Στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται το σχέδιο του νέου χωροταξικού των ΑΠΕ

17 Απριλίου 2022
07:26

 

Στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης βρίσκεται το σχέδιο του νέου Χωροταξικού των ΑΠΕ», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης εξήγησε ότι αμέσως μετά, «το Χωροταξικό Σχέδιο θα δοθεί σε διαβούλευση όπου φορείς και πολίτες θα μπορέσουν να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και μετά τις απαραίτητες βελτιώσεις θα έρθει προς συζήτηση στην βουλή». Να υπενθυμίσουμε ότι την εκπόνηση νέου Χωροταξικού Σχεδίου για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πάρκων και Ανεμογεννητριών στην δυτική Μακεδονία ζήτησε με απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα οι μέχρι σήμερα αιτήσεις αδειοδότησης Φωτοβολταϊκων και Αιολικών πάρκων, που λόγω μεγέθους έπρεπε να λάβουν γνωμοδότηση από την Περιφέρεια, να βρίσκονται στην αναμονή έως ότου ολοκληρωθεί το νέο χωροταξικό σχέδιο.

Στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη για τα εγκαίνια του Φωτοβολταϊκού Πάρκου των ΕΛΠΕ, ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη  ως προς την καθυστέρηση του χρόνου απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων λόγω των διεθνών εξελίξεων και των τιμών του Φυσικού αερίου καθώς και των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το μεγάλο σχέδιο του υδρογόνου που που σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αναμένεται να μεταμορφώσει το ενεργειακό μοντέλο της περιοχής.

 Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες γύρω από την ολοκλήρωση των διαδικασιών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Φλώρινας -Μπίτολα  καθώς και οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Πτολεμαΐδας – Κοζάνης που μέρος της καταστράφηκε λόγω επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ. Δήλωσε οτι «σε σύντομο διάστημα πρέπει να κλείσουν αυτές οι εκκρεμότητες ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να γνωρίζουν τις σιδηροδρομικές εξόδους προς την κεντρική Ευρώπη» μιας και η γραμμή Φλώρινα- Μπίτολα συνδέεται με το δίκτυο που οδηγεί στην κεντρική Ευρώπη.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση που η δυτική Μακεδονία λαμβάνει σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των νέων αγροτών που αγγίζει τα 40 εκ € και όπως δήλωσε θα μπορέσουν να καλυφθούν και οι 1062 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.

Σπύρος Κουταβας – vetonews.gr

9 σχόλια

  • Τίποτα δεν θα γίνει κ. Περιφερειάρχη από αυτά. Πρώτον γιατί ο Μητσοτάκης δεν σαν υπολογίζει πολιτικά, δεύτερον γιατί θα γίνουν εθνικές εκλογές μέχρι το Σεπτέμβριο με ότι αυτό σημαίνει , τρίτον γιατί σε ενάμιση χρόνο από τώρα θα είσαστε σπίτι σας με κοτούλες και κηπακους. Σταματήστε τουλάχιστον να προσπαθείτε να ρίχνετε στάχτη στα μάτια μας. Καλή Ανάσταση.

    • Τσιριζαιοι οταν θα γινουν οι εκλογες και τις χασετε παλι εσας θα σας φταινε παλι οι δημοσκοπησεις και η ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζει και αλλους τους κατεβαζει!!! Θα ειναι επιτυχια για τον τοτο αν ειναι δευτερος και δεν τον περασει και ο ανδρουλακης!!!

  • Μεγαλεπιβουλα σχέδια ενός άσχετου και αδαούς πολιτικού. Με τόσα χρόνια εμπειρία έπρεπε να πιάνει πουλιά στον αέρα. Αντί αυτού συμπεριφέρεται σαν σχολαρουδι που πάει στο δάσκαλο για να το παίξει καλός μαθητής μπας και τον ξαναβάλει υποψήφιο είτε βουλευτή είτε Περιφερειάρχη!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.