H ΔΕΥΑΚ, με αφορμή απορίες αναγνώστη του kozan.gr, απαντά για το επίδομα θέρμανσης της τηλεθέρμανσης – Τι ισχύει με τους λογαριασμούς τηλεθέρμανσης

22 Φεβρουαρίου 2022
08:55

Στο ενημερωτικό δελτίο που εκδώσαμε στις 24 Νοεμβρίου 2021, σχετικά με το επίδομα θέρμανσης για τους καταναλωτές της τηλεθέρμανσης, αναφέραμε τα εξής:

«Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α.1243 /2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021) “Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2021/2022 και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού” από την φετινή περίοδο επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης που πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει η απόφαση.

Η αίτηση για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα στο επίδομα θέρμανσης έπρεπε να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας myθέρμανση της ΑΑΔΕ.

Για την διευκόλυνση των καταναλωτών η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης έχει συνδέσει στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα της (www.deyakozanis.gr) και στην στήλη ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, κάτω από την ένδειξη “Επίδομα θέρμανσης” τον σύνδεσμο (link) μέσα απ’ τον οποίο μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ και να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους ζητούνταν.

Η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021.

Τι ισχύει με τους λογαριασμούς τηλεθέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των λογαριασμών τηλεθέρμανσης, τα 28 χρόνια λειτουργίας της η ΔΕΥΑΚ, κατά πάγια τακτική της, εκδίδει και αποστέλλει προς τους καταναλωτές της τέσσερις λογαριασμούς κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της η περίοδος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου και αμέσως μετά λαμβάνονται, όπως είναι φυσικό και επόμενο, οι ενδείξεις κατανάλωσης, προκειμένου να εκδοθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι τελικοί εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

Στην Κ.Υ.Α. όμως που εντάσσει και τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναφέρεται πως οι όποιες αγορές για καύσιμο θέρμανσης που θα γίνουν αποδεκτές, θα είναι αυτές μέχρι και τις 31 Μαρτίου και τα δικαιολογητικά θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 15 Απριλίου 2022.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης μπορούν να καταθέσουν μόνο δύο λογαριασμούς, τον λογαριασμό ΕΝΑΝΤΙ που εκδίδεται τον Δεκέμβριο και τον πρώτο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ που εκδίδεται τον Φεβρουάριο.

Γι’ αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έθεσε αμέσως το θέμα στους αρμοδίους ζητώντας τους, ειδικά για τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης, να προστεθούν στην Κ.Υ.Α. τα εξής:

Ειδικά για την θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου αποδεικτικά εξόφλησης των αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 15.5.2022.»

Όλα τα παραπάνω αναφέρονταν στην ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει στις 24 Νοεμβρίου 2021 για να ενημερώσουμε υπεύθυνα και έγκυρα τους πολίτες.

Όμως, το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα παραμένει και έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη απ’ την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ζητώντας απ’ τους αρμόδιους να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση.

Από την ΔΕΥΑΚ

Διαβάστε εδώ την επιστολή αναγνώστη του kozan.gr που προηγήθηκε και δημοσιεύθηκε στις 18/2

 

Σχόλιο αναγνώστη στο Kozan.gr: Tι θα γίνει με την επιδότηση των λογαριασμών Τηλεθέρμανσης;

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.