kozan.gr: Κοζάνη: Επίθεση αδέσποτου σε 14χρονη – Καταγγελία συμπολίτη στο kozan.gr

29 Απριλίου 2022
20:10

Σήμερα Παρασκευή και πριν μισή ώρα περίπου, γύρω στις 19:15, η κόρη μου, ηλικίας 14 ετών, διερχόμενη το δρόμο πιο πάνω από την πλατεία της Σκ’ρκας, στην οδό Ηπείρου στην Κοζάνη δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από αδέσποτο σκυλί το οποίο προφανώς θεωρεί ότι η περιοχή του ανήκει, γιατί το ταΐζουν οι γείτονες. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι επανειλημμένα έχει γίνει αυτό και με άλλους ενώ το συγκεκριμένο αδέσποτο έχει επιτεθεί και σε μένα. Ευτυχώς δεν πρόλαβε να τη δαγκώσει όμως ως πατέρας διαμαρτύρομαι για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.  Καλώ την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης να επιληφθεί του θέματος κι αφού ελέγξει το αληθές της καταγγελίας μου να περισυλλέξει το συγκεκριμένο αδέσποτο. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν προτού δαγκώσει κάποιον συνάνθρωπό μας.

Φωτο αρχείου

58 σχόλια

    • Αυτό το σκυλί είναι η ντροπή των φιλόζωων εδώ και τρεις μήνες επιτίθεται παντού και μία το ταΐζει συνέχεια και δεν φεύγει τη γειτονιά και επιτίθεται παντού σε όλα τα παιδιά και σε μας και δεν έχει τη δύναμη ο δήμος να το μαζέψει ντροπή και αίσχος έχουμε πάρει επανειλημμένως τηλέφωνο και δεν κάνει τίποτα ντροπή

  • Δεν τρέχει τίποτα. Ο δήμαρχος ονειρεύεται την κοζανη του 2030 χωρίς να είναι ικανός να δει τα χάλια της Κοζάνης του 2022.

  • Κοζάνη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις με διάφορες αγέλες σκυλιών παντού χωρίς πρόγραμμα στείρωσης η κυνοκομειου. Ο δήμαρχος μαλουτας μαζί με τους άλλους δύο της περιβόητης τριανδρίας έκαναν χαρές και πανηγύρια για την ένταξη της πόλης σε ένα από τα εκατοντάδες κλασικά πρόγραμμα της ευρωπαϊκής Ένωσης. Λες και πέτυχε το ακατόρθωτο. Οκ δεν το υποβαθμιζω αλλά λαζαρακο αγόρι μου μην μας περνάς για χαζούς επειδή σε ψηφίσαμε. Οκ το φάγαμε το παραμύθι μια φορά. Η αλήθεια είναι μία και την ξέρει όλος ο κόσμος, δεν έχεις όραμα δεν έχει πρόγραμμα και δεν έχεις κράμα πολιτικού ανδρός.

  • Μόνο μήνυση κύριε. Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς τίποτε. Δε νοιάζονται για τον πολίτη. Άπειρες φορές έγινε αυτό. Τίποτε. Κάντε μήνυση στο Δήμο γιατί εκθέτει σε κίνδυνο τον πολίτη κ διεκδικείστε αποζημιωση για ψυχική οδύνη. Όλα τ άλλα είναι για μιλάμε χωρίς αποτέλεσμα.

  • φόβος και τρόμος, δεσποζομενα κι αδέσποτα, σκυλουπολη κι ο Δήμος ονειρεύεται ουδέτερες πολεις. Όλοι μ ένα λουρί στο χέρι κι ένα σκυλί, κι άλλοι να ταΐζουν τ αδέσποτα,η πόλη των σκύλων.

      • Ναι μας πειράζουν γιατί επιτίθονται στα παιδιά μας δυστυχώς όπως κ σε αλλού συμπολίτες μας,με τη δική σας λογική να κάτσουμε να μας δαγκώσουν κ να πούμε κ ευχαριστώ,κ το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει πάρα γίνει ακόμη κ στα χωριά γίνεται χαμός από αδέσποτα κ η απάντηση σας ταιστε τα κ μην τα ενοχλείται κ ποιος σας είπε ότι τα ενοχλούμε δλδ είστε μπροστά κ συνέχεια πιπιλατε αυτήν την καραμέλα,έλεος πια φτάνει μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό το χάλι όπως κ άλλα πολλά.

        • Έχω δει παιδιά που επιτίθονταν σε σκυλιά πετώντας πέτρες τα κυνηγώντας τα
          Απ ότι φαίνεται από γονείς σαν εσάς βγαίνουν τέτοιοι νέοι..
          Εκπαιδευστε τα παιδιά σας πρώτα να είναι άνθρωποι και μετά ασχοληθείτε με τα ζωντανά

          • Τα παιδιά μου τα έχω πολύ καλά εκπαιδευμένα κ με περισσότερη παιδεία από εσάς πρώτον,κ δεύτερον αφήστε αυτήν την καραμέλα με το ότι εμείς η τα παιδιά μας επιτίθονται στα σκυλιά.

        • Σιγά γονέα,που σε ότι σας φταίει βάζετε τα παιδιά μπροστά για το κοινόν αίσθημα.Να μη κάτσετε να σας δαγκώσουν,αλλά να μάθετε να ζέίτε με σκυλιά που έίναι στο φυσικό τους περιβάλλον.Έχω δει γονείς να αφήνουν παιδιά να τσιρίζουν αντί να μιλάνε και να τους γαβγίζουν σκυλιά και μετά να τσιρίζουν οι ίδιοι.Δε ζείτε μόνοι στον κόσμο.Αντί να έχετε την καραμέλα φταίνε τα σκυλιά κι όσοι τα υπερασπίζονται,να λέτε φταίνε οι άνθρωποι που τ αφήνουν κι αυτοί που δεν τους κατηγορούν!

      • ακριβος αφηστε τα καημενα σκυλια να φανε τα παιδια σας κριμα ειναι δειξτε λιγο σεβασμο στο ενστικτο του ζωου

  • Το συγκεκριμενο γκρι μεγαλοσωμο σκυλι ειναι πολυ επιθετικο και για να περασουμε να παμε προς την πλατεια κανουμε τον γυρο μεσω της ζηση γιαχνικα. Απαραδεκοι στον Δημο στην κοσμαρα τους γιατι για το συγκεκριμενο σκυλι εχω παρει και εγω τηλεφωνο στον αντιδημαρχο πρασινου μετα απο επιθεση που δεχθηκα , αλλα δεν καιγεται καρφαι κανενος . Εχουμε προτεραιορητα την απολιγνητοποιηση αλλα μην μας φανε και τα αδεσποτα Δημαρχε.

  • Ο δήμαρχος είναι στον κόσμο του αλλά και ο Μεγγεριδης απο τότε που πήρε την αντιδημαρχία μούγκα. Όλα για την καρέκλα.

  • o σκύλος ήδη κάνει την πόλη κλιματικά ουδέτερη διώχνοντας τα παιδιά που μολύνουν το περιβάλλον κι εσείς το χαβά σας ότι θα τον μαζέψουν

  • Εμένα και τόσο άλλο κόσμο γιατί δε με επιτέθηκε ποτέ ? Μήπως επειδή τα φοβεριζετε και εσείς και τα κλωτσατε? Πάρτε το απόφαση τα σκυλιά θέλετε δε θέλετε είναι πλασματα με συνείδηση διακαιωματα και είναι και αυτοί πολίτες. Χθες ζούσατε με τα αρνία τώρα δε θέλετε να συμβιωσετε με αυτά τα πλάσματα που στο κάτω κάτω συμπολίτες μας τα παρατάνε έξω τα καημένα. Και βέβαια θα τα ταιζω και θα τα ποτίζω . Άμα δε τα φοβεριζετε κάνουν την δουλειά τους όρεξη δε σας είχανε. Μικρά παιδάκια περνάνε από τη γειτονιά μου και πότε δε κάνανε ζημιά σε κανένα τα σκυλιά .

    • Έχουν και δικαίωμα ψήφου θα μας πείτε και στο τέλος. Τα αρνιά που κολλάνε στο θέμα; μήπως εσύ που υποτίθεται είσαι φιλόζωος τρως αρνιά; όλοι οι φιλόζωοι αγαπάτε μόνο τα σκυλιά, τ άλλα ζώα τα τρώτε ευχαρίστως, τα φοράτε, πίνετε το γάλα τους. Αυτό είναι παράφραση της φιλόζωος είναι κόλλημα με τα σκυλιά.

      • φιλε αυτοι δεν ειναι φιλοζωοι..Σκυλολαγνοι λεγονται..θελουν την πλατεια να ναι γεματη σκυλια παρα να παιζουν παιδακια…εχουμε γινει χειροτεροι και απ τους τριτοκοσμικους…σκυλουπολη

      • Τι σχέση έχουν ρε Τζίμανι τα αρνια κ τα υπόλοιπα οικόσιτα ζώα με τα ζώα συντροφιάς?. Το ένα καλλιεργείται για τροφή ρουχισμό κλπ το άλλο για παρέα. Δύο διαφορετικά πράματα. Δλδ επειδή τρώω κρέας δεν είμαι φιλοζωος? Πάνε για καμιά εξέταση να σε δούμε άμα είσαι καλά. Εσείς θέλετε να αφήνετε τα ζώα έξω και μετά παραπονιέστε γιατί υπάρχουν αδέσποτα. Και θέλετε να μας κάνετε κουμάντο άμα τα ταιζουμε η όχι. Τα παιδιά σας τα χρησιμοποιείται για άλλοθι εσείς δε τα θέλετε και επικαλεστεί τα παιδιά σας ότι δήθεν κινδυνεύουν . Από το ξερό σας το κεφάλι κινδυνεύουν όχι από τα σκυλιά. Δε κατεβαίνετε από το καλάμι λέω εγώ ο κόσμος δε περιστρέφεται από γύρω σας χεσμ σας έχουν και τα σκυλιά και εγώ. Μη τυχόν δω κάποιον να βαράει κανένα σκυλί αλίμονο του.

        • Εγώ να δεις τι έχω να κάνω αν δω σκυλί να ορμάει στο παιδί μου άιντε γιατί απειλές δν δεχόμαστε,άκου εκεί μας απειλής κιόλας ότι θα κάτσουμε να μας δαγκώσουν,κ ναι το παιδί μου έχει περισσότερο αξία από το σκυλί.

          • Γονέα και μεις γονείς ειμαστε αλλά δε το διαφημίζουμε. Χρησιμοποιήσεις το παιδί σου για να επιβάλεις τον παραλογισμό σου που λέει ότι τα ζωντανα πρέπει να σκωτονονται. Τα καημένα τα αφήσανε κάποιοι ασυνείδητοι κ έγιναν αδέσποτα δε πέσανε από τον ουρανό. Και έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως εσύ και το παιδί σου και όλοι. Δικαίωμα στη άμυνα έχεις. Αλλά το θέμα είναι ότι τα αδέσποτα υφίστανται κακοποίηση από ανθρώπους που κάθε άλλο Κάνουν από το να αμύνονται

  • Συμανδρακο προεκλογικά θα τα μάζευες σε τρεις μήνες τρία χρόνια πέρασαν που είσαι θες να γίνεις και δήμαρχος τρομάρα σου

  • Καρτέρα από τους κοζανίτες χαίρια γενικώς…Τα σκυλιά είναι το λιγότερο κακό!Οι άνθρωποι είναι άξιοι της μοίρας τους…Το απόλυτο τίποτα ζούμε κι έχουν κι απαιτήσεις.Σε όλα μηδέν.Εργασία;μηδέν!Υγεία;Μηδέν!Τουρισμός;μηδέν!Γεωργία;Μηδέν!Παιδεία;μηδέν!
    Ποιος Δήμαρχος φταίει;
    Βρίζουν τον νυν τον οποιο πριν βγει είχαν καταψηφίσει,για να βγάλουν καλύτερο,αλλά τον έβριζαν κι αυτόν γιατί έπρεπε να φύγει ο νυν…
    Η απόλυτη παράνοια…
    Χθες βλέπω έναν περπατάει στο δρόμο.Βλέπει ένα σκυλί που απλώς περνούσε δίπλα του.Του κάνει ένα ου,γαβγίζει το σκυλί…ααα μου επιτέθηκε λέει!Αι βγάλε άκρα…το σκυλί μιλιά δεν έχει γιατί αν είχε δε θα μας δάγκωνε,θα μας στόλιζε και καλά θα έκανε!
    Ένας άλλος μια άλλη μέρα,είχε πέτρες στα χέρια.Με γαβγίζουν λέει.Δεν απόρρησα βέβαια για το λόγο…
    Όσο για το ποιος τα αφήνει ελεύθερα;Κανείς από αυτούς που καταγγέλουν επιθέσεις από σκυλιά,δεν καταγγέλει αυτούς που τα παρατάνε.Είναι παράνομο,αλλά ένας είπε κάνε μήνυση στο δήμο.Μήνυση σ αυτούς ποιος θα κάνει;
    Άλλη παράνοια εκεί…
    Εδώ νοσοκομείο πάει κάποιος να κάνει,αλλά δε θέλουμε.Η μόνη πρωτεύουσα περιφέρειας χωρίς πανεπιστημιακό.Που ζούμε ρε φίλε τέλος πάντων;
    Βάλτε μυαλό είμαστς τελευταίοι στα πάντα στη χώρα…
    Ξυπνάτε!!!

  • Τα περασα ως γονιός και ξέρω τι περνάς και τι θα περάσεις μέχρι να ησυχάσεις ότι το.παιδι σου δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο μετά την επίθεση του σκυλου. Η ιστορία συνεχίζεται. Δύναμη σε όλους. Γρήγορη ψυχική ανάρρωση στο παιδί…

  • Δυστυχώς δεν απαγορεύεται το τάισμα αδέσποτων εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (τρέχα γύρευε) στα αυτή που ταΐζει το παλιόσκυλο δεν μπορεί να μηνυθεί. Όμως κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει ότι βγάλατε βόλτα στην πλατεία τον οικόσιτο λύκο σας ο οποίος καταβρόχθισε κατά λάθος το παλιόσκυλο. Γνώμη μου. Επίσης ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοάμυνας σε πολίτες που δέχονται επίθεση από αδέσποτα.

    • Παλιοσκυλο είσαι εσύ όχι το ζώο. Άτομα σαν κι εσένα προκαλούν τα σκυλιά, τα φοβεριζουν και τα κυνηγάνε και μετά σας φταίνε τα σκυλιά. Μένω στα Ηπειρώτικα όπου γίνεται χαμός από αδέσποτα. Όσες φορές κι αν πέρασα από δίπλα τους είτε μόνος μου είτε με την οικογένεια μου, δε μας ενόχλησαν ποτέ!!! Γιατί κι εμείς τα αντιμετωπίζουμε με ηρεμία και χωρίς φοβέρες.

      • Στρώστε τους και χαλί για Όσκαρ, τι δουλειά έχουν τ αδέσποτα σε αγελες μαζί με τους ανθρώπους, κι επειδή δε σε δαγκωσαν τι σημαίνει, έκαναν σύμβαση μαζί σου και θα τηρήσουν τα συμφωνηθεντα; άμα τους τη δώσει θα σου ορμηξουν.

      • Επειδή κ γω μενω στα ηπειρωτικα 6 φορες τη μερα κανω αυτο το δρόμο μια Κυριακή πρωί θα με κατασπαραζανε 2μεγαλα ενα ασπρο κ ενα μαυρο μπροστά στο χρυσό σκούφο.ηρθαν απο πισω μου κ ηταν αγριεμένα σταμάτησε ενας ταξιτζής κ τα εδειωξε.καθε μερα τα εβλεπε δε με πειραζανε εκεινη τη μερα τι εγινε;;;;;θα με τρωγανε.

  • Έχω δει άτομο να τραμπουκιζει το συγκεκριμένο σκυλί και να σηκώνει πέτρα να του ρίξει ενώ αυτό ήταν απλά ξαπλωμένο στον δρόμο…και συστηματικά τραμπουκιζεται απ’ την συγκεκριμένη γειτονιά, πριν λίγο καιρό του σπασανε το σαγόνι και το κουτσανανε με χτύπημα στο πόδι…κάντε μήνυση σε αυτούς που τους φέρονται απάνθρωπα, αυτοί φταίνε περισσότερο απ’ όλους…επίσης αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση για επίθεση, οποιος την έχει πηγαίνει αθόρυβα και κάνει μήνυση στους υπεύθυνους. Αλλιως οι δημοσιοποιήσεις με υπερβολές μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα.

    • Τι λες ρε φίλε ? Σοβαρά ? Δε ήξερα ότι έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ περνάω από κει συχνά αλίμονο έτσι και δω κάποιον να το χτυπαει. Έτσι ακριβώς λένε με δάγκωσε με ξέσκισε αλλά ποτέ δε πάνε καν νοσοκομείο. Απλά δε θέλουν να συμβιώνουν με άλλα πλάσματα ουτε καν ανθρώπους ούτε τπτ. Τόσο εγωιστές

      • Αμάν, μπουλιγκ σε σκύλο. Αφήστε τις δραματοποιησεις και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα σκυλοφιλοι.αν κυκλοφορούσαν άραγε τόσα κατσίκια όσα σκυλιά στην Κοζάνη θα τα θέλατε; η θα λέγατε ενοχλούν, η θα τα βάζατε στη λαδόκολλα;ακούς εκεί, σαρκοφαγα ζώο είναι ο σκύλος, τι δεν καταλαβαίνετε, με το ζόρι να κάνετε τον σκύλο αρνί άκακο.τραμπουκισαν τον σκύλο, τι μας λέτε; εσείς που τραμπουκιζετε κι απειλειτε εδώ μέσα συνανθρώπους σας;

        • Το σχόλιο μου δεν έχει κανέναν τραμπουκισμο και καμμιά απειλη σε αντίθεση με το δικό σας υφακι και με το ότι επικροτειτε την βία εμμέσως πλην σαφώς. Ναι θα τα προτιμούσαμε και τα κατσικια κανένα προβλήμα, δεν τα τρώνε όλοι και να μην κρίνετε απ’ τον εαυτό σας. Θα προτιμούσαμε οποιονδήποτε δεν εφαρμόζει και δεν επικροτεί καμμιά μορφή βίας. Τα σκυλιά είναι οικόσιτα και εξημερωμένα από τον άνθρωπο και όχι άγρια σαρκοβόρα όπως τα παρουσιάζετε. Χτυπιεστε λες κ μιλάμε για λύκους μέσα στην πόλη. Πού κ αυτοί στην περιοχή τους είναι πολύ πριν από εμάς.

      • Δηλαδή εσύ για να ικανοποιηθείς θέλεις να δεις συμπολίτη σου σε νοσοκομείο. Γιατί αρνείσαι τη φύση του σκύλου και πας να τον μετατρέψεις με το ζορι σε άκακο κουνέλι κλπ.

      • Σοβαρότατα. Αν το δεις από κοντά το σαγόνι του έχει μείνει στραβό από την μια μεριά…και υπάρχει ιατρική γνωμάτευση για αυτό το περιστατικό…και απ’ ότι είδα από τα σχόλια μπορώ να πω με σιγουριά ότι όποιος του πετάει πέτρες απρόκλητα και το τραμπουκιζει όταν περνάει από εκειΈπρεπε να έχει γίνει καταγγελία για κακοποίηση του ζώου τότε ώστε να τον αφήσουν ήσυχο μερικοί..ας τον αφήσουν ήσυχο και ας ασχοληθούν με το να διορθώσουν την συμπεριφορά τους και το παράδειγμα που δίνουν στα παιδιά τους ώστε να είναι όλοι ασφαλείς.

        • Σε άλλη γειτονιά σκύλος ορμησε σε παιδί. Μην αλλάζετε θέμα.αναρτηση δεν έγινε στο κοζαν για το σκύλο που ισχυριζεστε πώς του όταν πέτρες αλλά για σκύλο που ορμησε σε παιδί. Μην αποπροσανατολιζετε τεχνιεντως τη συζήτηση. Έχω σχολιάσει και παραπάνω, ναι δεν είμαι σκυλοφιλο άτομο, ναι δε γουστάρω να φοβάμαι να περπατήσω αλλά όλους πρέπει να μας προβληματισε ι το ότι τόσα σχόλια που κάναμε συνολικά δείχνουν ότι είναι θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη. Είτε σκυλοφιλο είναι κάποιος είτε όχι. Και συμβουλή μου, δείτε τα σκυλιά οι σκυλοφιλο στην πραγματική τους φύση, μην τα εξανθρωπιζετε. Είναι σαρκοφαγα ζώα.

          • Επειδή μάλλον η εμμονή σας να σχολιασετε σε τέτοια περιστατικά εναντίον των σκύλων δεν σας αφήνει να διαβάσετε προσεκτικά,το σχόλιο μου είναι ακριβώς για τον σκύλο που αναφέρει η ανάρτηση. Μήπως θέλετε να σας πω και ποιος βάζει σε κίνδυνο ο ίδιος το παιδί του με την πρότερη επιθετική συμπεριφορά του προς το ζωο; Και ζητάει και τα ρέστα απο πάνω; Το να σου γαβγίζει ένας σκύλος από απέναντι επειδή του έκανες επιθετικη κίνηση και πας να σηκώσεις πετρα δεν είναι επίθεση από την μεριά του σκύλου, είναι φόβος και προειδοποίηση. Ούτε το να σε πλησιάσει είναι επιθεση. Συνήθως από έλλειψη εμπειρίας με τα ζώα κάποιοι κάνουν την τρίχα τριχιά και δίνουν πάτημα και σε όποιον δεν έχει σοβαρά θέματα να ασχοληθεί και το πρόβλημα του είναι να βγάζει χολή για τα ζώα. Η πόλη βουλιάζει σε ολα τα θέματα και αντί να ασχολείστε με τόσο πάθος με τα πραγματικά προβλήματα ξεσαλωνετε στα σχόλια εναντίον των σκύλων. Μακάρι να υπήρχαν τόσα σχόλια και στις καταγγελίες για εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση της πόλης…αλλά εκεί οι περισσότεροι είτε φοβούνται είτε καλύπτουν τους υπεύθυνους και κάνουν το κορόιδο. Όσο για την επιμονή με τα σαρκοφάγα θα σας πρότεινα να ανοίξετε λίγο το πεδίο έρευνας σας. Τα σκυλιά αν δεν βρουν φαγητό θα προσπαθήσουν να επιζήσουν και με χόρτα κουκουνάρια κτλ…για αυτό και βλέπουμε τόσα σκελετωμενα όταν τα παρατάνε που πολλές φορές δεν καταφέρνουν να επιβιωσουν…αν ήταν όπως τα λέτε, τόσα παρατημένα που δυστυχώς υπάρχουν, θα μας είχαν φάει ολους..λίγη παιδεία και εξοικείωση με αυτό που δεν γνωρίζουμε,βοηθαει στην ομαλή συμβίωση..

  • Υπάρχουμε όμως Κ είμεις οι οποίοι δεν φταίμε σε τίποτα. Δεν έχουμε τραμπουκισει ποτε κανέναα από αυτά τα σκυλιά. Και όμως μας έδειξαν τα δόντια τους χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και μας κυνήγησαν. Πως μπορώ εγώ να προστατεύτω από αυτό? Επίσης υποθέτω υποβάλατε Κ εσείς μήνυση στους ανθρώπους αυτούς εφόσον είδατε όπως λέτε το σκηνικό του τραμπουκισμου στο σκυλι….

    • Σας απάντησα πως μπορείτε να προστατευτείτε από αυτό. Καλείτε την αστυνομία κάθε φορά που βλέπετε κάποιον απρόκλητα να σηκώνει μαγκουρα, πέτρα, πόδι εναντίον ζώου (ακόμα και μηχανάκια μαρσάρουν επίτηδες δίπλα τους και τα ρίχνουν κλωτσιά). Άλλωστε η κακοποίηση είναι ποινικό αδίκημα και έχει πρόστιμο 30.000 ευρώ και φυλάκιση ως 10 έτη να θυμίσω. Η κακια των ανθρώπων είναι ο βασικός εχθρος, κάποιοι μάλιστα για να διώξουν ένα ζώο επειδή δεν το θέλουν στην περιοχή τους, το προκαλούν επίτηδες συνεχώς με επιθεσεις. Ε κάποια στιγμή θα το καταφέρουν και κάποιο από αυτά θα αντιδράσει άσχημα και το πιθανότερο είναι ότι θα την πληρώσει κάποιος συμπολίτης του που δεν φταίει.Ενα στα δέκα περιστατικά μπορεί να γίνει σοβαρό. Επίσης κάποια γνώση κ εκπαίδευση στο πώς συναναστρεφόμαστε ή αποφεύγουμε τα ζώα βοηθάει στο να προστατευτούμε και θα έπρεπε να δίνεται αυτή η γνωση και απ’ το σχολείο. Π.χ. λέτε σας κυνήγησαν σημαίνει ότι τρέξατε-ε δεν τρέχουμε σε καμμία περίπτωση γιατί έχει αντίθετο αποτέλεσμα,προσπαθούμε να απομακρυνθούμε με ψυχραιμία (χωρίς να σας κατηγορώ για κάτι ένα παράδειγμα με καλή διάθεση αναφέρω). Όσο για την καταγγελία, πρώτον οι περισσότεροι πιστεύουμε στην καλοσύνη και την σύνεση των ανθρώπων και ελπίζουμε ότι με μια παρατήρηση δεν θα συνεχιστεί και δεύτερον και σημαντικότερο να ξέρετε ότι όσοι είναι επιθετικοί με τα ζώα συνήθως είναι θρασυδειλοι που μόλις ακούσουν ότι θα κληθεί η αστυνομία και ότι υπάρχουν και μάρτυρες που ρωτάνε αν το χτύπησε γυρνάνε και φεύγουν..η δεύτερη και πιο σκληρή επίθεση έγινε αργά νύχτα ακριβώς λόγω των ίδιων λόγων θρασύδειλιας…μια, δύο όμως την τρίτη θα γίνει καταγγελία με πρόστιμο γιατί πρόκειται για αντικοινωνικές συμπεριφορές.Και κάτι ακόμα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι..με δεδομένο ότι οι αρχές αδιαφορούν, οι δημότες ας αναπτύξουν εθελοντική δράση για να μην διογκώνεται το πρόβλημα. Πόσες φορές όλοι όσοι διαμαρτύρονται έχουν στειρώσει εθελοντικά κάποιο ζώο στην γειτονιά τους; Ή έχουν προσπαθήσει να το φροντίσουν και να του βρουν υιοθεσία για να φύγει απ’ τον δρόμο; Αυτοί που τα συμπαθούν αυτό προσπαθούν να κάνουν γιατί εννοείται ότι κανείς μας δεν θέλει να βρίσκονται στον δρόμο σ αυτή την κατάντια και σε εχθρικο περιβάλλον και να υπάρχει κίνδυνος να γίνουν επιθετικά και προς τους πολίτες. Ας δούμε με λίγη συμπάθεια οι πολίτες το θέμα και ας προσπαθήσουν με αξιοπρέπεια και εθελοντισμό να περιορίσουν το πρόβλημα για βοηθηθούν όλοι. Δυστυχώς οι δήμοι προς το παρόν είτε αδιαφορούν είτε φτιάχνουν καταφύγια Νταχάου με τα ζώα σε απόλυτη εξαθλίωση, κάτι το οποίο κανείς άνθρωπος με ελάχιστη ανθρωπιά δεν θα ήθελε. Μέχρι λοιπόν οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους μια λύση είναι να αγκαλιάσουμε όλοι το πρόβλημα και να προσφέρουμε εθελοντικα. Πολιτισμός και παιδεία είναι η απάντηση σε όλα.

  • Σιγά ένα δάγκωμα είναι!!! Αν ήταν όμως για φωτοβολταϊκά να δεις πως ενεργεί ο δήμαρχος!!

    • Διαβάστε προσεκτικά την καταγγελία. Δεν υπήρξε δάγκωμα. Όσο για το ότι τα φωτοβολταϊκά είναι ο μόνος γκαιλες του δημαρχείου ενώ η πόλη καταρρέει, συμφωνώ κ επαυξάνω…

  • Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι φιλόζωοι που στην ουσία είναι μόνο σκυλοζωοι, δεν παίρνουν αυτά τα αδέσποτα σκυλιά σπίτια τους ή γιατί δεν βάζουν χρήματα για να φτιάξουν ένα ιδιωτικό κυνοκομείο , έτσι ώστε να προσφέρουν στα αγαπητά κατά τα αλλά ζώα συντροφιάς μια καλύτερη ποσότητα ζωής και επιλέγουν την εύκολη λύση του ταΐσματος στα πεζοδρόμια, για το οποίο επισης δεν γνωρίζω ποσο νόμιμο και υγείες είναι .

    • Όχι απλά είναι νομιμοτατο εφ όσον τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας αλλά αυτό που είναι παράνομο και ποινικό αδίκημα είναι να τους πετάνε τα μπολακια και τα νερά οι εχθρικοί. Είναι ενέργεια που επιφέρει και πρόστιμο. Βγάλτε λοιπόν ένα μπουκάλι με νερό και ξηρά τροφή έξω απ’ το σπίτι σας και φροντιστές ένα αδέσποτο μέχρι να του βρείτε υιοθεσία. Καλό θα κάνετε και σ εσάς και στα ζώα και στους συνανθρώπους σας. Όλοι οι καλοί χωράνε αν υπάρχει γνώση, ψυχραιμία και καλή διάθεση. Τους καλούς δεν τους χωράει ο τόπος και τους φταίνε όλα.

      • Διόρθωση στο σχόλιο μου: Τους καλούς δεν τους χωράει ο τόπος και τους φταίνε όλα; Με ερωτηματικό. Μεγάλο ερωτηματικό.

  • Δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί είστε ανενημερωτος και προτιμάτε να ασχοληθεί κάποιος άλλος με το πρόβλημα ενώ είστε κ εσείς μέρος της κοινωνίας. Προς ενημέρωση σας λοιπόν οι φιλοζωοι είναι γενικά φιλοζωοι σε αντίθεση με τους εχθροσκυλους,για να σας γυρίσω τον χαρακτηρισμό, που έχουν εμμονή με συγκεκριμένο είδος γιατί εκεί μπορούν να ξεσπάσουν χωρίς το ζώο να τους κάνει κακό συνήθως. Ας γίνουν “εχθρολυκοι” για παράδειγμα αν έχουν τα κοτσια. Δεύτερον αυτοί που συμπαθούν τα ζώα τα μαζεύουν, έχουν περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε και τα φροντίζουν με δικά τους έξοδα γονατίζοντας οικονομικά. Δεν έχετε ιδέα πόσες χιλιάδες θα ήταν μέσα στην πόλη αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι γιατι ο Δήμος είναι ανύπαρκτος. Αντί λοιπόν να τους βρίζετε και να τους ειρωνευεστε βάλτε το χέρι στην τσέπη και βοηθήστε τους, ή με εθελοντική εργασία, γιατί πρώτα απ’ όλα σ εσάς τους εχθροσκυλους κάνουν τεράστια χάρη που τα μαζεύουν. Επίσης δεν είναι φιλοζωοι όσοι τα βοηθούν, βοηθούν και ανθρώπους και ζώα και αυτό είναι κανόνας σε αντίθεση με τους εχθροσκυλους που άλλα είναι τα προβλήματα τους και βρίζουν τα σκυλιά, βρίζουν τους ανθρώπους που τα βοηθούν και τα ταιζουν, βρίζουν όποιον τους λέει ποιο είναι το σωστό γιατί δεν τους συμφέρει και εκφράζονται μονίμως με απύθμενη αγένεια και θράσος. Επιτέλους κουρασατε δέκα δεκαπέντε γραφικοί να κάνουν φασαρία συνέχεια γιατί δεν έχουν το θάρρος να φωνάξουν στους υπεύθυνους για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε τα σκυλιά που υπολειτουργεί και η τηλεθέρμανση. Από όλες τις καταγγελίες μια δύο είναι σοβαρές κ με στοιχεία οι υπόλοιπες είναι γιατί τους φταίνε όλα και ξεσπάνε εκεί. Αν τόσο τους ενοχλεί ας δραστηριοποιηθούν με θετικό τρόπο με εθελοντική εργασία και καταγγελίες στους συμπέθερους που τα παρατάνε και τα αγριευουν. Δυστυχώς συνήθως οι πολίτες είναι εκείνοι που πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να αναγκαστούν να ακολουθήσουν και οι αρχές. Μακάρι να μην υπήρχε κανένα σκυλί στον δρόμο και να ήταν όλα δεσποζομενα. Για να γίνει αυτό θέλει προσπάθεια απ’ όλους. Είναι θέμα ολων και κυρίως των εχθροσκυλων και όχι των φιλοσκυλων όπως τους λετε. Ασχοληθειτε όλοι ενεργά για να περιοριστεί το πρόβλημα και αφήστε τις ειρωνικές υποδείξεις και τις διαταγές προς τους συνανθρώπους σας.

  • Δυστυχώς το φαινόμενο με τα αδέσποτα έχει γιγαντωθεί. Στην περιοχή του Ξενία γίνεται χαμός από αδέσποτα και συχνά οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες ή θύματα επίθεσης (όπως και γω) κάποιου αδέσποτου. Δεν μου φταίνε τα σκυλάκια αλλά πρέπει επιτέλους να φροντίσει ο Δήμος με στειρώσεις και κέντρα φιλοξενίας. Πηγαινοέρχονται παιδιά από και προς τα σχολεία με τον τρόμο μήπως και τα ορμήξουν κάποια μέρα. Κάντε κάτι πριν να είναι αργά!!!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.