Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στους διωκόμενους, από τους απογόνους του Σούρλα, Περιφερειακούς Συμβούλους Θεσσαλίας

23 Φεβρουαρίου 2022
09:07

 

Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία», οι εργαζόμενοι και όλος ο προοδευτικός λαός της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στην πρωτοφανή δικαστική δίωξη των Περιφερειακών Συμβούλων Θεσσαλίας, Στάθη Ντούρου και Δ.Αραπκουλέ.

Συγκεκριμένα: Οι δυο Περιφερειακοί σύμβουλοι διώκονται επειδή ζήτησαν την εκδίωξη της περιφερειακής συμβούλου της ΧΑ (πλέον «Έλληνες για την πατρίδα») από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 11/11/2021, η οποία εμφανίστηκε προκλητικά με φόντο γιγάντιο πορτρέτο του παρακρατικού Γ. Σούρλα. Τρεις μήνες μετά η δικαιοσύνη καλεί τον περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης Ντούρο Στάθη και την περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Δ. Αράπκουλε σε απολογία, μετά από μήνυση του γιού του Γ. Σούρλα, «για προσβολή μνήμης νεκρού»…

Η εν λόγω μήνυση αποτελεί ύβρη, απέναντι στους εκατοντάδες δολοφονημένους, βασανισμένους, ξυλοκοπημένους και βιασμένες, από τη φασιστική συμμορία του Γ. Σούρλα, απέναντι στη μνήμη που είναι ζώσα, γιατί πέρασε από γενιά σε γενιά και καταγράφηκε, ακόμη και αν εκλείπουν πλέον οι περισσότεροι μάρτυρές της.

Η πάλη ενάντια στην ιστορική αμνησία τρομάζει ακόμα τους συντηρητικούς κύκλους που κρατούν τα ηνία του πολιτικού στερεώματος στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως το αίμα όταν στεγνώνει μοιάζει με σκουριά. Τη σκουριά του χρόνου που μας καλούν να αποτινάξουμε από πάνω μας για να μπούμε στις ράγες της νέας εποχής. Το πρόβλημα είναι πως το αίμα του μαχόμενου λαού στη Θεσσαλία δεν στέγνωσε ποτέ.

 Γιατί; Γιατί αυτό το αίμα ήταν το μέσον της άρχουσας τάξης στην περιοχή για να αναδειχθεί, να ισχυροποιηθεί, και να καταφέρνει να αυγαταίνει το βιός της μέχρι σήμερα. Ένα βιός κλεμμένο με χίλιους τρόπους. Γιατί, ακόμη και σήμερα η άρχουσα τάξη και οι σχεδιασμοί της δολοφονούν, με τα περιβαλλοντικά τους εγκλήματα, με την καταδίκη της κοινωνίας σε ανέχεια, με τη διαχείριση της δημόσιας υγείας, με τον αυταρχισμό και την καταστολή και με τη διασπορά του κοινωνικού κανιβαλισμού εις βάρος των αδυνάτων, των «ξένων», των «διαφορετικών».

Δεν έχουμε κάποιου είδους «βεντέτα» με καμία οικογένεια και με κανενός απόγονο. Αυτές τις μεθόδους της χρησιμοποίησε η αστική τάξη με την απηνή δίωξη ολόκληρων γενεών αγωνιστών, αριστερών, κομμουνιστών. Έχουμε όμως έναν διαρκή και ανοιχτό πόλεμο με τον φασισμό σε κάθε του εκδοχή και μορφή, με την ιστορία του, το παρελθόν του και κυρίως το σύγχρονο κτηνώδες πρόσωπό του, καθώς οι μικροί και οι μεγάλοι φυρερίσκοι που αντέγραψαν τον Χίτλερ δεν αλλάζουν υπόσταση. Για εμάς κανείς δεν χαρακτηρίζεται από τη στάση των προγόνων του, παρά μόνο στο βαθμό που επιλέγει να την υιοθετήσει.

Από την πλευρά μας καλούμε κάθε μαχόμενο πολίτη να παλέψουμε ενάντια στα πολύμορφα φασιστικά τέρατα της νέας εποχής, να ανατρέψουμε το καθεστώς εκμετάλλευσης, στο οποίο ζούμε σήμερα, για να χτίσουμε έναν νέο κόσμο αλληλεγγύης και κοινωνικής χειραφέτησης.

 

Κοζάνη 23/2/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.