Είναι τόσο απλό! Γιατί δεν το βλέπουν οι αρμόδιοι; (Γράφει η Δώρα Μουστάκα)

2 Μαρτίου 2022
20:59

Σήμερα τα σχολεία στην πόλη της Κοζάνης με εντολή Δημάρχου, λειτούργησαν μετά τις 10.00, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Αποτέλεσμα; Οι Διευθυντές/ ντριες (οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές)να προσέλθουν νωρίτερα στα σχολεία για να ανοίξουν μονοπάτια πρόσβασης για τους μαθητές με φτυάρια και αλάτια, αφού δεν υπάρχουν πλέον επιστάτες και ο Δήμος δεν έχει προσωπικό να διαθέσει γι’ αυτή τη δουλειά.
Πολλοί συνάδελφοι που πηγαινοέρχονται από γειτονικούς νομούς δεν κατάφεραν να προσέλθουν στα σχολεία και τα παιδιά έχασαν μαθήματα. Υπήρξαν τμήματα σήμερα, που έκαναν μόνο 3 ώρες από τις 7 που προβλέπονταν στο πρόγραμμά τους. Αλλά και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ήταν συνεχώς έξω για να αποτρέψουν τραυματισμούς μαθητών που έπαιζαν με τα χιόνια, ενώ οι γονείς αναγκάστηκαν να φέρουν ρούχα στα παιδιά τους, γιατί είχαν βραχεί και τα ανοιχτά παράθυρα λόγω covid, δεν άφηναν τις τάξεις να ζεσταθούν. Ας μην αναφερθώ και στην ταλαιπωρία των μαθητών που μετακινούνται με τα λεωφορεία .
Εάν,όμως, η απόφαση προέβλεπε κλειστά σχολεία, τα μαθήματα θα γινόταν διαδικτυακά και οι μαθητές δεν θα έχαναν καμία διδακτική ώρα, ούτε θα κινδύνευαν να κρυώσουν ή να τραυματιστούν! Είναι τόσο απλό!!! Γιατί δεν το βλέπουν οι αρμόδιοι;
Από ανάρτηση στο facebook της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης Δώρας Μουστάκα

53 σχόλια

      • Ρωτάω:
        Καθαρίστριες ή καθαριστές υπάρχουν στο σχολείο ? ????
        Φτάνει πια με την ισοπέδωση των πάντων!!!!

      • Ναι δική του αρμοδιότητα είναι. Όπως δική του αρμοδιότητα είναι η συντήρηση των σχολικών κτηρίων, να επιδιορθώσει κάθε ζημιά, να κόψει τα χόρτα στις αυλές κ.α. Όπως και να εξασφαλίσει όλες τις συνθήκες να είναι τα παιδιά μας ασφαλή στο σχολείο. Εξασφάλισε μήπως τις κατάλληλες συνθήκες για τον covid; πως αερίζονται οι αίθουσες τώρα με το κρύο; συνωστίζοντας τα παιδιά στους διαδρόμους; Ζήτησε από το υπουργείο συσκευές καθαρισμού του αέρα των αιθουσών γιατί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν μπορείς να έχεις συνεχώς ανοιχτά τα παράθυρα;

  • Και όλοι εμείς που δεν έχουμε σε ποιον να αφήσουμε τα παιδιά μας νομίζετε ότι έχουμε την ευχέρεια να καθυστερούμε ή να μην πηγαίνουμε στη δουλειά μας; Όταν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν από τις 7:30 σκεφτόμαστε πως θα πάνε τα μεγαλύτερα παιδιά σχολείο;

    • Επειδή αυτή η καραμέλα δε λέει να λιώσει, έχω μια καλοπροαιρετη απορία και θα ήθελα να μου την εξηγήσεις…αν όχι εσυ κάποιος εργαζόμενος…το σχολείο δηλαδή το έχετε για παρκάρισμα; γιατί αν το δούμε έτσι, το καλοκαίρι, και στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα τι κάνετε; ποιος τα φροντίζει τα παιδιά σας; γιατί αν τα βάλουμε αριθμητικά είναι 4 μήνες από τους 12…αρκετός καιρός νομίζω απο τις 2-3 μέρες που διαρκεί η κάθε κακοκαιρία

      • επειδή ή δεν έχεις παιδιά ή είσαι δάσκαλος και βαριέσαι να πας στο σχολείο, τράβα πάρε ένα φτυάρι και σώνε

      • Στο χωριό που μπορεί να απέχει πολύ για μία καθημερινή στον χειμώνα….. πως σου φαίνεται τετραπέρατε?

    • Εγώ πριν διοριστώ δούλευα ως χτίστης έπρεπε να με διορίσουν από το χτίσιμο του σχολείου να είμαι και εκεί και να συνεχίσω και τώρα. Στη συντήρηση στη διδασκαλία και γενικά όπου χρειάζεται. Τα συνεργεία συντήρησης είναι αρμοδιότητα του δήμου.
      Υπάρχουν σχολεία στα οποία οι καθηγητές αποτελούν και συνεργείο συντήρησης, ΕΠΑΛ.

  • Δώρα…τα ίδια κάνουμε και μεις στα μαγαζιά μας. Τα καθαρίζουμε και τα σκουπίζουμε χρόνια τώρα. Μην σηκώνετε με την πρώτη το γάντι και να κάνετε και σεις τα ίδια για να δείξετε και το καλό παράδειγμα στα παιδιά χωρίς να γκρινιάζετε. Για να βγουν αύριο οι υπεύθυνοι πολίτες που έχουμε ανάγκη. Αυτοί που να καθαρίζουν το χώρο έξω από την πολυκατοικία τους, να ανακυκλώνουν, να σέβονται τους πεζούς ως οδηγοί και τόσα άλλα. Λυπάμαι πολύ με αυτό που έγραψες ειλικρινά.

    • Αν το σχολείο το βλέπεις ως μαγαζί και το εκπαιδευτικό ως πωλητή ,λυπάμαι πολύ για αυτό που έγραψες εσύ.
      Και κάτι ακόμα σύμφωνα με τη δική σου λογική δεν είδα το δήμαρχο να καθαρίζει το χιόνι έξω απο το δημαρχείο ,ούτε κάποιον υπάλληλο του δημαρχείου ,αλλά έρχεται το συνεργείο το οποίο έχει προσληφθεί για αυτή την εργασία.

  • Οι σύλλογοι γονέων να ερθουν σε συνεννόηση με κάποιους ανθρώπους που έχουν εργαλεία πχ φτυάρια και ενδιαφέρονται για περιστασιακό μεροκάματο με ένα λογικό αντίτιμο να πηγαίνουν στα σχολεία όταν υπάρχει χιόνι/πάγος και να καθαρίζουν διαδρόμους για να περνάν τα παιδιά με ασφάλεια μέσα. (Όλοι όσοι έχουν ένα μπαχτσε στα πέριξ όλο και κάποια τέτοια βοήθεια παίρνουν!)
    Στο διάλλειμα τα παιδιά εάν έχουν επιβλέψει από δασκάλους/καθηγητές ας μην παίζουν με το χιόνι, άλλωστε είπαμε είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια τους και οι εκπαιδευτικοί των κοντινών νομών να ξεκινάνε πολύ νωρίτερα ή να παίρνουν τη δημόσια συγκοινωνία, πχ λεωφορείο, για να είναι στην ώρα τους για μάθημα. Οι υπόλοιποι που εργάζονται σε διπλανούς νομούς πως έφτασαν άραγε; Επίσης την ώρα που δεν εργάστηκαν σήμερα θα την αναπληρώσουν άλλη μέρα; και δεν εννοώ να κουτσουρευτει η ύλη ή να στριμώξουν το χαμένο μάθημα στην επόμενη διδακτική ώρα.
    Πώς δικαιολογήθηκε το μεροκάματο της ημέρας άραγε;

    • Το μεροκάματο δικαιολογηθηκε χρεωνοντας κανονική αδεια. Μία απο τις 5 μερες που δικαιουνται ολο το 2022. Δικαίωμα τους. Οπως επραξαν και οι λοιποι εργαζομενοι που ερχονται απο αλλους νομους. Αν και σε αντιστοιχια, ποσους ξερετε να ερχονται καθε μερα απο την Θεσσαλονικη να δουλεψουν στην Κοζανη και δεν ειναι εκπαιδευτικοι;
      Οι δασκαλοι και οι καθηγητες ειναι πολυ λιγοτεροι σε αριθμο απο τα παιδια. Ποσο να επιβλεψουν τις αχανεις αυλες; Εκτος αν εχετε την εντυπωση οτι σε καθε παιδι αντιστοιχει ενας δασκαλος που ουρλιαζει “μη Γιωργακη” κι ο Γιωργακης ακουει.

    • Αν είναι αναπληρωτές δεν υπήρξε μεροκάματο, φιλτατε. Απουσια εστω και αναρρωτική=δεν πληρωνεσαι. Ρωτηστε και μετά εκφραστείτε!

  • Στους βρεφονηπιακούς είναι άλλες οι συνθήκες, δεν βγαίνουν έξω με κίνδυνο να χτυπήσουν… το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα συμφωνήσουν όλοι στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων στις έκτακτες περιπτώσεις λόγω καιρού λόγω διαφορετικών συμφερόντων και διαφορετικού τρόπου σκέψης. Αν Πάρο όμως κάτι στραβά τότε θα αρχίσουν την κριτική και τις καταδίκες μέσω σχολίων…

      • Διαδυκτυακή εκπαίδευση υπάρχει ΜΟΝΟ σε παραδόσεις μαθημάτων πανεπιστημίων
        Η ΤΑΞΗ είναι γνώση, κοινωνικοποίηση, σχολιασμός, παρέα, φιλία, αταξία, ερώτηση, διAδραστικότητα, επικοινωνία.
        Δυστυχώς το να θεωρείς ότι η τηλεκπαίδευση αναπληρώνει την τάξη αποδεικνύει ένα πράγμα:
        Πόσο μακρυά είσαι από ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Δυστυχώς υπάρχουν “εκπαιδευτικοί” που ζητούν μετά μανίας την τηλεκπαίδευση διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Και δεν μπορούν να σταθούν διότι πολλοί ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
        Δυστυχώς τα παιδιά μας δυο χρόνια τώρα -ειδικά οι ιδιαίτερα ευαίσθητες ηλικίες του γυμνασίου- έχουν πάθει πλάκα. Τα περιστατικά ψυχοπαθολογικής βίας έχουν χτυπήσει κόκκινο πανελλαδικά.

  • Στον ιδιωτικο τομεα φροντιζουμε, οι σωστοι επαγγελματιες να εχουμε ασφαλη προσβση για τους πελατες μας. Μπορουν να το κανουν και οι δασκαλοι-καθηγητες. Δεν θα πεσει η τσιπα τους. Αρκετες φορες πηγα σαν γονιος και καθαρσα-ανοιξα διαδρομο για να μπουν τα παιδια στο 10ο Δημοτικο. Μη ρωτησετε που ηταν οι εκπαιδευτικοι.

    • Δηλαδή για να καταλάβω. Εχετε την απαιτηση απο δασκαλους και καθηγητες να ζαλωνονται τα φτυαρια και να καθαρίζουν τις αυλες και τις σκαλες των σχολειων επειδη εσεις καθαριζετε τα λιγα μετρα του πεζοδρομιου του δικου σας μαγαζιου; Ναι, βγαζει νοημα, η εκταση ιδια, σιγα.

    • Εκεί είναι η υποχρέωση του Δήμου, αφού κάνει όλα αυτά τότε να ανοίξει τα σχολεία. Είναι αρμοδιότητα του Δήμου να έχει καθαρίσει τα πάντα.

  • Οι γονείς φωνάζουν αλλά ο δήμαρχος κοιμάται…. Η τηλεθέρμανση δεν λειτουργεί αλλά τα σχολεία είναι ανοιχτά με αυτήν την κακοκαιρία και με ανοιχτά παράθυρα

  • Το θέμα ποιο είναι;;;Η ώρα η που έπρεπε να καθαρίσουν οι εκπαιδευτικοί;;;Στο μαγαζί μου εγώ ανοίγω δρόμο και καθαρίζω.. Έτσι και αυτοί είναι δουλειά τους..

  • Κυρία Μουστάκα, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να ανοιχτεί διάδρομος πρόσβασης, με 2 φτυάρια, από εσάς τους καθηγητές. Είναι 5 λεπτά υπόθεση, εξάλλου το χιόνι ήταν 5 εκατοστά. Θα δίνατε και το καλό παράδειγμα στα παιδιά, ότι στη ζωή αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και δεν τις αποφεύγουμε.
    Θεωρώ επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί έχετε μια ροπή στο να τραγικοποιείτε τις καταστάσεις, ειδικά το θέμα με τα χιόνια.

  • Συγνώμη κυρία διευθύντρια, δεν πρέπει να έχετε συνέχεια δικαιολογίες. Τι θα πει δηλαδή πήγατε λίγο νωρίτερα στο σχολείο σας. Και τι έγινε αν μέσα στο χρόνο (ποιο χρόνο) το κάνατε και αυτό;;; Λέτε ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν. Τόσο πολύ χιόνι είχε;;;;; Οι συνάδελφοι σας που μετακινήθηκαν από Κοζάνη για άλλες πόλεις (Βέροια, Έδεσσα…) πώς το έκαναν αυτό;;;; Όπως είπατε και έχετε δίκαιο, ο δήμος δεν έχει προσωπικό να διαθέσει ( και ο κάθε δήμος πλέον στην Ελλάδα). Άρα τί πρέπει να γίνεται;;; Να κλείνουν τα σχολεία για πολλές ημέρες μέχρι να λιώσει το χιόνι;;;; Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Και αν χρειαστεί κάποιες φορές ας να είναι έξω όπως είπατε από τις τάξεις οι εκπαιδευτικοί. Και μη ξεχνάτε πως υπάρχουν πολλοί πολλοί άλλοι που δουλεύουν από πολύ πιο πριν από εσάς (από τις 6:30 και από τις 7:00) και έρχονται και από άλλους νομούς, έρχονται όμως, τα καταφέρνουν να έρθουν (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, υπάλληλοι ΔΕΗ κ.λ.π.) αλλά και να πάνε σε άλλους νομούς, και δουλεύουν και γεμάτο 8ωρο έως τις 3 το μεσημέρι, και για 365 ημέρες το χρόνο (σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι)………..!!!!!!!!!! Ήρεμα τα λέω….. Τίποτα άλλο….!!!!

    • Μόνιμη δικαιολογία του Δήμου Κοζάνης για όλα τα θέματα της καθημερινότητας είναι η έλλειψη προσωπικού. Αλήθεια τι κάνουν οι υψηλό μισθοί δημοτικοί υπάλληλοι που προσελήφθησαν τη δεκαετία του 1980; Μάλλον βρίσκονται σε γραφεία ή πήραν τις υψηλές ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ που οι εκπαιδευτικοί που ορισμένοι κακοπροαίρετη ζητάτε να γίνουν και καθαρίστριες/ές, δεν θα δουν στον αιώνα τον άπαντα.

  • Ανακοίνωση χαμηλής αντιληπτικής ικανότητας.. δεν έχουμε προσωπικό να καθαρίζει τα χιόνια και εμείς δεν ξέρουμε πως γίνεται… 0 από 0 στο -0

  • Έχω μια απορία εσείς όλοι που θεωρείτε το επάγγελμά του εκπαιδευτικού τόσο ξεκούραστο γιατί λοιπόν δε φροντίσατε να διαβάσετε,να σπουδάσετε και να γίνετε δάσκαλοι; Απλά το μόνο που μάθατε είναι να κατηγορείτε συνέχεια και να σχολιάζετε.

    • Διαβάσαμε και σπουδάσαμε αλλά ήταν κλειστοί οι διορισμοί 10 χρόνια. Εϊναι τόσο καλό που οι δάσκαλοι και οι καθηγητές βγαίνουν στη σύνταξη στα 40 χρόνια υπηρεσίας και όλοι αν μπορούσαν θα ήθελαν να μη βγουν ποτέ. Δεν υπάρχει καλύτερο.

  • Έχουμε γίνει οι άνθρωποι για ολες τις δουλειές, ορθά ειπώθηκε. Σε πολλά σχολεία δε βλέπουμε ούτε και την προθυμία έστω κάποιων πατεράδων ή μανάδων να μας συνδράμουν σε όλο αυτό, με αποτέλεσμα να φτυαρίζουν ή να τρέχουν για το κάθε τι εκπαιδευτικοί με σοβαρά προβληματα υγείας. Δε φτάνει που καθόμαστε μεχρι το απόγευμα στα σχολεία ήδη με τις μπούρδες χαρτούρες (βλεπε αξιολογηση, εργαστήρια δεξιοτητων, εξοπλισμος σχολειων, οπου παίρνεις ενα χαρτονι και χρειαζονται δεκα δικαιολογητικά..) που προσθέτει επιπλέον το Υπουργείο στους διευθυντές, ελεος καπου..
    Και στο κάτω κάτω για τα παιδιά σας πρόκειται..

    • Ε είστε προκλητικοί. Τη γραφειοκρατία την λέτε “δουλειά”; Πρώτα απ’ όλα παλεύατε τόσες δεκαετίες να μην μπει η αξιολόγηση και να κάνει ο καθένας ό,τι μάθημα γουστάρει στην τάξη χωρίς κανένα έλεγχο. Μετά τα συμβούλιά σας μπλοκάρανε όλες τις πειθαρχικές διώξεις για ανίκανους και άχρηστους εκπαιδευτικούς. Έπειτα ρώτα την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ τι άποψη έχουν για τα παράνομα ιδιαίτερά σας που είναι καθαρή φοροκλοπή. Και μη μου πεις ότι έχετε και χαμηλούς μισθούς γιατί χαμηλούς μισθούς έχουν και άλλοι που δεν κλέβουν το κράτος. Τέλος αν δε σας φτάνουν τα μισθά μπορείτε να πάρετε άδεια να εργάζεστε και απογεύματα.
      Μην προκαλείτε άλλο την κοινωνία.

      • Ποια προνόμια είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι ποιο αδικημένοι, οι μόνοι που πλήρωσαν και συνεχίζουν να την οικονομική κρίση είναι αυτοί, είχαν μείωση 40 με 45% των αποδοχών τους και πάγωμα των Μ.Κ.

          • Όχι θα κάνω μετάταξη, όπως κάνουν όλοι. Θα πάω σε μια προνομιούχο θέση όπως εσύ.

    • Χριστούγεννα…. 17 Πάσχα……….. 17 Καλοκαίρι……. 70 Χιόνια………. 15;; Τριήμερα…….. 6;; Εκδρομές…….. 6;; Σαββατοκύριακα….πολλά
      Συνελεύσεις……;;;; 25η Μαρτίου……..
      28η Οκτωβρίου……
      Τριών ιεραρχών….. Πολυτεχνείο…….. Πρωτομαγιά……… Θρησκευτικές εορτές….. Απελευθερώσεις πόλεων…
      Ώρα εργασίας (8:15-14:00)με τρίωρα-τετραωρα-πεντάωρα……. καθημερινά…..!!!!!!!!!
      Καθαρές ημέρες μαθημάτων (δουλειάς);;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • Σιγα τι επαθαν οι εκπαιδευτικοι που ανοιξαν εναν μικρο διαδρομο να περασουν οι μαθητες.Στον ιδιωτικο τομεα αναρωτηθηκαν ποτε τι κανουν οι υπαλληλοι;Δουλευουν π.χ.στο σουπερ μαρκετ ως ταμιας, αλλα κανουν και την καθαριστρια και τον αχθοφορο και τον κουβαλητη μεχρι το αυτοκινητο τα ψωνια των μεγαλοκυριων και λενε και ευχαριστω.Οι εκπαιδευτικοι γιατι δεν κανουν παραπονα το καλοκαιρι που καθονται 3 μηνες συν Χριστουγεννα και Πασχα;Δεν τους συμφερει.Με την τηλεδιασκεψη ομως θα δουλεψουν μονο 3 ωρες και μετα καφε.

  • Αν ήταν στην Ιαπωνία θα εκπαιδεύονταν και τα παιδιά στον αποχιονισμό. Εδώ όλα γίνονται με βάση τα θέλω των καθηγητών. Καμία αξιολόγηση, μην τυχόν ξεβολευτούν μην τυχόν δουλέψουν καμιά ώρα παραπάνω. Και στο τέλος με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Να ναι καλά τα φροντιστήρια και οι γονείς που πληρώνουν.

  • Ως διευθύντρια φαντάζομαι θα μεριμνήσατε σύμφωνα με το νόμο να μη πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που αργοπόρησαν να προσέλθουν στην εργασία τους..ή δεν το κάνατε αυτό και τους καλύψατε;
    Θα μας απαντήσει και ο προϊστάμενος της β.θμιας;

    • Βρήκαν το κόλπο σαν καλοί δημόσιοϋπάλληλοι να βάλουν τη μέρα κανονική άδεια. Άσε τα έχουν αυτά τα κόλπα έτοιμα και με την κάλυψη των διευθυντάδων τους που όλοι ξέρουμε με τι κομματικές πλάτες έγιναν.

  • Το κεντρικο οδικο δικτυο ηταν καθαρο. Επισης,μεχρι τις 12-1 ειχε λιωσει το περισσοτερο χιονι.Πολυ κακο για το τιποτα.

  • Όλα είναι θέμα παιδείας. Και οι πρώτοι που παιδεύουν τα παιδιά είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Εάν το παιδί δει τον εκπαιδευτή του να καθαρίζει ένα διάδρομο για να μπει στο σχολείο το ίδιο θα κάνει και το παιδί αύριο. Όπως εγώ καθαρίζω το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μου και στη δουλειά μου έτσι και εσύ κ. Εκπαιδευτή να καθαρίσεις ένα διάδρομο να μπουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Βαρέθηκα να ακούω την καραμέλα δεν πληρώνομαι για αυτό είμαι για την τάξη.Αυτο εμένα με παραπέμπει ότι το ίδιο κανείς και στο σπίτι σου. Είναι ντροπή ΔΥ να μιλά έτσι και εσύ που προαγεις την παιδεία να δείχνεις τον δρόμο του οχαδερφισμου και να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξει η επόμενη γενιά και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που κάναν οι εκπαιδευτικοί παλιά και οι γονείς να ανοίγουν δρομάκια με τα φτυάρια χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου διότι κρυβόμαστε πάντα πίσω από την αδυναμία του άλλου για να καλύψουμε την δική μας αδιαφορια. Διδάξτε ήθος και καλλιεργήστε χαρακτήρες στα σχολεία και όχι εγωισμό.

  • Απο πότε τα σχολεία διδάσκουν τον εγωισμό;
    Τον εγωισμό βλέπατε στην ψυχή των δασκάλων σας και των καθηγητών σας;
    Εγώ,ως μαθητής, γνώρισα μόνον εκπαιδευτικούς που καλλιεργούσαν χαρακτήρες και δίδασκαν ήθος και αξιοπρέπεια!
    Αλίμονο σ’ ανθρώπους που απο κάποια προσωπικά τους κόμπλεξ,δεν έβλεπαν το καθαρό νερό των δασκαλων τους,αλλά απο κατωτερότητα,εκεινο το νερό,το έβλεπαν ως λασπόνερο

  • Οι δασκαλοι και οι καθηγητες θα μαζευουν τα χιονια,τα χορταρια,θα φτιαχνουν τα φωτα και τα νερα,θα καθαριζουν αιθουσες,θα διακικηουν την αλληλογραφια,θα μοιραζουν τις τυροπιτες στα παιδια.Σε καποιους απο σας που δε μαθατε γραμματα,αλλα οι γονεις, προβλεπτικοί οντες,φριντισαν να σας αφησουν βιβλιαρια τραπεζης,μηπως θελετε οι δασκαλοι και οι καθηγητες να σας κανουν αερα στις ξαπλωστρες της χαλκιδικης το καλοκαιρι;
    Οι δασκαλοι αυτο,οι δασκαλοι το αλλο!!
    Στο τελος απ την αγαπη που τους εχετε θα δασκαλιασετε

  • Ολοι εσεις που απαξιωτικα ομιλειτε για τους εκπαιδευτικους μαθετε τα παρακατω,εκει που οδηγουν τα ιχνη των υποδηματων,πανω στο χιονι,στο τριτο γυμνασιο,μαθετε πως” αυτο το τεραστιο κτισμα με τις πολλες αιθουσες,ισογειο και στον πρωτο οροφο,με τους ατελειωτους διαδρομους με τα πολλα γραφεια και κοινοχρηστους χώρους,αυτο το ευλογημενο καταφυγιο για μενα και η χαρα της ζωης μου,αυτο το κοσμημα των Γυμνασιων,το εβαψα μονος μου,μονος μου,αμισθί!!
    Και μαζι με το αγαπημενο μου σχολειο και ολα τα καγκελα του τεραστιου συγκροτηματος,που αγκαλιαζει σημερα πολλα σχολεια!!
    Οι καθηγητες δεν ειναι αργοσχολοι,δεν τεμπελιαζουν,αλλου να βρείτε αυτους που πρεπει να βρειτε!
    Τα παρα πανω εγιναν το 1992,ξεκινησα παραμονη χριστουγεννων και τελειωσα 5 ιανουαριου,για να ειναι ετοιμο τ Αη Γιαννιου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.