kozan.gr: Βελβεντό: Στο εργαστήριο της οικογένειας Ζανδέ για να δούμε πώς φτιάχνονται τα φημισμένα παραδοσιακά γλυκά (Βίντεο)

30 Απριλίου 2022
20:11
Κανένα σχόλιο

Μπήκαμε στο εργαστήριο της οικογένειας Ζανδέ για να δούμε πώς φτιάχνονται τα φημισμένα παραδοσιακά γλυκά. Οι γονείς της Βάγιας Ζανδέ διατηρούσαν ένα παραδοσιακό καφενείο στο Βελβεντό, το οποίο στέγαζε και το πρακτορείο των ΚΤΕΛ εκείνη την εποχή. Η μητέρα της, η κ. Κατερίνα, αποφάσισε να φτιάχνει τουλούμπες για να συνοδεύει τον καφέ. Πήρε μια συνταγή από κάποιον παππού, γνώστη της τέχνης και ξεκίνησε να τις φτιάχνει. Δοκίμαζε επί δύο ολόκληρα χρόνια παραλλαγές της συνταγής μέχρι να βρει αυτό το κάτι που έλειπε. Και τελικά όπως αποδεικνύει η ιστορία το πέτυχε! Η τουλούμπα είναι μπελαλίδικο γλυκό, γι’ αυτό και δεν το βρίσκει ο καταναλωτής εύκολα στα ζαχαροπλαστεία, καθώς απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά άτομα για να παρασκευαστεί. Οι τουλούμπες «Ζανδέ» είναι χειροποίητες και γίνονται από τα ίδια υλικά, όπως τον παλιό καλό καιρό, ακολουθώντας πιστά την συνταγή. Πρόκειται για μια συνταγή με ιστορία σαράντα χρόνων. Σήμερα εργάζονται η κόρη και οι γαμπροί. Το εργαστήριο παρασκευής παραμένει εκεί που ήταν το παλιό καφενείο στο Βελβεντό. Εκεί καθημερινά από τις έξι το πρωί ξεκινά η διαδικασία παραγωγής της τουλούμπας με τα κιλά! Η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς τριακόσιες εξήντα ημέρες τον χρόνο. Το εργαστήριο εκτός από τουλούμπες παράγει κουρκουμπίνια και λουκουμάδες ενώ σήμερα η οικογένεια έχει ανοίξει δύο καταστήματα, ένα στην Κοζάνη και ένα στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ό,τι συμβαίνει – Open TV – 30/4/2022

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.