kozan.gr: Μητροπολίτης Παύλος για την Παναγία: “Αξιώθηκε αυτής της τιμής, να κατέχει μέσα στους ναούς, τη θέση πάνω από την Αγία Τράπεζα. Γιατί έγινε μάνα. Αυτό που δε θέλει στην πλειοψηφία της η σημερινή γυναίκα ” (Βίντεο)

8 Απριλίου 2022
23:49

 

Στο κήρυγμά του, το βράδυ της Παρασκευής 8/4, κατά τη διάρκεια του Ακάθιστου Ύμνου – Ε’ Χαιρετισμών, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος, αναφέρθηκε στην Παναγία, λέγοντας, μεταξύ άλλων: “Αξιώθηκε αυτής της τιμής, να κατέχει μέσα στους ναούς, τη θέση πάνω από την Αγία Τράπεζα. Γιατί έγινε μάνα. Αυτό που δε θέλει στην πλειοψηφία της η σημερινή γυναίκα. Η οποία τρέχει ξωπίσω ξένων πραγμάτων που νομίζει ότι θα την ανεβάσουν, αλλά κάποια στιγμή εκείνη βρίσκεται υπόδουλη σε ξένα πράγματα κι  όχι σ’  εκείνα που της χάρισε ο Θεός. Πάνω απ’ όλα, τη Μητρότητα. Τη Μητρότητα!”.

24 σχόλια

  • Ένας μητροπολίτης εκτός πραγματικότητας, ένας μητροπολίτης οπισθοδρομικός
    Αυτά πρεσβεύει η εκκλησία μας το 2022;

  • E ναι με τον πληθυσμό της γης να έχει φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια από εκεί που ήταν 1 δις πριν 100 χρόνια, είναι έκδηλη η άρνηση των γυναικών να κάνουν παιδιά.

    Ο μόνος που αρνείται να κάνει παιδιά είναι ο άγαμος κλήρος. Και οκ, έτσι είναι ο κανών. Αλλά γιατί να διχάσεις το λαό σε άντρες και γυναίκες και τι φταίει η Παναγία; Αναπάντητα ερωτήματα…

    • Πήρες χαμπάρι ότι ο μισθός του συγκεκριμένου, ανεξάρτητα τα περιουσιακά, ισοδυναμεί με τον μισθό 10 εργαζόμένων? Τον πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι… Με τα ακίνητα που αξιοποιούν ο δεσπότης έχει αποδοχές τουλάχιστον 40 εργαζομένων?

        • Αλήθεια λες τώρα ? Είσαι και υποτίθεται άνθρωπος του θεού , αρχιψευταρε !!!! 30000 μούντζες θα πάρεις εσυ για τα ψέματα που λες .

      • Κοίτα μου είναι αντιπαθής, αλλά με το λογαριασμό που έκανες, οι εργαζόμενοι έχουν μηνιαίες αποδοχές 60 Ευρώ. Από τη Λιβερία μας γράφεις;

  • Εφόσον σας πληρώνουμε εσείς της Θρησκείας να περιορίζεστε στα πνευματικά σας καθήκοντα… Διαφορετικά να αρνηθείτε τους μισθούς… αρκετά….

  • Για άλλη μια φορά ο δεσπότης ζώντας μέσα στην χλιδή κρίνει και κατακρίνει χωρίς να καταλάβει τι γίνεται ένα βήμα μακριά του. Κρίμα,

  • Άνθρωποι,που ζούν μέσα στα Παλάτια,άνθρωποι παντεσπανάτοιθα κρίνουν τις γυναίκες,που λόγω,τεράστιων οικονομικών προβλημάτων,δεν κάνουν περισσότερα παιδιά!!

  • Με ποιο δικαίωμα κρίνει ο συγκεκριμένος. Τι προσφέρει ο συγκεκριμένος;. Αυτές οι γυναίκες που με τόση ευκολία κατακρίνει πληρώνουν στο βαθμό που τις αναλογεί τον μισθό του και του δίνουν την δυνατότητα να ζει μέσα στην χλιδή εργαζόμενες σε δύσκολες συνθήκες . Ας μη μιλά για πράγματα που δεν είναι ικανός να κατανοήσει και ας σταματήσει,έστω τώρα, να διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία. Κάτι που έχει καταφέρει με την συμπεριφορά και τις πράξεις του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Αρκετά.

  • Aλλη Μαρια Αντουανετα. “Δεν εχουνε ψωμι; Ας φανε παντεσπανι”. Ο ανθρωπος δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα. Τι τον νοιαζει θα μου πεις, στη χλιδη που ζει; Αυτος πιστευει οτι οι γυναικες ειναι ακομη καθυστερημενες οπως σε αλλες προ- και μεταπολεμικες δεκαετιες , να κανουν ενεργειες στη διαρκή η πλειονοτητα (και πολλές στην απολυτη ) φτωχεια που ζουν ,ωστε απλα να τεκνοποιουν και να ζουν στη δυστυχια, αυτες και τα παιδια τους (καλα,δεν συζητω τα ατελειωτα διαζυγια σημερα που προκυπτουν οταν σωνει και καλα θα πρεπει καποια γυναικα να βρει αντρα για να κανει παιδι. Ασχετα αν προκειται για αντρα δυναστη,μεθυσο, ανευθυνο, βιαιαο, ανεπαγγελτο,αεργο, τυραννο).
    ΓΙΩΡΓΟΣ,Αιανή.

  • Ρε παιδιά, πιστεύετε ότι ιδρώνει τ΄αυτί του δεσπότη, αν εξαπολύονται πυρά ομαδόν για τις φαιδρότητες που ξεστομίζει; Ξέρετε από δεσπότες ή όχι; Αυτοί θεωρούν εαυτούς υπερ-δύναμη στην κοινωνία (με ευθύνη βεβαίως και του “ποιμνίου” από κάτω, εκτός απ΄τους λίγους σκεπτόμενους). ¨οσο δεν γίνεται χωρισμός Κράτους- Εκκλησίας, τέτοια αλαζονεία θα τους διαπερνά.
    ΓΙΩΡΓΟΣ,Αιανή

  • Καλύτερα,να βλέπουμε την εικόνα της Παναγίας και να παίρνουμε δύναμη και θάρρος για τη ζωή,παρά ν ακούμε κούφια κηρυγματα,χωρίς πατερικο και χριστοκεντρικο λόγο,λόγια χωρίς παραμυθία,παρηγοριά!!!!

  • Δεν καταλάβατε;η Εκκλησία θέλει δυστυχισμένους ανθρώπους,όχι ,για ν απαλύνει τον πόνο τους,άλλα να διαιωνίζει την ζητιανιά της και τον πόνο των ανθρωπων

  • Όλοι οι σχολιαστές απαράδεκτοι. Τόση βλακεία. Ο Μητροπολίτης μίλησε για την Ευλογία που χάρισε ο Θεός στη γυναίκα και δεν την αξιοποιεί. Άρα οι σχολιασμοί άσχετοι και κακεντρεχείς. Κρίμα άσχετοι που δεν έχετε Θεό !

  • Σεβασμιότατε, εκεί στο σκαφίδι καλά είσαι εκεί και μόνο εκεί.
    Έχεις συνεργάτη που μπορεί να σε εκπρωσοπήσει επάξια.
    Αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος δεν πάει στην εκκλησία. Μετά απο δύο χρόνια που πέρασαν όπως πέρασαν θα έπρεπε να κάνετε τα πάντα για να γεμίσουν οι εκκλησίες αλλά μάλλον το αντίθετο θα γίνει τουλάχιστον στην δική μας μητρόπολη. Αλλά τι περιμένεις δεσπότης που δεν θέλει τους ιερείς του και όλο φαγωμάρα είναι με αυτούς τι θά κάνει με τον κόσμο?
    Δεν μπορεί κάποιος απο τους ακόλουθούς του να του πει δυο λόγια?
    Δεν παίρνει τα μηνύματα? Αγνοεί τους πάντες?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι