Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης: Δράση εκμάθησης τραγουδιών των Φανών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου ώρα 15:30 στο στέκι του συλλόγου «Άη Δημήτρη»

27 Φεβρουαρίου 2022
12:32
Κανένα σχόλιο

Υπό κανονικές συνθήκες, κάθε χρόνο, κάθε γειτονιά της πόλης ανάβει έναν Φανό ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό του εθίμου.

 Γύρω του εκτελείται ο συλλογικός χορός, σε σταθερό βηματισμό, συνοδεύοντας το τραγούδι των πρωτοτραγουδιστών του κάθε Φανού και των παραδοσιακών τραγουδιών που παίζει η ορχήστρα. Τα τραγούδια πρωταγωνιστούν.

Η πανδημία μας στέρησε την αναβίωση του εθίμου και μαζί της έπαψαν να ακούγονται ζωντανά τα τραγούδια των Φανών. Τραγούδια της αγάπης, κλέφτικα, σκωπτικά, μασκαραλίτκα.

Για να μην αποδεχτούμε για άλλη μία χρονιά την εκκωφαντική σιωπή των Φανών, σας καλούμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου ώρα 15:30 στο στέκι του συλλόγου «Άη Δημήτρη» (Ευγενίου Βούλγαρη 11, Κοζάνη) να μάθουμε και να τραγουδήσουμε τραγούδια των Φανών με πρωτοτραγουδιστή τον κο Κώστα Μούρτζιο.

Απαιτείται προεγγραφή  έως Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccUtWbnkiu2vbJYeU-GV7atmn52UbbywxDTO5P9VXbESZ-rw/viewform?fbclid=IwAR2qJcLGcRcNPCwRetVXjOAf0Og1AJ6zQfVfFmxpLzsEfIfImxK8PdWdMdA

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Απαραίτητα έγγραφα : Ολοκληρωμένος εμβολιασμός ή Πιστοποιητικό Νόσησης , ή Rapid Test (έως 48 ώρες) ή PCR (έως 72 ώρες), Self Test για ανήλικους (που χρησιμοποιούν  στο σχολείο) και ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.