Κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων η κίνηση στην αγορά – Δραγατσίκας: Δεν μπορούμε με τρεις μέρες δουλειάς να καλύψουμε το χαμένο τρίμηνο

29 Απριλίου 2022
23:21

 

Δυσαρεστημένοι, παρά τη σχετική κίνηση, εμφανίζονται οι έμποροι της Κοζάνης. Η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της πόλης δεν ήταν η αναμενόμενη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σάκη Δραγατσίκα.

Ο ίδιος απέδωσε την κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων κίνηση, στις διαφορετικές προτεραιότητες των καταναλωτών, όπως το εορταστικό τραπέζι και η γενική ακρίβεια σε ενέργεια και καύσιμα. «Η κίνηση, δυστυχώς, δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και αυτή που θα θέλαμε για να πάρουμε ανάσα. Δουλέψαμε ελάχιστες μέρες, για την ακρίβεια μόνο τρεις και αυτές ήταν όταν βοήθησε ο καιρός στο να βγει ο κόσμος έξω. Δυστυχώς, δεν μπορούμε με τρεις μέρες δουλειά, να καλύψουμε όλο το υπόλοιπο χαμένο τρίμηνο» ανέφερε στον «Χ» ο κ. Δραγατσίκας. Κατά την εκτίμησή του η ακρίβεια έχει συντελέσει δραματικά στη μείωση της καταναλωτικής κίνησης. «Τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ αυξημένα. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρχει δουλειά, να υπάρχει εισόδημα πάντα, ώστε να μπορεί να κινηθεί η αγορά και να παράγουμε πλούτο. Με τέτοια ποσοστά ανεργίας και τον πληθωρισμό στα ύψη, δεν μπορεί να βγει αυτή η εξίσωση» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.

Αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που αναμένονται, ο κ. Δραγατσίκας τόνισε πως εξαρχής ήταν κατά της κίνησης αυτής, αφού όπως φάνηκε με τον καιρό έχασε την ουσία της η εκπτωτική περίοδος. «Αρχικά είχαμε εκπτώσεις για δέκα ημέρες, μετά νομοθετήθηκε δεκαπενθήμερο και πλέον δεν έχει πλέον νόημα η εκπτωτική περίοδος. Δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Το 99% των εμπορικών συλλόγων είναι κατά των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Κάνουμε, πλέον, εκπτώσεις εφτά με οχτώ μήνες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε μόνο τέσσερις μήνες κανονικά» κατέληξε ο κ. Δραγατσίκας.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

34 σχόλια

  • Πάλι η ίδια κλαψα.. είπαμε αν είναι,εννοείται, να αγοράσει κάποιος από έμπορο Κοζάνης να είναι και οι τιμές καπως

    • Τα παραπονα σου στον ανυπαρκτο που εβγαλες για πρωθυπουργο που με τα εξυπνα μετρα του ισοπεδωσε την αγορα 3 χρονια τωρα. Ο μπλε συρφετος κατεβαζει το κεμπεκι των τιμων…. και οχι το ψευτοαλλοθι του Ουκρανικου πολεμου που θελουν να πιστευουν μερικοι ψηφοφοροι τους που προσπαθουν να πεισουν πως αν δεν υπηρχε ο πολεμος θα ηταν ολα τελεια και δεν θα υπηρχε ακριβεια και ανεχεια.

      • Ξεφύγες σύντροφε, για την πανάκριβη αγορά της Κοζάνης μιλάμε και για μια χρόνια κατάσταση.εκτος αν, οι πανέξυπνοι καταστηματάρχες ήξεραν όλα αυτά που λες εδώ και δεκαετίες και φτιάχναμε κομποδεμα για αυτές τις δύσκολες ώρες του πολέμου.

  • Μια ώρα δρόμος η Θεσσαλονίκη και οι τιμές μισές, πληρώνεις βενζίνη αγοράζεις τα ίδια πράγματα κάνεις την βόλτα σου και στο τέλος έχεις και περισσεύμα από την διαφορά τιμής. Στηρίξτε μας να σας στηρίξουμε.
    Υ.γ Όταν λέμε εκπτώσεις δεν εννοούμε ξεστοκαρισμα και έκπτωση μόνο στο καρτελακι που γράφει την τιμή.

  • Εμείς μετά από μια δεκαετία πανάκριβων εμπορευμάτων που αγοράζαμε από την Κοζάνη βρήκαμε επιτέλους φθηνές τιμές σε ονλάιν καταστήματα. Μάλιστα ένα μας έστελνε τα προϊόντα ακόμα και από Πολωνία. Ήταν πιο φθηνά από κει παρά από Κοζάνη. Και αν δεν μας άρεσε μας επέστρεφαν τα χρήματα χωρίς μα μου. Άντε να πάρεις λεφτά πίσω από κοζανίτη έμπορο.

    • Όταν αργότερα τα παιδιά μας δεν θα βρίσκουν δουλειά να θυμάσαι ότι συνεβαλες εσύ σ αυτό. Δεν είναι λύση να αγοράζεις τα πάντα από ηλεκτρονικά καταστήματα. Ίσα ίσα που με αυτό τον τρόπο “κλείνεις” επιχειρήσεις που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούσε να εργαστεί το παιδί σου σ’αυτές. Μην κοιτάτε μόνο το σήμερα και την πρόσκαιρη ευκολία σας. Σκεφτείτε λίγο πιο λογικά. Κάποτε υπήρχαν επιχειρήσεις που απασχολούσαν 100-200 οικογένειες σε μια πόλη ενω τώρα μια ίντερνετική επιχείρηση μπορεί να απασχολεί μια-δυο η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

      • Θα δουλεύουν σε διαδυκτιακες επιχειρήσεις .Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος αλλάζει , άλλο ήταν δεκαετία του 90 και άλλο η δεκαετία του 20.

        • Το λούμπεν προλεταριάτο το έχεις ακουστά.Κάνε οικονομία τα 19 Ευρώ το μήνα τώρα και σε βάθος 20ετίας θα έχεις σώσει 5 χιλιάρικα αλλά θα ζεις στην έρημο. Πόσο δεν σας κόβει…

        • Ο εξυπνακιας των 14.55 χαχαχαχα μεγάλε για πες μας πόσοι δουλεύουν σε μια διαδικτυακή επιχείρηση που αναφέρεις και με τι συνθήκες..τις προάλλες κάποιοι δεν άντεξαν τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετώπιζαν στην Amazon και παραιτήθηκαν ώστε να πάνε για δουλειά στα χωράφια στην Ολλανδία! Γι αυτό λοιπόν πριν πετάξετε την μπαρουφα σας.. ενημερωθείτε κατάλληλα! Και φυσικά αυτό που λέει ο 13.52 έχει απόλυτο δίκιο..οι επιχειρήσεις σε μια πόλη δίνουν φαγητό σε περισσότερες οικογένειες απ’ότι μια δυο επιχειρήσεις που θα κλείσουν όλες τις άλλες.. καταλάβετε το όσο είναι ακόμα νωρίς! Ντβαρια..

  • Σωστα τα γραφετε. Η κλάψα και η μίρλα σε πρωτη ζητηση απο τον κ Δραγατσίκα. Καμιά διάθεση για συνεργασία με τους Κοζανιτας, ζουν στην εποχή της Καστανιάς και του φαξ. Η ζωη αλλαξε η οικονομία αλλαξε και κα΄ποια απο σας ευχτυχώς, ξυπνήσατε και πουλάτε μια χαρά και on line. Οι άλλοι κοιμηθήτε ή γκρινιάξτε.

  • Από τα παραπάνω σχόλια, όπως και από σχόλια σε παλαιότερες αναρτήσεις με σχετικό θέμα,οι έμποροι της Κοζάνης θα έπρεπε να καταλάβουν κάτι και να προσαρμοστούν στις τιμές και στη συμπεριφορά τουλάχιστον. Εντούτοις, συνεχίζουν τα ίδια, και ενώ πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κλαίγονται και κλαίγονται… Τιμώντας το κοζανιτικο , είναι μπιστερες…

  • Όσοι έχουν μαγαζιά στην Κοζάνη θέλουν να γίνουν πλούσιοι πουλώντας ελάχιστα πράγματα….
    Ρίξτε τις τιμές, είστε μη ανταγωνιστικοί λέμε

  • Επισκέπτες πιυ ζουν σε αλλες πόλεις της επαρχίας τρόμαξαν πραγματικά από την ακρίβεια στην Κοζάνη σε διάφορα επίπεδα. Ρούχα, παπούτσια, φαγητό, λουλούδια οι τιμές 40% πιο ακριβές από τις πόλεις που ζούνε π.χ. Σέρρες, Ξάνθη. Λογικό είναι ο κόσμος να επιλέγει να ψωνίσει από αλλού ή μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών αφού οι τιμές είναι πολύ καλύτερες. Οσο κινείστε μα τη λογική του παρελθόντος τόσο η σγορά θα πεθαίνει στην Κοζάνη.

  • Ακόμα και στην Κοζάνη το ίδιο προϊόν σε 3 διαφορετικά καταστήματα με διαφορετικές τιμές.Αγοραζουν 10 ευρώ και πουλάνε 30.Τοσο μεγάλο το κέρδος τους.Ειδικα στα ρούχα μεγάλη εσχροκερδια.Ευτυχως ο κόσμος ξύπνησε,ας αλλάξουν κι αυτοί τακτική.Ταχα εκπτώσεις και πας στο μαγαζί τους και σου λένε α!όχι αυτό μόνο η μία εταιρεία.Μετα θέλουν να έχουν κόσμο.Οχι κύριοι τα πράγματα έχουν αλλάξει.Τα ίδια παιδικά ρούχα στην Τσιμισκή και Αγίας Σοφιάς σε μισή τιμή.Εκεινοι. δεν κερδίζουν;Αλλά εσείς θέλετε περισσότερα στις τσέπες σας.

  • Κοζαναρα εκτός από πρωτεύουσα της Δ.Μακεδονίας είναι και πρωτεύουσα της Ελλάδας στην ακρίβεια , ειδικά στην ένδυση , υπόδηση .

  • κατωτερη των προσδοκιων μας ειναι και η ποιοτητα που παρεχετε στην τοπικη κοινωνια μεσω των καταστηματων σας εδω και χρονια, γι αυτο και επιλεγουμε να μεταβαινουμε σε αλλες πολεις να κανουμε τα ψωνια μας!!!

  • Κοζανη η πιο ακριβη πολη στην ελλαδα

    Σε ολα τα ειδη στην λαικη αγορα Στα εμπορικα καταστηματα

    Στα γυραδικα ακομα και στα σουπερ μαρκετ

  • Τα μαγαζιά της Κοζάνης είναι πανάκριβα, παπούτσι μάρκας 55 ευρώ σε γνωστό Κοζανίτικο κατάστημα,σε ίδιο με αθλητικά 37.
    Τα ρούχα το ίδιο,μας πουλάνε κινέζικα με ταμπέλες ραμμένες στην χώρα εισαγωγής για ιταλικά, ισπανικά κτλ. με ανάλογες τιμές.
    Ο γύρος σε πίτα 3,30 και σε ψωμάκι 3,50!!!!!

  • “Κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων η κίνηση στην αγορά”. Τι περίμεναν δηλαδή,να μας πιάσουν κωτσους;να θυμηθώ το περίφημο σλόγκαν”ψωνίστε από την τοπική αγορά για να μεγαλωσουν τα παιδιά μας;” Τα παιδιά των άλλων πως θα μεγαλώσουν με τέτοιες τιμές;

  • Το κακο με τους μαγαζατορες της Κοζανης ειναι κι αυτοι δε στηριζουν την τοπικη αγορα,αλλα ψωνιζουν απο ιντερνετ ή απο μαγαζια της Θεσ/νικης.Στην απεευθερωση της Κοζανης τρεχουν οι κυριες τους στην Τσιμισκη να ψωνιζουν.

  • Βρίσκω τα ίδια πραγματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές και στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη και με συμφέρει κάθε έχει φτάσει η βενζίνη στα ύψη ….Η λύση για να δουλέψει η αγορά της κοζανης είναι μια να ρίξουν τις τιμές

  • Αν δε σας συμφερει, κλειστε τα.Υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν καλυτερα και πολυ φθινοτερα πορτοκαλια.Κοζανη, η ακριβοτερη πολη και η πιο ασχημη.

  • Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως κάνουν αγορές απ’το σπίτι σερφαροντας στο ίντερνετ. Δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν πως θα ήταν οι ίδιοι να προσπαθούν να κρατηθούν από τις δουλειές τους αγωνιζόμενοι καθημερινά και οι επιχειρηματίες να βρίσκονται στα γραφεία αυτών. Να το πω αλλιώς θα σας άρεσε μια πόλη χωρίς καθόλου επιχειρήσεις ανοικτές και να υπήρχε μόνο ένα μεγάλο πολυκατάστημα ανοικτό απ’όπου θα ψωνιζατε τα πάντα;;; Εκεί οδηγούμαστε δυστυχώς. Ο καθένας κοιτάζει μόνο τη μίζερη πραγματικότητα του και παρασύρεται από τα εφήμερα θέλω του και φυσικά προδιαγράφει το δυσοίωνο μέλλον του.

    • Σε μια πόλη που οι τιμές των μαγαζιών στηριζόταν στους ψηλούς μισθούς των δεητζηδων,οπότε ήταν ανάλογα ψηλές, ξαφνικά οι δεητζηδες μας τελείωσαν, άρα και οι τιμές θα πρέπει να προσαρμοστούν στους υπόλοιπους δημ. Υπαλλήλους, την πλεμπα. Το επιχείρημα σου το άκουσα σε μαγαζι. θα πρέπει όλοι να προσαρμοστουμε

    • Θα μας άρεσε να μην μας κοροϊδεύουν, θα μας άρεσε να μην υπάρχει εσχροκερδια, θα μας άρεσε να μας σέβονται ως συντοπίτες και να μην μας βλέπουν σαν αμερικανακια. Τότε και εμείς θα στηρίζαμε τα μαγαζιά τούς. Εξάλλου αν βλέπεις στην αγορά και όχι μόνο στην ένδυση υπόδηση παράδειγμα στην εστίαση τα μαγαζιά που σέβονται τον πελάτη κεντανε. Δεν αναρωτιέσαι γιατί; Τιμή, ποιότητα και σεβασμός στο πορτοφόλι μας, οι εποχές τον παχέων αγελάδων πέρασαν.

  • Όπως εσυ Δραγατσικα στηριζεις προμηθευτες από άλλες πολεις έτσι και οι κοζανιτες ψωνίζουν από άλλες πολεις. Ποιος ο λόγος να ψωνίσουν από εσενα?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.