Με αφορμή, την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, στην Κοζάνη, την Παρασκευή 1η Απριλίου, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της περιοχής, θέτουν, μέσω του kozan.gr, δημόσια, τα αιτήματά τους – Ποια είναι η πολιτική απόφαση που ζητούν να λάβει η Υπουργός Παιδείας

29 Μαρτίου 2022
17:34

 

Τον περασμένο Αύγουστο, δώδεκα ολόκληρα χρόνια από τους τελευταίους διορισμούς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση 11.700 διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι διορισμοί αυτοί έγιναν σε περιορισμένες, συγκεκριμένες και μη επικαιροποιημένες θέσεις, (οργανικά κενά). Έτσι οι περισσότεροι από τους 11700 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς βρέθηκαν για ακόμη μια φορά μακριά από τα σπίτια τους.

Πριν τον διορισμό τους, για πολλά συνεχόμενα έτη, υπηρετούσαν σε διάφορα και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, σε ένα καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, (καθεστώς αναπλήρωσης) επωμιζόμενοι όλες τις αντίξοες συνθήκες, οικονομικές και συναισθηματικές (ενοίκια, έξοδα επιβίωσης, αναγκαστική μετανάστευση και απομάκρυνση από οικογένεια). Η πολυετής αναμονή της εργασιακής αποκατάστασης, προστέθηκε στην ηλικία τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η χρονική στιγμή του διορισμού τους βρήκε με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις είτε προς τα παιδιά τους, είτε προς τους υπερήλικες γονείς τους. Η συγκυρία αυτή προκαλεί στους ίδιους και το οικογενειακό τους περιβάλλον, εξουθένωση οικογενειακή, συναισθηματική και οικονομική, ενώ δεν ωφελεί πουθενά. Δεν κοστίζει τίποτα, δεν θίγει κανένα, δεν απορρυθμίζει το σύστημα παιδείας της χώρας.


Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί:

Αιτο
ύνται να αναγνωριστεί η πολυετής προϋπηρεσία τους, που ήδη αναγνωρίζεται μισθολογικά και βαθμολογικά, ως υπηρέτηση του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής λόγω διορισμού, με συνέπεια να τους δοθεί το δικαίωμα για μετάθεση και για οποιαδήποτε
υπηρεσιακή
μεταβολή.


Το
αίτημα των νεοδιόριστων να επιτραπούν οι υπηρεσιακές μεταβολές άμεσα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους παρακάτω λόγους:


Δεν είναι πια νέοι, αλλά μεσήλικες με οικογενειακές υποχρεώσεις, τόσο απέναντι στα παιδιά τους όσο και στους υπερήλικες γονείς τους.
Έχουν υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση από άκρη σε άκρη της χώρας με μια βαλίτσα στο χέρι πάνω από μια δεκαετία, οι περισσότεροι.
Η αποδοχή του διορισμού ήταν μονόδρομος, για την ολοκλήρωση της επαγγελματικής τους πορείας, αλλά και λόγω ηλικίας και μακροχρόνιας προσφοράς στην εκπαίδευση.
Είχαν επισφαλή εργασία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επί έτη και αβέβαιο τόπο προορισμού κάθε σχολική χρονιά με αποτέλεσμα τη χρόνια κόπωση. Εκείνο που άλλαξε για αυτούς είναι το καθεστώς εργασίας ενώ η ταλαιπωρία της περιπλάνησης
συνεχίζεται
.
Οι οικονομικές απολαβές είναι εξαιρετικά χαμηλές και καθιστά αδύνατο το να συντηρήσουν δύο/τρία σπίτια (ένα στη μόνιμη κατοικία, ένα στον τόπο διορισμού και πιθανώς τρίτο για κάποιο παιδί που σπουδάζει.) Τίθεται πλέον και ζήτημα επιβίωσης λόγω της ανόδου του πληθωρισμού των τελευταίων μηνών και του μεγάλου κύματος ακρίβειας. Αυτές οι συνθήκες δεν ίσχυαν πριν μερικούς μήνες, αποτελούν ένα νέο δεδομένο που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής κάθε νοικοκυριού στη χώρα και για το οποίο ήδη λαμβάνονται μέτρα κρατικής πρόνοιας

  Οι οικογένειές τους, τέκνα, σύζυγοι, ανιόντες, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση. Το αίτημα των νεοδιόριστων να επιτραπούν οι υπηρεσιακές μεταβολές άμεσα, μπορεί να ωφελήσει το εκπαιδευτικό σύστημα πολλαπλώς και δεν βλάπτει κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο για τους παρακάτω λόγους:

Υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά ανά την Ελλάδα που δεν έχουν καλυφθεί. Οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνουν τα κενά αυτά. Τα λειτουργικά κενά είναι ακόμη περισσότερα. Αυτό εύκολα αποδεικνύεται με την πρόσληψη πάνω από 50.000 αναπληρωτών
εκπαιδευτικών για τη
χρονιά που διανύουμε. Τα κενά αυτά προκαλούν ανακατανομή αναπληρωτών και νεοδιόριστων χωρίς λόγο.
Κάθε μαθήτρια ή μαθητής έχει το δικαίωμα να διδάσκεται από σταθερό και μόνιμο δάσκαλο/καθηγητή από την αρχή του σχολικού έτους, οπουδήποτε κι αν διαμένει στην επικράτεια.
Σε οποιοδήποτε κενό και αν τοποθετηθούν, ο μισθός τους θα είναι ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μη ζημιώνεται το κράτος.
Οι νεοδιόριστοι προέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας, ακόμη κι από νησιά ή περιοχές με δυσπρόσιτα μέρη που έχουν πληθώρα κενών κι όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Έχουν ήδη διενεργηθεί και ικανοποιηθεί οι μεταθέσεις των παλαιότερων συναδέλφων οπότε δεν τίθεται ζήτημα προτεραιότητας.
Επίκεινται μόνιμοι διορισμοί οι οποίοι θα ενισχύσουν περαιτέρω τα δημόσια σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά εάν προηγηθούν των μεταθέσεων των νεοδιόριστων θα τεθεί ζήτημα νομικό προτεραιότητας.
Οι νεοδιόριστοι υπηρετούν φέτος σε λειτουργικό κενό, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά θα υπηρετήσουν στην οργανική τους θέση, που θα είναι πιθανότατα σε άλλο σχολείο, σε άλλη πόλη (ο νομός ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μόνο είναι
σταθερός
). Άρα, δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό όφελος από την παραμονή στον τόπο διορισμού επί διετία έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα τοποθετήσεων.
Εάν επιτραπούν οι υπηρεσιακές μεταβολές θα έχουμε έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό κοντά στον τόπο συμφερόντων τους, με αποτέλεσμα την καλύτερη εργασιακή απόδοση, που θα ωφελήσει τους μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα συνολικά.
Ο συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός της οικογένειας θα προστατευτεί κυριολεκτικά και οι εκπαιδευτικοί θα συνδράμουν από κοντά γονείς και τέκνα, γεγονός με τεράστιο κοινωνικό όφελος στην παρούσα συγκυρία.
Θα υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα πρόνοιας και προστασίας από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό για τους 11700 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά τους, έξι μήνες τώρα, έχουν ως αποτέλεσμα την απόδειξη ότι επρόκειτο για πολιτική βούληση και μόνο, η ικανοποίηση του αιτήματός τους. Καλό θα ήταν να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ομηρία. Είθε το αρμόδιο Υπουργείο και η Υπουργός προσωπικά να λάβει την πολιτική αυτή απόφαση

16 σχόλια

  • Επιλογή τους ήταν ο διορισμός αυτην τι χρονική στιγμή μήπως θέλουν να τους στρωσουν και χαλι! να υπηρετήσουν τα κενά και για το χρονικό διάστημα που πρέπει γιατί και εκείνα τα παιδια θέλουν τον δάσκαλο τους σε όποιο νησί και απομακρυσμενο μερος της Ελλαδας αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους .μάλλον δε θέλουν αξιοκρατία αλλά να αλλάξουμε τους νόμους του κράτους όπως τους βολεύει και όχι όπως γινόταν τα όλα τα χρονια τι άλλο θέλουν!!! Σοβαρευτητε !

    • Το να εκφράζετε μια άποψη έξω από το χορό και το χώρο, ανώνυμα είναι εύκολο. Το να διεκδικείτε ένα καλύτερο μέλλον δε σας αγγίζει. Δε θα μπω στη διαδικασία να σας θυμίσω ότι η εργασία είναι δικαίωμα. Ούτε το γνωμικό για την κατσίκα του γείτονα. Προσέξτε μόνο μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας

    • Έξω από το χορό και το χώρο, ανώνυμα, δημοσιεύεται με ευκολία κάποιο σχόλιο. Σας είναι όμως δύσκολο να αποδεχτείτε ότι κάποιοι συμπολίτες σας διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Ίσως αν διεκδικούσαμε περισσότερα, να είχαμε έναν καλύτερο κόσμο. Καθίστε λοιπόν στην τρύπα σας και προσέξτε μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας. Το γνωμικό της κατσίκας του γείτονα δε θα σας θυμίσω. Ξέρετε εσείς…

    • Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δηλώνατε ότι επιθυμούσατε διορισμό ξέρατε ότι θα παραμείνετε 2 έτη για υπηρέτηση οργανικής.
      Τόσες φορές σας έχω δει να επιθυμείτε να αλλάξετε αυτό το οποίο μόνοι σας αποδεχθήκατε.
      Όλοι οι ΔΥ που διορίζονται έχουν δόκιμη υπηρεσία 2 ετών.. οι συμμετέχοντες στην 3Κ/2018 διορίστηκαν με 2ετη παραμονή και τους το έκαναν 7ετία.
      Φτάνει πια παιδιά δεν είστε οι μόνοι… αλλά δε άλλαξε και κάτι στην πορεία από την προκήρυξή σας.

    • Δεν είσαι πολίτης, επικίνδυνος για την κοινωνία είσαι και μάλιστα σε βαθμό εγκάθετου προπαγανδιστή, ανορθόργραφου κιόλας.1ον : Λες “Επιλογή τους ήταν ο διορισμός αυτην τι χρονική στιγμή”Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις καλά …), ότι από το 2008 είχε να κάνει διορισμούς στη γενική παιδεία, άρα 12 και βάλε χρόνια τώρα, τους στέρησαν αυτή την επιλογή, στην πράξη τιμώρησαν την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που διορίστηκαν, αφού όλα αυτά τα χρόνια έτρεχαν ως αναπληρωτές από εδώ και από εκεί μακριά απο τους τόπους τους, υπηρετώντας το κράτος αυτό.2ον : Λες “… αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους “Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις κι αυτό καλά …), ότι και πήγαν μακριά όλα αυτά τα χρόνια (γι’ αυτό εξάλλου είχαν κα τα μόρια να διοριστούν), αλλά και κυρίως καμία αξιοκρατία δεν βλέπουν, αφού με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι τους οι οποίοι ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτούς στους πίνακες, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (πάνω απο 50000 φέτος σύμφωνα με τον κ. Κόπτση) συχνά στον τόπο τους.3ον : Λες “… μάλλον δε θέλουν αξιοκρατία αλλά να αλλάξουμε τους νόμους του κράτους όπως τους βολεύει και όχι όπως γινόταν τα όλα τα χρονια τι άλλο θέλουν!”Απ.: Μάθε λοιπόν αν δεν το ξέρεις (που σίγουρα το ξέρεις κι αυτό, αλλά…), ότι σε αυτούς τους διορισμούς άλλαξε ο νόμος, αφού όλα τα χρόνια ο νεοδιορίζομενος εκπαιδευτικός υποχρεούνταν να υπηρετήσει 1 έτος στην οργανική του για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (και η απόσπαση ιδίως για τους ΑΜΕΑ δικαιώς ήταν πιο εύκολη), μόνο στα δυσπρόσιτα υποχρεούνταν να παραμείνουν 2 χρόνια κι εφόσον είχαν διοριστεί ονομαστικά σε αυτά. Αντίθετα τώρα ούτε μετάθεση ούτε καν απόσπαση ακόμα και για ΑΜΕΑ με 67% αναπηρία για 2 χρόνια.Αρα εσύ είσαι αυτός που δεν θες αξιοκρατία (και σίγουρα ξέρεις γιατί δεν τη θες…) αλλά κυρίως δεν θέλεις να βλέπεις τα νέα παιδιά να εκπαιδεύνται και να μορφώνονται σωστά απο μη κουρασμένους και μη απηυδησμένους (απο τις αδικίες τις πολιτείας σου εις βάρουςτους) εκπαιδευτικούς

    • Δεν είσαι πολίτης, επικίνδυνος για την κοινωνία είσαι και μάλιστα σε βαθμό εγκάθετου προπαγανδιστή, ανορθόργραφου κιόλας.1ον : Λες “Επιλογή τους ήταν ο διορισμός αυτην τι χρονική στιγμή”Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις καλά …), ότι από το 2008 είχε να κάνει διορισμούς στη γενική παιδεία, άρα 12 και βάλε χρόνια τώρα, τους στέρησαν αυτή την επιλογή, στην πράξη τιμώρησαν την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που διορίστηκαν, αφού όλα αυτά τα χρόνια έτρεχαν ως αναπληρωτές από εδώ και από εκεί μακριά απο τους τόπους τους, υπηρετώντας το κράτος αυτό.

    • εν είσαι πολίτης, δεν προσφέρεις με αυτόν τον τρόπο στο κοινωνικό σύνολο. 1ον : Λες “Επιλογή τους ήταν ο διορισμός αυτην τι χρονική στιγμή”Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις καλά …), ότι από το 2008 είχε να κάνει διορισμούς στη γενική παιδεία, άρα 12 και βάλε χρόνια τώρα, τους στέρησαν αυτή την επιλογή, στην πράξη τιμώρησαν την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που διορίστηκαν, αφού όλα αυτά τα χρόνια έτρεχαν ως αναπληρωτές από εδώ και από εκεί μακριά απο τους τόπους τους, υπηρετώντας το κράτος αυτό.2ον : Λες “… αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους “Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις κι αυτό καλά …), ότι και πήγαν μακριά όλα αυτά τα χρόνια (γι’ αυτό εξάλλου είχαν κα τα μόρια να διοριστούν), αλλά και κυρίως καμία αξιοκρατία δεν βλέπουν, αφού με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι τους οι οποίοι ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτούς στους πίνακες, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (πάνω απο 50000 φέτος σύμφωνα με τον κ. Κόπτση) συχνά στον τόπο τους.3ον : Λες “… μάλλον δε θέλουν αξιοκρατία αλλά να αλλάξουμε τους νόμους του κράτους όπως τους βολεύει και όχι όπως γινόταν τα όλα τα χρονια τι άλλο θέλουν!”Απ.: Μάθε λοιπόν αν δεν το ξέρεις (που σίγουρα το ξέρεις κι αυτό, αλλά…), ότι σε αυτούς τους διορισμούς άλλαξε ο νόμος, αφού όλα τα χρόνια ο νεοδιορίζομενος εκπαιδευτικός υποχρεούνταν να υπηρετήσει 1 έτος στην οργανική του για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (και η απόσπαση ιδίως για τους ΑΜΕΑ δικαιώς ήταν πιο εύκολη), μόνο στα δυσπρόσιτα υποχρεούνταν να παραμείνουν 2 χρόνια κι εφόσον είχαν διοριστεί ονομαστικά σε αυτά. Αντίθετα τώρα ούτε μετάθεση ούτε καν απόσπαση ακόμα και για ΑΜΕΑ με 67% αναπηρία για 2 χρόνια.Αρα εσύ είσαι αυτός που δεν θες αξιοκρατία (και σίγουρα ξέρεις γιατί δεν τη θες…) αλλά κυρίως δεν θέλεις να βλέπεις τα νέα παιδιά να εκπαιδεύνται και να μορφώνονται σωστά απο μη κουρασμένους και μη απηυδησμένους (απο τις αδικίες τις πολιτείας σου εις βάρουςτους) εκπαιδευτικούς

    • 2ον : Λες “… αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους “Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις κι αυτό καλά …), ότι και πήγαν μακριά όλα αυτά τα χρόνια (γι’ αυτό εξάλλου είχαν κα τα μόρια να διοριστούν), αλλά και κυρίως καμία αξιοκρατία δεν βλέπουν, αφού με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι τους οι οποίοι ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτούς στους πίνακες, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (πάνω απο 50000 φέτος σύμφωνα με τον κ. Κόπτση) συχνά στον τόπο τους.

  • Όλοι οι προηγούμενοι υπηρέτησαν ένα χρόνο την οργανική θέση!!! Δεν το ξέρατε; Ας είναι καλά ο Τσίπρας που το έκανε δύο χρόνια….για να τιμωρήσει και άλλο τους εκπαιδευτικούς που δώδεκα χρόνια αναπλήρωναν τους εαυτούς τους σε όλη την Ελλάδα σέρνοντας μαζί τους μικρά παιδιά και αφήνοντας πίσω οικογένειες! Μάλλον δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα…

  • Όταν διοριστηκατε ξέρατε ότι θα πρέπει να υπηρετήσετε δύο χρόνια στην οργανική σας. Πολλοί συνάδελφοι σας έμειναν αναπληρωτές εξαιτίας αυτού του περιορισμού( ξένες κατσίκες δεν μας νοιάζει). Αν δεν είχαν εξαγγείλει επιπλέον διορισμούς για φέτος θα τα διεκδικούσατε άραγε όλα αυτά η θα διεκδικούσατε τους διορισμούς για τις ξένες κατσίκες;;; Έτσι γίνεται όταν βολευόμαστε συγγνώμη διοριζόμαστε….

    • Συγνώμη αλλά σίγουρα είστε εκτός χώρου εκπαίδευσης ! Σίγουρα δεν ξέρετε τι λέτε! Μέχρι και πέρυσι η υπηρέτηση οργανικής ήταν ένα έτος!!!!!Όταν μάθετε τα της εκπαίδευσης μπορείτε να μιλάτε!Ο ένας χρόνος ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ έχει ήδη τελειώσει! Μάθετε τα σωστά και τα δίκια! Μπορείτε βέβαια να ενημερωθείτε απο τις αναρτήσεις εκπαιδευτικών η να ψάξετε τους παλαιότερους νόμους!!!

  • Το σωστο και δικαιο ειναι αυτο που ισχυε με τον παλιο νομο.Υποχρεωτικα 1 χρονο υπηρεσια στην οργανικη θεση.Τελος.

  • Δεν είσαι πολίτης, επικίνδυνος για την κοινωνία είσαι και μάλιστα σε βαθμό εγκάθετου προπαγανδιστή, ανορθόργραφου κιόλας.

    1ον : Λες “Επιλογή τους ήταν ο διορισμός αυτην τι χρονική στιγμή”
    Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις καλά …), ότι από το 2008 είχε να κάνει διορισμούς στη γενική παιδεία, άρα 12 και βάλε χρόνια τώρα, τους στέρησαν αυτή την επιλογή, στην πράξη τιμώρησαν την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς που διορίστηκαν, αφού όλα αυτά τα χρόνια έτρεχαν ως αναπληρωτές από εδώ και από εκεί μακριά απο τους τόπους τους, υπηρετώντας το κράτος αυτό.

    2ον : Λες “… αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους ”
    Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις κι αυτό καλά …), ότι και πήγαν μακριά όλα αυτά τα χρόνια (γι’ αυτό εξάλλου είχαν κα τα μόρια να διοριστούν), αλλά και κυρίως καμία αξιοκρατία δεν βλέπουν, αφού με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι τους οι οποίοι ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτούς στους πίνακες, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (πάνω απο 50000 φέτος σύμφωνα με τον κ. Κόπτση) συχνά στον τόπο τους.

    3ον : Λες “… μάλλον δε θέλουν αξιοκρατία αλλά να αλλάξουμε τους νόμους του κράτους όπως τους βολεύει και όχι όπως γινόταν τα όλα τα χρονια τι άλλο θέλουν!”
    Απ.: Μάθε λοιπόν αν δεν το ξέρεις (που σίγουρα το ξέρεις κι αυτό, αλλά…), ότι σε αυτούς τους διορισμούς άλλαξε ο νόμος, αφού όλα τα χρόνια ο νεοδιορίζομενος εκπαιδευτικός υποχρεούνταν να υπηρετήσει 1 έτος στην οργανική του για να έχει δικαίωμα μετάθεσης (και η απόσπαση ιδίως για τα ΑΜΕΑ δικαίως ήταν πιο εύκολη), μόνο στα δυσπρόσιτα υποχρεούνταν να παραμείνουν 2 χρόνια κι εφόσον είχαν διοριστεί ονομαστικά σε αυτά. Αντίθετα τώρα ούτε μετάθεση ούτε καν απόσπαση ακόμα και για τα ΑΜΕΑ με 67% αναπηρία για 2 χρόνια.
    Άρα εσύ είσαι αυτός που δεν θες αξιοκρατία (και σίγουρα ξέρεις γιατί δεν τη θες…) αλλά κυρίως δεν θέλεις να βλέπεις τα νέα παιδιά να εκπαιδεύνται και να μορφώνονται σωστά απο μη κουρασμένους και μη απηυδησμένους (απο τις αδικίες τις πολιτείας σου εις βάρους τους) εκπαιδευτικούς.

  • Επιλογή ο διορισμός, επιλογή και η μη αποδοχή του διορισμού, επιλογή και οι όποιες κινήσεις για το καλύτερο όχι μόνο το δικό μας αλλά και των επόμενων συναδέλφων που διεκδικούν διορισμό.

  • 2ον : Λες “… αν πήγαν και μετά αξιοκρατικά να ρθουν στον τόπο τους όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους “Απ.: Μάθε αν δεν το ξέρεις (αλλά μάλλον το ξέρεις κι αυτό καλά …), ότι και πήγαν μακριά όλα αυτά τα χρόνια (γι’ αυτό εξάλλου είχαν κα τα μόρια να διοριστούν), αλλά και κυρίως καμία αξιοκρατία δεν βλέπουν, αφού με τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, συνάδελφοι τους οι οποίοι ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτούς στους πίνακες, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές (πάνω απο 50000 φέτος σύμφωνα με τον κ. Κόπτση) συχνά στον τόπο τους.

  • Συγνώμη αλλά σίγουρα είστε εκτός χώρου εκπαίδευσης ! Σίγουρα δεν ξέρετε τι λέτε! Μέχρι και πέρυσι η υπηρέτηση οργανικής ήταν ένα έτος!!!!!Όταν μάθετε τα της εκπαίδευσης μπορείτε να μιλάτε!Ο ένας χρόνος ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ έχει ήδη τελειώσει! Μάθετε τα σωστά και τα δίκια! Μπορείτε βέβαια να ενημερωθείτε απο τις αναρτήσεις εκπαιδευτικών η να ψάξετε τους παλαιότερους νόμους!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι