Λιβερά Κοζάνης: Δορυφορικές εικόνες κατασκευής του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου με πάνελ διπλής όψης στην Ευρώπη (Βίντεο)

8 Απριλίου 2022
22:59

Δορυφορικές εικόνες κατασκευής του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου με πάνελ διπλής όψης στην Ευρώπη

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 εγκαινιάστηκε το νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στα Λιβερά Κοζάνης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο διπλής όψης στην Ευρώπη.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 MWh βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Κοζάνης και κατασκευάστηκε από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Το πάρκο θα τροφοδοτεί με ρεύμα 75.000 νοικοκυριά και θα συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τον στόχο της για το 2022 αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 21,7% της ενεργειακής της κατανάλωσης, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό στο 35% έως το 2030.

Στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασε το Climatebook.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία κατασκευής του έργου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2022, μέσα από δορυφορικές εικόνες του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2.
https://www.youtube.com/watch?v=MTrMD82-Anc

12 σχόλια

  • Φυσικά και δεν είναι πάρκο, εργοστάσιο είναι και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο! Σ’ ένα πάρκο μπορείς να πας με τα παιδιά, να τ’ αφήσεις να τρέξουν ελεύθερα και να παίξουν. Πάρκο είναι το Κουρί, όχι το φωτοβολταϊκό!

      • Στο “ξεροβούνι” βοσκούν γιδοπρόβατα, μοσχάρια ελευθέρας, ημιάγρια γουρούνια, φωλιάζουν πέρδικες, λαγοί, αλεπούδες, πουλιά, κλπ, βοσκούν μέλισσες στα άγρα βότανα. Εκεί που εσύ βλέπεις “ξεροβούνι” υπάρχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα.

    • Καλά εσύ που ζεις, στο μέλλον ειμαστε πια. Τα έργα πια όταν τελειώνουν δεν χρειάζονται προσωπικό. Τι είναι ΔΕΗ να μαζέψουν 1000 άτομα για δουλειά. Θα πάρουν δύο με τρεις. Για να έχουν να λένε….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι