Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της υβριδικής επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Τυνησία-Ελλάδα, κοινή μοίρα στη Μεσόγειο»

14 Μαρτίου 2022
12:31
Κανένα σχόλιο

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε την επιστημονική  ημερίδα  «Τυνησία-Ελλάδα, Κοινή Μοίρα στη Μεσόγειο» με το Εργαστήριο Έρευνας «Ιστορία, Κοινωνία, Κληρονομιά» του Πανεπιστήμιου Μανούμπα της Τύνιδας, με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τυνησία καθώς και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Τύνιδα. Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά (διά ζώσης στην Τύνιδα αλλά και εξ αποστάσεως, σε απευθείας σύνδεση με τη Φλώρινα), είχε θετικό αντίκτυπο καθώς παρουσιάσθηκαν με γλώσσες επικοινωνίας την αγγλική, γαλλική  και ελληνική ανακοινώσεις από ερευνητές τριών χωρών, της Ελλάδας, Τυνησίας και της Γαλλίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας, «Ιστορία, Κοινωνία, Κληρονομιά» του Πανεπιστημίου Μανούμπα της Τύνιδας, καθηγητής Ηabib Kazdaghli, η καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ινστιτούτου  Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Γρίβα, καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Τύνιδα κ. Σοφία Κανταρά, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και επεσήμαναν τους άγνωστους στο ευρύτερο κοινό δεσμούς μεταξύ του  Ελληνικού και Τυνησιακού λαού, δεσμούς ήδη από την απώτατη αρχαιότητα. Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Σοφία Αργυροπούλου, η οποία πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση σε συνεργασία με τον αν. Καθηγητή του Π.Δ.Μ.,  Σταύρο Καμαρούδη, σχετικά με τη συμβολή του ελληνικού σχολείου στη μετάδοση της γλώσσας μας και του ελληνικού πολιτισμού στην Τυνησία.

Στο κλείσιμο της ημερίδας τονίστηκε η ανάγκη για ενδυνάμωση/εντατικοποίηση  της συνεργασίας στο εγγύτατο μέλλον ώστε να προβληθεί καλύτερα ο ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα μας στην Τυνησία, στη γειτονική χώρα της Μεσογείου.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.