Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης να παρατείνει την μίσθωση για το Δημοτικό Αναψυκτήριο στο πάρκο Αγίου Δημητρίου για 3 ακόμη χρόνια, στην ίδια εταιρία που το διαχειρίζεται ήδη, με μοναδικό όρο την αναγνώριση εκ μέρους την μισθώτριας εταιρίας της οφειλής των 109.582,63 €, δημιουργεί πλήθος αποριών και εύλογων ερωτημάτων.
Όταν ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΕΥΑΚ, ορθώς, απαιτούν από τους δημότες-καταναλωτές συνέπεια και αποπληρωμή παλαιών χρεών ή ρύθμιση αυτών για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σχετική διοικητική πράξη (μεταβίβαση, ανανέωση, νέα σύνδεση κλπ) είναι το λιγότερο προκλητικό να υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη εύνοια σε μία εταιρία που «όλως τυχαίως» απαρτίζεται από δύο υποψηφίους του συνδυασμού της «Ενότητας» στις Δημοτικές εκλογές του 2019.
Το Δημοτικό Αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κοζάνης, επομένως ανήκει σε όλους μας και η κάθε απόφαση που αφορά δημοτική περιουσία θα έπρεπε να λαμβάνεται με ιδιαίτερη προσοχή και γνώμονα το καλό όλων των δημοτών. Είναι τουλάχιστον μεροληπτικό ίσως και νομικά επιλήψιμο ο Δήμος Κοζάνης με τις πράξεις του να δημιουργεί ανισότητες στην λειτουργία της αγοράς ευνοώντας προκλητικά «ημετέρους» σε σχέση με άλλους επαγγελματίες του χώρου.
Βλέπουμε και σε αυτή την περίπτωση ότι η λογική της εύνοιας των «δικών μας παιδιών» που διέπει την Δημοτική Αρχή σε διάφορα Νομικά πρόσωπα του Δήμου εξακολουθεί να συνεχίζεται απροκάλυπτη, φτάνει πια!