Ψήφισμα Δ.Σ. Βοΐου: “Απεβίωσε η μεγάλη ευεργέτιδα της πατρίδας μας Καλλιθέα (Θεούλα) Καρούτα, σύζυγος του Πενταλοφίτη ευεργέτη Αλέξανδρου Καρούτα”

11 Μαρτίου 2022
17:13
Κανένα σχόλιο

 

Απεβίωσε η μεγάλη ευεργέτιδα της πατρίδας μας Καλλιθέα (Θεούλα) Καρούτα, σύζυγος του Πενταλοφίτη ευεργέτη Αλέξανδρου Καρούτα.

Η εκλιπούσα υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα με πλούσιο ευεργετικό έργο στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Ίδρυσε με τον σύζυγό της το Γυμνάσιο- Λύκειο Πενταλόφου, δύο οικοτροφεία, θηλέων και αρένων, και προσέφερε πλήθος χορηγιών για την ίδρυση τμημάτων νοσοκομείων. Συνέχισε την ευεργετική της δράση μέχρι και σήμερα μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρου και Καλλιθέας Καρούτα.

Για τη συνολική της προσφορά έχει τιμηθεί από την Ελληνική πολιτεία .

Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών , από την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, από την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών και την Ένωση Συμμάχων Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώπου 1916/1918,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, με την αναγγελία του θανάτου της Μεγάλης ευεργέτιδας

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

  • Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για την εκλιπούσα ΘΕΟΥΛΑ ΚΑΡΟΥΤΑ.

  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσης εκ μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Με απόφαση της επιτροπής ονοματοθεσίας- μετονομασίας οδών-πλατειών να δοθεί το όνομα της εκλιπούσης σε οδό του Πενταλόφου.

  • Να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδιο ακολουθία.

  • Να παραθέσει γεύμα μετά την νεκρώσιμο ακολουθία.

  • Η νεκρώσιμος ακολουθία να καλυφθεί με δημόσια δαπάνη.

  • Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους τη εκλιπούσης.

  • Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Σιάτιστα 11/3/2022

Ο Δήμαρχος, Ζευκλής Χρήστος

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευανθία Νικολαΐδου

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.