Συναντήσεις του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

4 Μαρτίου 2022
12:48
Κανένα σχόλιο
  • Ανακοίνωση από την επίσκεψη του Σωματείου στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ
  • Φόβοι για πισωγύρισμα με τις αλλαγές
  • Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στη ΔΕΥΑΚ, των αγροτών και των πολιτών ενάντια στην ακρίβεια
  • Συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον αγώνα για την αναγκαία διατήρηση των λιγνιτικών μονάδων λόγω και των διεθνών εξελίξεων

  Με τις γνωστές δυσκολίες λόγω κορωνιού πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Έγιναν συναντήσεις με όλους τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους υπόλοιπους συναδέλφους , στις οποίες εκφράστηκε η αγωνία τους για το μέλλον των υπηρεσιών λόγω των αλλαγών οι οποίες έχουν εξαγγελθεί. Το σωματείο μας εξέφρασε την ανησυχία του στους αρμόδιους και τους βουλευτές του νομού για τις εξελίξεις οι οποίες ενδεχομένως να φρενάρουν την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί.

  Είναι ενδιαφέρον να αποτυπώσουμε τη σημερινή πραγματικότητα έτσι ώστε να κρίνουμε και την αποτελεσματικότητα των όποιων αλλαγών.

  1. Η απονομή των οριστικών νέων συντάξεων γίνεται μέσα σε δύο-τρεις μήνες βρίσκεται δηλαδή πολύ κοντά στο επιθυμητό επίπεδο
  2. 2. Οι συντάξεις χηρείας εκδίδονται σε δύο μήνες
  3. Το εφάπαξ καταβάλλεται πια στους τέσσερις μήνες και σε λίγο στους τρεις μήνες
  4. Σοβαρές είναι ακόμα οι καθυστερήσεις στην απονομή της επικουρικής σύνταξης πού έχει φτάσει σχεδόν στους 36 μήνες.
  5. Πιο σοβαρές είναι οι καθυστερήσεις σε όσους εμπλέκονται με ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΒΕ

   Μέσα στο μήνα Μάρτιο θα καταβληθούν τα μπόνους των νέων συναδέλφων που αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2022.

   Ανέβηκαν στο διαδίκτυο τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα των πριν του 2016 συνταξιούχων στους οποίους έγινε επαναϋπολογισμός με το Nόμο Βρούτση 4670/ 2020.Σε όσους δεν έγινε ακόμα η εφαρμογή του Nόμου Βρούτση θα γίνει στο άμεσα επόμενο διάστημα.

   Είμαστε σε συνεννόηση με εργατολόγους για την κατάθεση αγωγής που αφορά στον επαναϋπολογισμό των επικουρικών συντάξεων στους παλιούς συνταξιούχους, που υπάρχουν ενδείξεις για τον μη σωστό επαναϋπολογισμό με βάση το Νόμο Κατρούγκαλου.

   Αναβλήθηκε η δίκη για το μειωμένο τιμολόγιο για τον Ιούνιο του 2022.

   Είμαστε ακόμα σε αναμονή για τη δημοσίευση της απόφασης για τα αναδρομικά από τις περικοπές σε επικουρικό και δώρα ήδη έχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες από την εκδίκαση της υπόθεσης.

   Το Σωματείο μας ενημερώθηκε από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Αδαμίδης-Καρράς για τις εξελίξεις της απολιγνιτοποίησης και της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ.

   Συμφωνήθηκε να συντονίσουμε τον αγώνα για την αναθεώρηση του σχεδίου για την παράταση λειτουργίας των μονάδων ενόψει και των δυσμενέστατων εξελίξεων στην Ουκρανία και την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και των καυσίμων με συνέπεια το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα και κυρίως στους λογαριασμούς ρεύματος.

    Μία προσπάθεια δύσκολη μιας και ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση επιμένουν παρά τις εξελίξεις το διεθνές σκηνικό στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

   Το Σωματείο μας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καθώς και στον αγώνα των αγροτών για την επιβίωσή τους και συντάσσεται με τις αγωνίες των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ  και των κατοίκων της περιοχής για το μέλλον της τηλεθέρμανσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.