Ένταξη της  πρότασης του έργου «Υποδομές Hλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά Οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Εορδαίας» συνολικού προϋπολογισμού 1.494.200,00 ευρώ, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

3 Μαρτίου 2022
14:41

 

Με την υπ. αριθμ. πρωτ. 5663/2021/2-3-2022 (ΑΔΑ: 637Σ46ΜΤΛ6-0ΑΦ) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στυλιανού Πέτσα, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Εορδαίας για ένταξη στην Πρόσκληση ΑΤ12 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του έργου με τίτλο: «Υποδομές Hλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά Οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Εορδαίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.494.200,00 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και Σταθμών Φόρτισης αυτών. Με την προμήθεια αυτή θα επιτευχθεί η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας καθώς και του κόστους χρήσης των προτεινόμενων Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων.

Επιπρόσθετα θα επιλυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα σε σχέση με τη κάλυψη των αναγκών μετακίνησης τόσο των υπηρεσιών του δήμου όσο και (τουλάχιστον σε ένα ποσοστό) και των μονίμων κατοίκων και επισκεπτών της Εορδαίας.

Αναλυτικότερα η προμήθεια περιλαμβάνει:

 • 1 Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο τουλάχιστον 25 θέσεων
 • 1 Ηλεκτρικό Απορριμματοφόρο (Κλειστού Τύπου Σκάφης).
 • 1 Ηλεκτρικό Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων.
 • 1 Ηλεκτρικό Όχημα Αποκομιδής (Ανοιχτό Τύπου Σκάφης).
 • 1 Ηλεκτρικό Όχημα Ειδικών Χρήσεων (Τύπου Pick up, ανοιχτό).
 • 1 Ηλεκτρικό Όχημα Μεταφοράς.
 • 1 Ηλεκτρικό Mini Van.
 • 6 Σταθμοί Φόρτισης AC με δυνατότητα Φόρτισης: 22kW.
 • 1 Σταθμός Φόρτισης DC, με δυνατότητα Φόρτισης 40 kW.

Γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι η δημοτική αρχή με μεθοδικότητα συνεχίζει να ανανεώνει τον στόλο οχημάτων του Δήμου Εορδαίας και μάλιστα αναβαθμίζοντας τον με καινοτόμο τρόπο, που εκτός από την εύρυθμη λειτουργία του θα προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του διαφορετικού καυσίμου, θα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα προωθεί την καθαρότερη ατμόσφαιρα και τη μείωση της ηχητικής ρύπανσης.

 

 

3 σχόλια

 • Ευκαιρία. Ήρθε η ώρα με τον μισθό των 700 ευρώ να αγοράσουμε ηλεκτρικό. Ας μείνουν όλα τα υπόλοιπα απλήρωτα αλλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αγορασθεί.

 • Μάλλον μόνο για τα σχόλια μπήκατε. Μιλάει για ΔΗΜΟΤΙΚΑ οχήματα και φορτιστές. ΟΧΙ για ιδιώτες! Ξεκολλήστε λίγο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.