Η Δήμητρα Καραγιάννη επιλέχθηκε ως μία από τους «Εκπρόσωπους του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό» μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

9 Μαρτίου 2022
12:52

 

     Η Δήμητρα Β. Καραγιάννη, Υπεύθυνη των Εκδόσεων Παρέμβαση, Συγγραφέας, Φιλόλογος, Συνεκδότρια & Υπεύθυνη Δράσεων του λογοτεχνικού Περιοδικού και πολιτιστικού φορέα «Παρέμβαση», επιλέχθηκε ως μία από τους «Εκπρόσωπους του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό» HFC Delegate AwardsProfessionals, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα σώμα εκπροσώπων πολιτισμού, που στόχο έχει την καλλιέργεια της εξωστρέφειας του Ελληνικού Πολιτισμού, της Φιλαναγνωσίας και την ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας με γνώμονα την αναβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού σε κεντρικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Το γεγονός έγινε γνωστό μετά την απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος και την κοινοποίηση επιστολής του Προέδρου του ΕΙΠ, κ. Νίκου Κούκη.

***

          Η Δήμητρα Καραγιάννη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι Υπεύθυνη των Εκδόσεων «Παρέμβαση», συγγραφέας, φιλόλογος, Συνεκδότρια του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Παρέμβαση» και Υπεύθυνη Δράσεων του ομώνυμου πολιτιστικού φορέα. Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού «Έκφρασις». Τελείωσε την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Από το 2014 μέχρι το 2019 διετέλεσε Συντονίστρια της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης. Υπήρξε Συντάκτρια της εφημερίδας «Θάρρος» της Δυτικής Μακεδονίας και Υπεύθυνη Ύλης του περιοδικού «Θήτα». Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και πραγματοποίησε συνεργασίες με αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» (2016) και «Εικόνες της Δυτικής Μακεδονίας» (2020), ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το τρίτο της βιβλίο με τίτλο «Οι Φιλέλληνες ζωγράφοι του 1821». Δραστηριοποιείται συστηματικά σε θέματα λογοτεχνίας, τέχνης και άλλα ζητήματα ευρύτερου πνευματικού και πολιτιστικού  ενδιαφέροντος. Έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων λογοτεχνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πανελλαδικά συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε εφημερίδες, blogs και περιοδικά.

 

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.