Στις 10 κ 11 Απριλίου 2022 οι Ταξιδευτές του θεάτρου συναντήθηκαν στην αίθουσα τέχνης με το κοινό της πόλης και με τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ, 4ου ΓΕΛ, 2ου ΕΠΑΛ, κ 6ου Γυμνασίου Κοζάνης. Η Αντιγόνη, η Ισμήνη, η Ιφιγένεια, η Ηλέκτρα και η Χρυσόθεμις μας μίλησαν για την ιστορία τους και τα μυστικά της ψυχής τους, με το σώμα και τη φωνή ( με τη σειρά εμφάνισης) της Γεωργίας Ντίνα, Φρειδερίκης Μητσαριώτη, Γλυκερίας Μπουράκη, Μαρίας Ζουρουφίδου, Μαριεύης Ζαρογιάννη, Αναστασίας Παναγούλια και Μαρίας Μελίσση. Μέσα από το μονόλογο και σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση (σχόλια Τάνια Πάκου) συνέθεσαν το πορτραίτο τους. Βοήθησαν έτσι να κάνουμε την προβολή τους στο σήμερα και  συνυπολογίζοντας τις παραμέτρους της εποχής μας να φωτίσουμε το παρόν μας και να βρει ο καθένας τις απαντήσεις που αναζητούσε στο ερώτημα: κάνουμε στη ζωή μας αυτό που θέλουμε;

 Μετά από δυο χρόνια κενού στην πνευματική και καλλιτεχνική μας ζωή, η αίθουσα τέχνης πλημμύρισε από ενέργεια και από την αύρα που ένωσε το κοινό με την ομάδα επί σκηνής.

Για τους Ταξιδευτές του θεάτρου περιποιεί μεγάλη τιμή η μεγάλη προσέλευση του κοινού, παρ’ όλες τις δυσκολίες των ημερών μας και η αφοσίωση που οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση. Αυτό είναι και η ελπίδα. Το πνεύμα και η ψυχή αποζητούν το οξυγόνο τους. Εμείς τους ευχαριστούμε θερμά, διότι τίμησαν σταθερά την ιστορία μας επί 30 χρόνια 1992-2022.

Ευχαριστώ:

 τις 8 κοπέλες που συμμετείχαν, τους συντελεστές; Νίκος Λιάκος -αφίσα- και Πάνος Ζάχος –ήχος, φωτισμός

Το ΔΗΠΕΘΕ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας

Τους φίλους που συνέδραμαν τα μέγιστα στην περαίωση της εργασίας

Κοζάνη 16-4-2022

Η υπεύθυνη της ομάδας

Γκουτζιαμάνη Γιάννα