kozan.gr: Γ. Αδαμίδης για Α. Γεωργιάδη: “Αγενής, προσβλητικός και λαϊκιστής…”

11 Μαρτίου 2022
09:03
Στην χθεσινή εκπομπή, “Ενώπιος Ενωπίω”, στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε, γι’ ακόμη μια φορά, τρία γνώριμα χαρακτηριστικά, που συνοδεύουν, σχεδόν πάντα, το δημόσιο λόγο του και πολλές από τις γραπτές τοποθετήσεις του. Αγενής, προσβλητικός και λαϊκιστής προσπάθησε – και το κατάφερε – να μετατρέψει μια σοβαρή συζήτηση σ’ ένα κακό show από εκείνα που ξέρει να “στήνει” καλά ο ίδιος. Με εκφράσεις του τύπου, “σιχαίνομαι τον κακό συνδικαλισμό σαν κι εσάς” ή ότι αποστρέφεται ακόμη και να με βλέπει, θύμισε άλλες εποχές. Η έλλειψη ψυχραιμίας που επέδειξε, απέδειξε, με τον πιο περίτρανο τρόπο, τις ευθύνες που φέρει τόσο ο ίδιος όσο κι η κυβέρνησή του, στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της λανθασμένης ενεργειακής στρατηγικής που ακολουθεί η χώρα μας.
Σε αντίθεση με εκείνον, προσωπικά, χαίρομαι, πάρα πολύ, να τον βλέπω. Μου θυμίζει τις απίστευτες στιγμές γέλιου που χάρισε τόσο σ’ εμένα, όσο και σε όλους τους Έλληνες, με τις υπέροχες “κυβιστήσεις” του, για τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, “κυβιστήσεις” που τον κατέστησαν σ’ έναν από τους σημαντικότερους γελωτοποιούς της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ενδεχομένως και της παγκόσμιας.

17 σχόλια

  • Αδαμίδη την πήρες την θέση για να είσαι Υποψήφιος με το Σύριζα.μας κούρασες Γιώργο φτάνει.εχετε ευθύνες εσείς για τη ΔΕΗ.

    • ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ . Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.

    • πηραν γραμμη ολα τα κομματικα γραφεια των 4 βουλευτων να απαξιωσουν τις αληθειες που ειπε ο Αδαμιδης. Δεν ξεχναμε ποιοι εβαλαν την ταφοπλακα στα λιγνιτικα. Η κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου. Ο Μητσοτακης με τον αχαρακτηριστο Αδωνη εκαναν το μνυμοσυνο.

      • Ταφόπλακα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αδαμίδης ο εκλεκτός του με την αποεπένδυση που καμάρωναν … εντάξει το παράκανε π Μητσοτάκης αλλά ο Αδαμίδης ο Καρυπίδης και οι δικοί τους έστρωσαν χαλί… δεν ζούμε στη χώρα των λωτοφαγων

    • μας κούρασες Τον κουβαλάς στην πλάτη σου και κουραστικες;
      Από τις μπάλες με το άχυρο ειναι ο πονος στην μεση και οχι απο τον Γιωργο

  • Έχει απόλυτο δίκιο στους χαρακτηρισμούς προς τον υπουργό…Αλλά αυτό δεν μεταφέρει την όλη ευθυνη για την ΔΕΗ στην τώρα κυβέρνηση.. όλοι βάλατε το χεράκι σας..Άντε γεια..κουρασατε..

  • ΕΝΩ ΕΣΥ Ε/ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ..ΕΡΓΑΤΙΚΟς..ΔΟΤΙΚΟΣ..ΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ..ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗς ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝΕ..ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ..ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ..ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ..ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΔΕΙς ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

  • Άδαμιδη και εσύ , αν θυμάσαι , απειλούσες και εβριζες συναδέλφους , χωρίς να σε προσβαλουν ,όταν σου έκανα κριτική .

  • Σήμερα είναι σε λειτουργία 7 λιγνιτικές μονάδες όλες κι όλες, οι οποίες περάσει τους χρόνους λειτουργίας τους.Εκεί ήσασταν εσείς κ. Αδαμίδη όταν η ΔΕΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ τις ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ μονάδες με μονάδες ΦΥΣΙΚΟΥ αερίου.
    Τέθηκαν εκτός οι μονάδες:
    Το 2010 Πτολεμαΐδα 1
    Το 2011 η Πτολεμαΐδα 2 Μεγαλόπολη 1 και 2
    Tο 2014 οι μονάδες Πτολεμαΐδα 3 και 4.
    Στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2010 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η λειτουργία των μονάδων 1-4 της Καρδιάς και του Αμυνταίου 1 και 2, περιορίστηκαν συναρτώμενες με τις ώρες λειτουργίας τους (17.500) από την 01.01.2016 και μέχρι το τέλος του 2023. Το 2016, μετά από αιτιολογημένο αίτημα της ΔΕΗ, η Ελληνική Κυβέρνηση αναπροσάρμοσε τις ώρες αυτές σε 32.000 με αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εκκρεμεί το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Ελλάδα.
    To 2019 Καρδιά 1 και 2:
    To 2020 Αμύνταιο 1 και 3:.
    To 2021.Καρδιά 3 και 4

    Σε λειτουργία:
    5 μονάδες στον Άγιο Δημήτριο,
    Μελίτη στη Φλώρινα
    Μεγαλόπολη 4.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΗ στο τέλος του 2022 θα αποσυρθούν οι μονάδες 1,2,3,4 του Αγίου Δημητρίου και στο τέλος του 2023 οι υπόλοιπες τρεις (Άγιος Δημήτριος 5, Μελίτη και Μεγαλόπολη 4).

    • Οι μονάδες 3,4 και 5 του ΑΗΣΑΔ, Μελίτη και βέβαια η νέα μονάδα Πτολ/δα 5 δεν έχουν ξεπεράσει τους χρόνους λειτουργίας των. Απλά η χώρα με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι δεμένη χειροπόδαρα στα συμφέροντα του φυσικού αερίου γι’ αυτό κλείνει πρόωρα τις λιγνιτικές μονάδες αδιαφορώντας για το τι θα επακολουθήσει τόσο στη Δ. Μακεδονία όσο και με την ενεργειακή εξάρτηση. Ας διδαχθούμε από τους κουτόφραγκους Γερμανούς, Πολωνούς Τσέχους κ.α. που θα κλείσουν τις μονάδες τους μετά το 2038.

  • ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΙΖΕ Η ΔΕΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΙΑ ΑΛΛΟ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ .

  • Να κυβερνάει Ο Αδωνης ναι ο Αδωνης και να λες ότι για φταίει ο Αδαμιδης μονο εγκέφαλος Αρίστου από το Χαιβαντ μπορεί να το Σκεφτεί

    • Ο Αδαμιδης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόντεψαν να χρεωκοπήσουν την ΔΕΗ και την έσωσαν οι άριστοι κυρία αναγούλα .

  • Απαράδεκτα όλα τα σχόλια που καταδικάζουν τον πρόεδρο της γενοπ συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτήν την επίθεση που δέχεται η γενοπ και η ΔΕΗ εμείς δηλ…τίποτα άλλο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι