Ψήφισμα για την ΛΑΡΚΟ ΑΕ. από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων

3 Μαρτίου 2022
14:27

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων στην τακτική του Συνεδρίαση της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα, να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα για την ΛΑΡΚΟ ΑΕ., το οποίο εγκρίθηκε με την υπ. αριθμ. 11/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων. 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για την ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων εκφράζει την βαθιά του αγωνία για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την τύχη της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, επίκειται η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση, με δυσοίωνο το εργασιακό τους μέλλον και η αγορά της εταιρείας από ιδιώτη επενδυτή, ελεύθερης βαρών και με εγκεκριμένες όλες τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Στα πλαίσια αυτά η εταιρεία εκκαθαρίζεται και αποδίδεται στον ιδιώτη επενδυτή χωρίς χρέος. Όλες οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις συνεργαζόμενες εταιρείες της περιοχής μας ουσιαστικά διαγράφονται.

Το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. στην περιοχή δεν περιλαμβάνεται στην διαδικασία πώλησης. Το ορυχείο της Λάβας είναι στα αζήτητα και ουσιαστικά έχει κλείσει, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μελλοντική του λειτουργία ή για την περιβαλλοντική του αποκατάσταση.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων:

1. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον συγκλονιστικό και δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και δυόμιση χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, για να κρατήσουν ανοιχτή τη Δημόσια ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή.

Η απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντάς τους από τα σπίτια του οικισμού, πρόκειται για ωμή βία απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Στους εργαζόμενους που με το αίμα και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν τις υποδομές της ΛΑΡΚΟ, μιας δημόσιας επιχείρησης με τεράστιο ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να λειτουργεί υπηρετώντας την ευημερία του λαού.

2. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των συνεργαζομένων επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίες πλήττονται από τον βίαιο και άδικο τρόπο που αντιμετωπίστηκαν, χάνοντας σημαντικά ποσά δεδουλευμένων στην επιχείρηση ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

Ζητούμε:

  • Να διασφαλιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και του ορυχείου της Λάβας.

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

  • Να αποδοθούν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της περιοχής μας με την ΛΑΡΚΟ Α.Ε όλες οι οφειλές που εκκρεμούν ως τώρα.

5 σχόλια

  • Πρόταση
    Αφού σας ενδιαφέρει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και ισχύουν όλα όσα γράφετε να την πάρει ο Δήμος με 1 ευρο απαλαγμένη απο χρέη και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για την ευημερία του λαού.
    Ο φορολογούμενος θα αναλάβει τα χρέη που δημιουργήθηκαν όχι άλλα.
    Ανέξοδα ψηφίσματα τέλος

  • Αν οι εργαζόμενοι εχουν την συμπαράσταση της υποκρισιας και της ειρωνείας,δυσκολευουν τα πραγματα!

  • , Για πείτε μας Σας παρακαλώ με ποιον διαγωνισμό οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ΑΕ διορίστηκαν σε αυτήν την εταιρεία? Γιατί από ότι γνωρίζουμε οι περισσότεροι είχαν ένα Παλαιόχωραφο Και μπήκαν στη ΛΑΡΚΟ. Τώρα διεκδικούν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ αφού οικονόμα ήταν μεγάλη

  • πολύ κομουνιστικά ακούγονται αυτά που ψήφισαν στο Δ.Σ. , που ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ να προτείνει να γίνει ΧΥΤΑΜ στο χώρο του ορυχείου, τι έγινε κι αυτός κομουνιστής μας προέκυψε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.