Καλλιόπη Βέττα: «Χρειάζονται συντονισμένες και κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της Δυτικής Μακεδονίας» – Συνάντηση με την επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ελπίδα» Γ. Ζεμπιλιάδου

24 Μαρτίου 2022
14:48

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Γιάννη Αποστολίδη συναντήθηκε με την επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ελπίδα» κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου και τους Περιφερειακούς συμβούλους κκ. Γιάννη Στρατάκη και Γιώργο Χριστοφορίδη.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις χρήσεις γης και την επαναπόδοση εδαφών της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση για την προσφυγή -τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό- κατά της έκδοσης περιβαλλοντικών όρων για ανεξέλεγκτη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, χωρίς ειδικό χωροταξικό σχέδιο, γεγονός που ναρκοθετεί την ισόρροπη ανάπτυξη και την θεμιτή και αναγκαία επέκταση των ΑΠΕ.

Παράλληλα, συζητήθηκε η περιβαλλοντική νομοθεσία που δημιουργεί συνθήκες δύο ταχυτήτων, στην Δυτική Μακεδονία σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και αμοιβαίας προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα –έως και το Ευρωκοινοβούλιο- ώστε να συνεχιστεί η πίεση για να προωθηθεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πρόσβαση στον παραγωγικό πλούτο της περιοχής.

Ειδικότερα, συνομολογήθηκε ότι η αξιοποίηση της γης που ανήκει μέχρι σήμερα στην ΔΕΗ, πρέπει να γίνει προς όφελος του πρωτογενούς τομέα, της καινοτόμας επιχειρηματικής δραστηριότητας και του κόσμου της εργασίας.

Στην συζήτηση, υπήρξε συναντίληψη για το γεγονός ότι, όπως ανέφερε η κ. Βέττα, οι τοπικές κοινωνίες, οι αυτοδιοικητικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής απουσιάζουν πλήρως από την εκπόνηση σχεδίων για την επόμενη ημέρα.

Τέλος, η Βουλευτής επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται την κυβερνητική πολιτική μπορούν, με συντονισμένες και κοινές δράσεις, να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τη μεταστροφή της υφιστάμενης κατάστασης που έχει οδηγήσει στην απαξίωση και την υποβάθμιση της περιοχής.

6 σχόλια

  • Την κα Ζεμπιλιαδου δεν τη γνωρίζω. Έχω παρακολουθήσει μόνο κάποιες τοποθετήσεις της στο ΠΣ και βλέπω ότι έχει σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις. Επίσης, παρόλο που οι ψηφοφόροι τής γύρισαν την πλάτη πολλές φορές, εκείνη επιμένει. Κάτι που δείχνει ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση.
    Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει κάθε φορά υποψήφιο για περιφερειάρχη και βρίσκει κάποιους περαστικούς που τελικά δεν…
    Γι’αυτό κάντε το απολύτως λογικό για να δώσετε μια ελπίδα στη Δυτική Μακεδονία.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ
    Σ’ αυτήν την περίπτωση, όποιον και να έχετε απέναντι θα είναι λίγος.

    • Λίγο να σας έκοβε το μυαλό Βέτα θα στηρίζατε τη Ζεμπιλιάδου…
      Δυστυχώς όμως είμαστε καταδικασμένοι…

  • ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΒΕΤΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΛΑ..ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟς.ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΤΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ..ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ..

  • Σωστή σαν σκέψη , με την προυπόθεση ότι θα συσπειρώσει ευρύτερες προοδευτικές προσωοικότητες , που μέχρι τώρα βρίσκονται σε αγρανάπαυση.

  • Πολύ καλή η κίνηση της Καλιόπης Βέτα , απλά να συναντηθεί και με τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου,

  • ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΜΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; Η ΚΥΡΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.