Κοζάνη: Κώστας Στάχταρης και Νίκος Τζώρτζης: «Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση στην Αποκριά λόγω της πανδημίας»

4 Μαρτίου 2022
07:03

Είναι δύο από τους DJs της πόλης μας που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα μουσικά δρώμενα της Κοζάνης! Από τις εποχές που η διασκέδαση έσφυζε από ζωή και τα στενά της πόλης βούλιαζαν από κόσμο μέχρι και σήμερα, πρωταγωνιστούν πίσω από τα decκs των κέντρων διασκέδασης!

Συναντηθήκαμε για να μιλήσουμε για την Αποκριά!  Να κάνουμε μία ανασκόπηση στο παρελθόν και να δούμε μέσα από την δική τους οπτική τι μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να αλλάξουμε για την αναβάθμιση του μεγαλύτερου γεγονότος της Κοζάνης.

Τα χρόνια της πανδημίας η Αποκριά της Κοζάνης σίγησε. Οι Φανοί ως το σήμα κατατεθέν των Αποκριών σύμφωνα και με τους ίδιους δεν άναψαν!

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που η πανδημία σταμάτησε τις ζωές μας, εμείς εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για καλύτερο σχεδιασμό των Αποκριών της Κοζάνης;

«Πρέπει να υπάρξει ένα restart στην Αποκριά της Κοζάνης» Ως ευκαιρία επανεκκίνησης θεωρούν και οι δύο την διακοπή των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας.

«Πρέπει να κερδίσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος. Η πτωτική έλευση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια κατά την περίοδο των αποκριών στην Κοζάνη, αλλά και η οικονομική στενότητα που περιήλθε η χώρα μας ελέω οικονομικής κρίσης, συρρίκνωσαν την εορταστική περίοδο των Αποκριών.

«Κάποτε ξεκινούσαμε την Τσικνοπέμπτη και βγαίναμε από τα μαγαζιά ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας» επισημαίνει ο Κώστας εξηγώντας πως η Αποκριά πάντα είναι συνυφασμένη με την ψυχολογία του κόσμου. Μέσα σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων η Αποκριά άλλαξε μορφή και από Αποκριά μεταλλάχθηκε σε Καρναβάλι κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό από το Νίκο, καθώς όπως αναφέρει «ο κόσμος εξελίσσεται, η μουσική εξελίσσεται και σαφώς και η Αποκριά εξελίχθηκε και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε όλοι μας».

Για το μέλλον της Κοζανίτικης Αποκριάς, και οι δύο εμφανίζονται απόλυτα αισιόδοξοι και ρίχνουν όλο το βάρος της προσοχής, στις υπηρεσίες που από δω και πέρα πρέπει να είναι ποιοτικές και υψηλού επιπέδου αν θέλουμε να «ξανά μπούμε στον Αποκριάτικο χάρτη της χώρας μας» όπως επισημαίνουν! Αποκέντρωση των Αποκριάτικών εκδηλώσεων και περισσότερη διαφήμιση!

Η πόλη της Κοζάνης έχει αλλάξει! Η διασκέδαση της πόλης μας έχει ανοίξει τα σύνορά της και έχει επεκταθεί!  «Η καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς πάντα θα χτυπάει στο κέντρο της πόλης αλλά πλέον οι εκδηλώσεις πρέπει να επεκταθούν και σε άλλα σημεία της», λέει ο Κώστας και συνεχίζει λέγοντάς πως «την περίοδο των Αποκριών όλη η πόλη πρέπει να θυμίζει Καρναβάλι και σε συνδυασμό με τους Φανούς πρέπει να ενισχυθούν και άλλα σημεία της πόλης. Η ιδέα μικρών συναυλιών σε γειτονιές ανά την πόλη μέσα από τοπικές και όχι μόνο μπάντες θα μπορούσε να ενδυναμώσει τις εκδηλώσεις».

Ο τρόπος και η συχνότητα της προβολής αυτού του σημαντικού γεγονότος της πόλης μας επαναλαμβάνεται συνεχώς στην κουβέντα μας! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και περισσότερα χρήματα για την διαφήμιση είναι τα δύο στοιχεία που επισημαίνουν και πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν για να γίνει η Κοζανίτικη Αποκριά ακόμα πιο γνωστή!  «Πρέπει να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες πόλεις σχετικά με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις». Η παράδοση μας είναι αυτή που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες σε συνδυασμό πάντα με ποιοτικές υπηρεσίες από όλους τους κλάδους της πόλης.

«Η μουσική που επιλέγουμε στα κέντρα διασκέδασης έχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο και αυτό κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν την διαφορετικότητα» επισημαίνει ο Νίκος  λέγοντας επίσης πως όλοι οι φορείς πρέπει να γίνουμε ένα για να δώσουμε την θέση που της αξίζει στην Κοζανίτικη Αποκριά».

Η ψυχολογία των επισκεπτών είναι αυτή που θα ορίσει την επιτυχία της Αποκριάς και ο δικός τους στόχος είναι μέσα από την μουσική τους να κάνουν τον επισκέπτη να γίνει αγγελιοφόρος της Αποκριάς και να μεταφέρει στην πόλη του πως στην Κοζάνη, γίνεται κάτι που αξίζει να επισκεφθείς!

Πηγή togethermag.gr – Στέλιος Φούντογλου

5 σχόλια

  • Η Αποκριά και κάθε Αποκριά όσο εξαρτάται από τα άτομα που εξαρτάται στο δήμο και τους αναχρωνιστικους συλλόγους τόσο θα πηγαίνει προς τα κάτω.

    Θέλει έναν οαπν που να έχει όραμα. Θέλει χρηματοδότηση. Θέλει ενεργούς πολίτες με σκέψη out of the box. Και φυσικά την παράδοση από δίπλα με τη δική της πινελιά γιατί εκεί βασίζεται το όλο εγχείρημα.

    Τι από όλα αυτά έχουμε τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας;

  • Αγαπητοί Κωνσταντίνε και Νίκο σας έχω έτοιμη τη λύση. Η πόλη της Κοζάνης είναι ένα καρναβάλι ολόκληρο το χρόνο, οπότε είμαστε συνέχεια μέσα στο στόχο μας.. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Όλα καλά..
    Υ. Γ. Σας αγαπώ πολύ

  • Οταν καποια χρονιά η Κοζάνη βουλιαξε απο κόσμο , τοτε σκέφτηκαν τα μαγαζιά οτι επρεπε να ανεβασουν τις τιμές τους για μία βδομάδα. Ετσι π.χ. πήγαν την μπύρα απο 3 ευρώ στα 8 λες και θα ερχονταν τα αμερικανάκια….
    Ετσι λοιπόν και οι επισκέπτες την επόμενη χρονιά ανταπέδωσαν αυτήν την τιμη. Και καθε χρόνο η κατηφόρα πάει λέγοντας…!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.