Άμεση ανάγκη για ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στην Δυτική Μακεδονία – Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

3 Μαρτίου 2022
14:29

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κ.κ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Άμεση ανάγκη για ίδρυση υπηρεσίας Ε.Μ.Α.Κ. στην Δυτική Μακεδονία».

Η ερώτηση αναδεικνύει εκ νέου το πρόβλημα με την έλλειψη Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία, γεγονός που δημιουργεί πλείστα προβλήματα στις επιχειρήσεις ανεύρεσης και διάσωσης αγνοουμένων στην Περιφέρεια.

Σε μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά (πολλές λίμνες, οροσειρές, χαράδρες κλπ), αλλά και σε μια εποχή ακραίων κλιματικών φαινομένων, είναι αδήριτη η ανάγκη για την δημιουργία τοπικής μονάδας Ε.Μ.Α.Κ..

Σήμερα, σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται να επιληφθούν ειδικά σώματα, καλούνται διασώστες από όμορες περιοχές, γεγονός που μειώνει τον χρόνο απόκρισης, άρα και τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης των ερευνών.

Το αίτημα για τη δημιουργία Ε.Μ.Α.Κ. τίθεται συνεχώς από το Σωματείο Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν διαθέσιμες υποδομές στην περιοχή, ενώ στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου είχαμε καταθέσει στις 27 Ιανουαρίου 2021 παρόμοια ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, από το οποίο λάβαμε την απάντηση ότι το θέμα εξετάζεται υπό το πρίσμα των επιχειρησιακών αναγκών.

Τα πρόσφατα περιστατικά ανεύρεσης και διάσωσης έχουν αναδείξει ξανά την σημασία της δημιουργίας Ε.Μ.Α.Κ. στην Δυτική Μακεδονία και ως εκ τούτου καλούμε την κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, να ανταποκριθεί και να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.