Τα αδέσποτα είναι μια τραγωδία.Σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όμοια με την Ελλάδα υποφέρουν οι βαλκάνιοι γείτονές μας,όχι όμως ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη όπως πχ η Ολλανδία ή η Σουηδία.Δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσουμε γιατί έχουμε μείνει τόσο πίσω (και) στον τομέα αυτόν (που καίει σαν καυτή πατάτα), γιατί δεν υπήρξε ποτέ αποφασιστικός σχεδιασμός και δεν διετέθησαν γενναίες επιδοτήσεις στους Δήμους από όλες τις κυβερνήσεις ως τώρα (να προχωρήσουν κυρίως σε στειρώσεις και σε φιλοξενία με ικανοποιητική την ευζωία των αδεσπότων).Σε όλα αυτά μπορεί σχηματικά να απαντήσει μια πρόταση: «Δει χρημάτων». Αν όλα αυτά τα χρόνια γινόταν περιορισμός τουλάχιστον σε άφρονες κρατικές σπατάλες (για να μην αγγίξουμε άλλα πράγματα),δεν θα λυνόταν μόνο το φλέγον θέμα των αδέσποτων.Κοινή λογική.


Επί του θέματος: κρατάμε όσο γίνεται επαφή με τους αρμοδίους του Δήμου Κοζάνης και μας διαβεβαιώνουν από το χειμώνα ότι σύντομα θα υπάρξει λύση και θα γίνονται αθρόες περισυλλογές. Λύση και με τις χρηματοδοτήσεις και με τις συμβάσεις με κτηνιάτρους και με τις στειρώσεις.Εξάλλου σχετική ανάρτηση/ενημέρωση είχε και το
kozan.gr πριν λίγο καιρό. Ως τώρα όμως που γράφουμε ακόμη δεν κινείται κάτι. Όσο θα καθυστερούν αυτά τόσο θα υποφέρουν οι τοπικές κοινωνίες και τόσο θα εισπράττουν κατάρες τα άμοιρα τα ζώα που καθοδηγούνται από το ένστικτό τους και δεν γίνεται να τ΄αλλάξεις.

(Γ.Π.Φτάκας, αναγνώστης του kozan.gr)