκιού, τοποθετήθηκε περίφραξη με ηλεκτροφόρα σύρματα για προφύλαξη. Δυστυχώς, δεν πάθανε τίποτα με αποτέλεσμα να καταστρέψουν όλη την καλλιέργεια. Ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα δεν τα σταμάτησε».

ΑΘ.Π. –  onlarissa.gr:

15 σχόλια

  • Και τι προτείνετε δηλαδή; καλοπροαιρετα ρωτάω γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι μέτρα θα μπορούσαν να πάρουν για ενα άγριο ζώο. Και στην Εγνατία προς Γιάννενα έχει παντού ενημερωτικά για την αρκούδα και τα ζαρκάδια, και κάποιες περιφράξεις εκει που είναι εφικτό, πως να κλείσουν δηλαδή τέτοιες εθνικές οδούς τόσων χιλιομέτρων;

    • οι ιδεοληψίες των ψευτο οικολόγων πέρσι κατάφεραν να πείσουν τον μητσοτάκη να μας απαγορεύσει να κυνηγήσουμε. Φέτος βλέπετε τα αποτελέσματα και θα δείτε ακόμα πολλά συμβάντα στην διάρκεια τους έτους. Παρακαλούντοι οι κύριοι ζωολάτρες άσχετοι επί των ζώων να αναλάβουν δράση άμεσα….εμείς ως κυνηγοί ξεκουραζόμαστε τώρα.

    • το γουρούνι είναι σε κατάσταση υπεπληθυσμού και προξενεί μεγάλες ζημιές στην κτηνοτροφία και γενικότερα στην πανίδα καθώς εκτοπίζει εξαφανίζει άλλα είδη. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μέτρα όπως το συνεχές κυνήγι για όλη την διάρκεια του έτους ακόμα και νύχτα με συνδρομή δασικών υπηρεσιών. αλλά εδώ είμαστε δέσμιοι των υστερικών ζωολάγνων. ούτε οι καλλιέργειες ούτε τα αυτοκίνητα μας είναι πεδίο για να εκδηλώνουν την ψευτοφιλοζωία τους διάφορες ομάδες.

  • KAΛHMEΡA ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΜΑΞΗ 2000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΖΗΜΙΑ …. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Μ….. ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ??????????ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ???????

    • Τα αυτιά των πολιτικών τα βουλωσανε με 30.000 το μήνα αμοιβές από πολλά και διάφορα συμβούλια, επιτροπές, παραεπιδοματα, κλπ. Πώς ν ακούσουν; τί τους νοιάζει; Αφού εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε και δεν απαιτούμε να αμοιβονται με τον κατώτατο μισθό όπως αυτοί θεσπίζουν και νομοθετουν κατά βολεψη. Ας ζήσουν κι αυτοί με 700 το μήνα αφού λένε ότι εμείς μπορούμε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδημα. Μετά θα δείτε πώς θα ακούνε και θα δείτε και ποιοι θα βάζουν υποψηφιότητα.

  • Ας μάθουμε πρώτα το σωστό σύστημα στίξης!!!
    Ποτέ στην ελληνική γλώσσα δε χρησιμοποιούσαμε το “?” όταν θέλουμε να κάνουμε ερώτηση!!!
    Υπάρχει το ερωτηματικό “;”

    Για τα υπόλοιπα που αναφέρει η κυρία, καλύτερα να μη σχολιάσω…
    Και καλύτερα θα ήταν να μην αναπαράγονται “ειδήσεις” χωρίς νόημα.
    Πράγματα που κάποτε ήταν καθημερινότητα, εδώ το κάνουμε “ΕΊΔΗΣΗ”!
    Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης και όχι η φύση μέρος του ανθρώπου!!!

  • Αφού πεινάτε για κρέας,να βγάλετε δίσκο ψευτογιαλατζήδες με τα όπλα σας και τις σφαίρες σας,που δεν έχει ουτε ο Πούτιν!!!!!
    Δεν ξέραμε οτι υπάρχει και καλό κυνήγι και κακό κυνήγι!!!!!!

  • αυτός ο δρόμος θα έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και μια δεκετία. είναι άκρως επικίνδυνος απ’όλες τις απόψεις και φυσικά δεν πληροί κανέναν διεθνή κανονισμό αυτοκινητόδρομου σε καμμία περίπτωση και για κανένα τμήμα του. ευθύνες για αυτή την κατάντια φέρει κυρίως η Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας αλλά και Θεσσαλίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι