Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνεται ιδιοκτήτρια του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης

17 Μαρτίου 2022
11:19

  

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταβιβάζεται κατά  κυριότητα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Κοζάνης.

Το γεγονός αυτό είναι το αποτέλεσμα επίμονης και κοπιώδους προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2019. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και των Υπουργείων που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Μετά από σειρά εγγράφων, συναντήσεων και ενεργειών του κ. Κασαπίδη με αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των σχετικών Υπουργείων, το κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης, εξαιρέθηκε από τη λίστα των ακινήτων του Δημοσίου που είχαν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και επέστρεψε στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Με τροποποίηση του νόμου του 1994 περί μεταβίβασης των κτιρίων των Νομαρχιών, που έγινε το 2021, και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η Π.Δ.Μ. γίνεται πλέον ιδιοκτήτρια του κτιρίου της.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είχε θέσει εξ’ αρχής ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Ιδιαίτερα δε αυτών που αφορούσαν σε οικονομικές εκκρεμότητες καθώς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται επί δεκαετίες οι Υπηρεσίες της Π.Δ.Μ. Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη για το συγκεκριμένο κτίριο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την νομιμοποίησή του, καθώς δεν είχε νόμιμη πολεοδομική άδεια για τη λειτουργία του!! Παρόμοιες εκκρεμότητες διευθετήθηκαν και για το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Καστοριάς, το οποίο στη συνέχεια εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1,2 εκ. €.

6 σχόλια

 • Αφού δεν είχε νόμιμη οικοδομική άδεια,να πληρώσει το πρόστιμο διατήρησης για όλα αυτά τα χρόνια!!!

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

  κύριε διευθυντά,

  Μετά την πρωτότυπη τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, το έργο του αποτελεσματικού Περιφερειάρχη ολοκληρώνεται με τη μεταβίβαση του κτιρίου της τ. Νομαρχιακής Αυτιδιοίκησης Κοζάνης από την αριστερή τσεπη του δημοσίου, στη δεξιά τσέπη του δημοσίου.

  Μετά τιμής
  Όψιμος

 • Τώρα δηλαδή θα αλλάξουν αυτά που επί σειρά πολλών ετών παρέμεναν τα ίδια (όπως χώροι γραφείων και εξοπλισμός, υπηρεσίες που στεγάζονται, μίσθωση κυλικείου κλπ) ? Ή μήπως γίνεται όλο αυτό τώρα για να μην αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.